Direct la continutul paginii »

Cât costă un geam termopan?

Poza stire 'Cât costă un geam termopan?'
21 Aprilie 2021 0 comentarii

 

Cele mai utilizate elemente constructive pentru case și de clădiri rezidențiale sunt ferestre cu geam termopan. Nu e de mirare, de vreme ce acestea sunt disponibile într-o gama largă de modele și culori, în funcție de necesitățile fiecărui proiect imobiliar și de bugetul alocat pentru achiziționarea lor.

În acest context, este important de aflat cât costă un geam termopan și care sunt criteriile pe care trebuie sa le ia în considerare persoanele și companiile care intenționează sa cumpere sisteme de ferestre cu geamuri termopan. Informația este cu atât mai importantă cu cât, uneori, mulți beneficiari se grăbesc să cumpere doar în funcție de preț, fără să ia în calcul alte aspecte. Situația se va dovedi, mai târziu, mai costisitoare. 

Poți să plătești o sumă pe care s-o consideri convenabilă, dar să primești geamuri de calitate inferioară, și să te coste de două ori mai mult reparațiile și înlocuirea unor piese, poate chiar montarea unor noi ferestre. Așa că este necesar să știi detaliile pe care trebuie să le verifici pentru a achiziționa geamuri termopan corespunzătoare din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Alege ferestre cu profile PVC de calitate

Ca sa te asiguri că merită investiția financiară într-un geam termopan, alege profile de calitate. Optează pentru cele late, care au mai multe rânduri de garnituri, ca să beneficiezi de izolare termică și fonică superioară, mai performantă, care te ajută să faci economii importante la plata facturilor de gaz și de energie pentru întreținerea casei. Se recomandă o adâncime mare de construcție, de peste 76 mm, și un număr mare de camere în structura profilului. Un exemplu în acest sens sunt ferestrele premium de la izotec.ro, care au 6 camere în profilul PVC, 3 garnituri de izolare și sunt întărite la interior cu armătură de oțel.

Ca regulă generală, dacă vrei să te asiguri că dai banii pe ce trebuie, alege profile PVC performante, cu 3 garnituri, ca să beneficiezi de o etanșare mai bună a ferestrei și de o protecție superioară a feroneriei.

Alege pachetul de geam termopan conform cerințelor de siguranță 

Când spui geam termopan, te gândești, în primul rând, la suprafața care asigură iluminarea camerei și care are, totodată, rol de protecție între mediul exterior și interiorul casei sau al biroului. De aceea, trebuie să acorzi o atenție sporită tipului de sticlă pe care îl alegi și să iei în considerare cerințele de siguranță, în momentul în care stabilești cât costă un geam termopan care să-ți convină.

Optează pentru pachete de sticlă cu adâncime mare, de până la 3 rânduri de geam. Combină inteligent diferitele tipuri de sticlă, ca să beneficiezi de confort termic indiferent de anotimp și să ai protecție UV. Analizează, cu prioritate, caracteristicile sticlei, ca să beneficiezi și de siguranța antiefracție.

Nu te întreba doar cât costă un geam termopan cand îl cumperi, ci cât te va costa după aceea, în cazul în care alegi geamuri de slabă calitate care să cauzeze pierderi de căldură, să necesite investiții ulterioare în jaluzele și draperii sau să prezinte un pericol în caz de spargere, din cauza cioburilor ascuțite. Dacă montezi ferestre cu sticlă obișnuită hoții pot pătrunde mai ușor în locuință, dar atunci când utilizezi sticlă laminată beneficiezi de un plus de siguranță pentru că această sticlă, chiar dacă este lovită, nu se sparge, cioburile rămân lipite de folia de plastic și astfel împiedică infractorii să intre pe ferestre.

Alege accesorii de calitate pentru utilizare indelungata

Un geam termopan nu este un simplu obiect. El reprezintă un dispozitiv complex pe care-l folosești în fiecare zi și care îți este util doar dacă este complet funcțional. 

De exemplu pentru băi, bucătării și balcoane, merită să investești în ferestre cu deschidere perimetrală, care pot fi lăsate deschise în plan paralel, pe o lățime de 6 mm, pentru perioade lungi de timp, când lipsești de acasă. Din afară, fereastra nu se vede ca fiind deschisă, casa este în siguranță, și, ceea ce este foarte important, nu se formează  igrasie, iar, la întoarcere, locuința nu va avea un aer greu, închis.

Așadar, trebuie să te întrebi cât costă un geam termopan în perspectiva utilizării îndelungate, la parametri superiori de confort și siguranță. Astfel, vei reuși să cheltui suma de bani adecvată achiziționării unor ferestre de calitate pentru locuința ta sau pentru clădiri de birouri.

Pe lângă faptul că se pot alege culori variate, care imită structura lemnului  (stejar, nuc) sau culori moderne precum gri antracit, ferestrele din profil PVC mai au câteva avantaje importante: 

  • sunt ușor de întreținut, nu mai necesită tratamente ulterioare, ca în cazul lemnului

  •  se pot realiza și în 2 culori, o culoare la exterior și una la interior: de exemplu se poate utiliza culoarea albă la exterior, și la interior să alegi o altă culoare care să fie în ton cu mobilierul și accesoriile, cu designul interior în ansamblu;

  • sunt disponibile și ferestre premium cu suprafețe de acrylcolor, care sunt mult mai rezistente la variații de temperatură, la acțiunea razelor solare și la alte agresiuni externe, precum zgârieturi și loviri. Stratul acrilic este cu aproximativ 0,5 mm mai gros decât fiecare strat de vopsea, așa că în cazul în care este nevoie de retușuri, există suficient material pentru lustruirea suprafeței. 

Ferestrele Izotec cu suprafețe acrylcolor sunt mult mai rezistente în timp, și astfel investiția ta va fi amortizată datorită performanțelor în utilizare: izolare termică și fonică, confort superior, durabilitate mai mare decât la modelele obișnuite.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta