Direct la continutul paginii »

3 beneficii ale tratamentelor pentru remodelare corporală

Poza stire '3 beneficii ale tratamentelor pentru remodelare corporală'
25 Februarie 2021 0 comentarii

 

Remodelarea corporală presupune transformarea radicală a unei zone a corpului, prin diferite proceduri, care pot fi invazive sau noninvazive. Astfel, abdomenul poate fi remodelat în timp, prin dietă și exerciții fizice sau prin tratamente cosmetice speciale, cum sunt împachetările la cald sau electrostimularea. Există însă și proceduri mult mai rapide și la fel de eficiente, cum este operația de abdominoplastie, care elimină grăsimea și țesutul în exces, oferind astfel un abdomen plat și tonifiat.

 

Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le oferă tratamentele de remodelare corporală realizate de specialiști, în clinicile de chirurgie estetică:

1. Efect rapid

Pentru a obține în mod natural un abdomen plat, cu piele fermă, tonifiată, este nevoie de luni de zile de regim alimentar și efort fizic susținut. Chiar și așa însă, pielea în exces nu va putea fi îndepărtată după pierderea kilogramelor în plus. În schimb, prin abdominoplastie, pacienții obțin un rezultat vizibil imediat, iar surplusul de piele este eliminat în timpul intervenției, alături de grăsime. 

 

Astfel, tot ce mai trebuie să facă pacientul sau pacienta este să întrețină acest efect, prin respectarea unei diete sănătoase și prin sport, pentru tonifierea mușchilor abdominali. Regimul alimentar trebuie să includă cât mai multe legume și fructe proaspete și cât mai puține grăsimi sau dulciuri. De asemenea, sunt recomandate cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic.

2. Rezultate de durată

Un tratament de remodelare corporală realizat corect va avea efect pentru mult timp. Desigur, contează foarte mult și comportamentul pacientului, care trebuie să respecte recomandările medicului privind schimbarea stilului de viață. De cele mai multe ori, aceste indicații includ sfaturi legate de dietă și de mișcare. 

 

Prin urmare, pentru ca efectul intervenției să se mențină un timp cât mai îndelungat, este necesară o colaborare între pacient și medic. Indiferent de procedura de remodelare corporală realizată, pentru întreținere trebuie urmat un regim alimentar fără grăsimi, dulciuri sau produse de tip fast-food. Sportul este de asemenea esențial, cel puțin 30 de minute zilnic de efort fizic ușor sau 2-3 ore pe săptămână de efort intens (mers la sală).

3. Recuperare rapidă și fără riscuri

Tehnologia de ultimă generație folosită în clinicile de chirurgie estetică oferă numeroase beneficii pacienților. Astfel, ei nu mai trebuie să-și facă griji pentru recuperarea după diferite tratamente de remodelare corporală. Intervențiile estetice realizate în prezent presupun:

 

  • Riscuri reduse de complicații post-operatorii
  • Eliminarea durerii (prin anestezie în timpul procedurii și tratament analgezic ulterior)
  • Prevenirea infecțiilor (tratament cu antibiotic, sterilizarea corectă a instrumentarului și respectarea cu strictețe a normelor de igienă)
  • Recuperare rapidă (în funcție de tipul de intervenție, pacientul își poate relua activitatea normală după o săptămână sau mai multe săptămâni).

 

În concluzie, tratamentele de remodelare corporală care sunt disponibile într-o clinică de chirurgie estetică oferă numeroase beneficii și sunt recomandate atât femeilor, cât și bărbaților. Înainte de programarea unei intervenții, este necesară o consultație de specialitate, pentru ca medicul estetician să evalueze corect fiecare caz în parte și să facă recomandările necesare.

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta