Direct la continutul paginii »

5 obiecte din bucătărie care trebuie înlocuite frecvent

Poza stire '5 obiecte din bucătărie care trebuie înlocuite frecvent'
02 Martie 2021 0 comentarii

 

De regulă, semnele de uzură reprezintă un motiv suficient de bun pentru a înlocui diverse obiecte din bucătărie. Totuși, ce faci cu lucrurile care pot purta bacterii destul de periculoase, dar aparent sunt curate? Ei bine, bucătăria trebuie să fie unul dintre cele mai curate locuri din casă pentru a avea o viață sănătoasă și echilibrată. Descoperă mai departe ce obiecte de uz casnic trebuie să înlocuiești periodic pentru a-ți păstra încăperea impecabilă:

1. Buretele de vase

Un studiu realizat la Universitatea din Arizona a arătat că acesta este considerat obiectul în care se găsesc cei mai mulți microbi în bucătărie, printre care și bacteriile E.Coli și salmonella. Buretele de vase vine în contact cu foarte multă murdărie, așa că nu este de mirare că rămân reziduuri în textura lui. Este indicat să folosești un produs separat pentru vase și unul pentru șters blaturile din bucătărie. După ce ai folosit buretele, spală-l foarte bine cu apă fierbinte și ai grijă să-l înlocuiești cât mai des, cel puțin o dată sau de două ori pe lună.

2. Prosoapele de bucătărie

Înlocuiește prosoapele de bucătărie periodic deoarece sunt purtătoare de bacterii. Oricât de grozave ar fi materialele din care sunt confecționate, prosoapele sunt folosite pentru a șterge tot felul de ustensile, vase și suprafețe, ceea ce înseamnă că sunt predispuse la germeni și bacterii care se pot transfera foarte ușor pe mâinile tale. Este recomandat ca acestea să fie întotdeauna spălate la o temperatură ridicată, de 90 de grade Celsius. Schimbă-le în fiecare zi, după ce le-ai utilizat și renunță la ele în favoarea altora noi periodic, dar și când sunt puternic pătate sau deteriorate.

3. Lingurile din lemn

Spre deosebire de plastic sau metal, lemnul este mai poros, lucru care îl face mai susceptibil la a purta germeni și bacterii. În general, cea mai răspândită bacterie este E.Coli, are apare de la carnea crudă cu care ustensilele din lemn intră în contact pe parcursul procesului de gătit. Cel mai indicat este să lași mereu lingurile într-un dezinfectant cam 30 de minute după folosire, după care să le speli foarte bine cu apă și detergent de vase. Dacă sunt crăpate, au părți moi sau au devenit închise la culoare aceste accesorii rețin și mai multe bacterii, așa că trebuie să le înlocuiești.

4. Tocătoarele

Anumite studii au arătat că un tocător poate avea de 50 de ori mai multe bacterii decât capacul vasului de toaletă și asta deoarece oamenii curăță mai des la baie tocmai pentru că știu că există microbi. Este important să știi că și aceste produse atât de versatile pot adăposti bacterii dăunătoare. Pentru a curăța un tocător în mod adecvat trebuie să-l ștergi cu dezinfectant, după care să-l freci bine și să torni peste ele apă fierbinte. Totodată, este indicat să folosești tocătoare diferite pentru carne, legume și fructe sau produse de panificație. În plus, dacă observi că au semne de uzură, tăieturi adânci, crăpături, pete sau o suprafață instabilă, indiferent cât de bine crezi că le-ai curățat, cel mai bun lucru pe care poți să faci este să cumperi tocătoare noi.

5. Recipientele din plastic

Sunt foarte practice și extrem de folosite pentru depozitarea alimentelor, însă reutilizarea recipientelor din plastic un timp îndelungat poate fi periculoasă. Pe parcurs, acest material începe să se descompună, iar substanțele chimice ajung să se infiltreze în alimente. Caserolele de unică folosință nu trebuie sub nicio formă să fie utilizate din nou, iar celelalte ambalaje din plastic pe care obișnuiești să le ai în bucătărie trebuie înlocuite des, mai ales că se decolorează și capătă foarte ușor un miros neplăcut.

 

Ai grijă de bucătăria ta în mod special dacă vrei să ții germenii și bacteriile la distanță. Renunță la astfel de obiecte pe care le folosești zilnic și achiziționează cât mai des produse noi ca să te asiguri că eviți orice pericol de îmbolnăvire.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta