Direct la continutul paginii »

Vila Lux BrasovGalerie foto

Va propunem spre achizitie o vila situata intr-o zonă rezidenţială a Braşovului .

Proprietatea se dezvoltă pe patru niveluri – demisol, parter, etaj şi un etaj parţial – loft cu terasă – fără a ieşi din regimul de înălţime al vecinătăţilor, definit de volume P+1.

Faţada către stradă anunţă şi sintetizează imaginea generală a locuinţei, o combinaţie neaşteptată de texturi naturale şi volume, reinterpretând materialele consacrate ale caselor tradiţionale – soclu de piatră, pereţi exteriori placaţi cu lemn şi volume finisate cu tablă, toate în culorile naturale ale fiecărui material.

Soluția arhitecturală a rezultat în primul rând de la amplasamentul acestei case: un teren de 1100 mp în pantă orientat spre sud și o perspectivă senzaționala asupra centrului vechi al Brașovului. Construcția se așeaza firesc pe terenul înclinat prin decalarea nivelelor etajelor, cu excepția unui volum în consolă (aprox. 3 metri) deasupra demisolului ce adăpostește principalul spațiu al casei – camera de zi. Din punct de vedere tehnic s-a optat pentru utilizarea unei structuri metalice (exceptând demisolul din beton), fapt ce a permis execuția consolei și realizarea unor mari ferestre pe trei laturi ale acestui spațiu.

Funcțional, demisolul include zona de acces în locuința, un birou-bibliotecă, o pivniță de vinuri și spații tehnice, parterul este dedicat zonei de zi: camera de zi, sufragerie și bucătărie, iar etajul cuprinde dormitoarele. Dormitorul matrimonial beneficiază de o terasă deasupra livingului acoperită în mare măsura cu gazon. Camerele destinate copiiilor, amplasate una deasupra celeilalte dispun la randul lor de aceeași orientare spre panorama orașului vechi. Zona de zi de la nivelul parterului comunică puternic cu peisajul atât prin transparența și dimensiunea suprafețelor vitrate ale livingului cât și prin intermediul celor două terase (stânga, dreapta) realizate prin sistematizarea verticală a terenului.

Materialele folosite la finisajele interioare și exterioare se înscriu de asemenea în contextul zonei: piatră naturală gradinată, metal polisat și lăcuit, tablă de cupru oxidată, lamele din lemn baițuit, mozaic cu piatră de râu spălat, tencuieli decorative texturate.

Cocoţată pe un versant destul de abrupt, cu o privelişte minunată asupra împrejurimilor Braşovului, casa vorbeşte prin fiecare detaliu despre grija şi răbdarea cu care a fost construita. Obiect arhitectural cu ţinută, simplă şi în acelaşi timp sofisticată, ea dă seama pe de o parte de talentul arhitectului, iar pe de alta – de personalitatea proprietarilor.

Cu un puternic simţ al naturii, arhitectul Horia Reit a gândit această locuinţă în armonie deplină cu peisajul. Materialele naturale, deschiderile mari, vitrate, spre exterior, sistemul de circulaţie gândit în jurul casei, toate au impus un permanent dialog cu natura, cu munţii, cu orizonturile, perfect integrate în proiect. Casa cu siluetă modernistă se aşază firesc pe terenul în pantă, înălţându-se uşor pe verticală. Solul stâncos (valorificat cu inspiraţie în camera de la parter, devenită cramă) nu a permis prea multe intervenţii, de aceea spaţiile urmează linia naturală. Singura abatere o reprezintă livingul: ieşirea îndrăzneaţă în consolă nu afectează însă silueta casei graţie structurii metalice pentru care s-a optat.

Locuinţa propriu-zisă a fost în totalitate gândită împreună cu spaţiul ce o înconjoară, existând permanente întrepătrunderi exterior-interior şi sugestive corespondenţe texturale. Lemnul şi piatra sunt omniprezente: de la ingenioasa poartă de acces la faţadele cu lambriuri tratate special, ce îmbracă o parte semnificativă a casei, de la treptele care ordonează spaţiul grădinii la terasa acoperită, cu grătar încastrat în masă.

Sentimentul pe care ţi-l dă parcurgerea spaţiilor este cel al unei curgeri fireşti, calme: o serie de trepte compun traseul către intrarea în casă şi, prin linie, scot în evidenţă cadrarea neobişnuită a uşii de acces; din hol, scara te conduce direct în livingul luminos, legat intrinsec de dining şi de bucătărie; de aici, ai acces direct la terasa din lemn masiv de unde poţi ajunge uşor la locul de joacă din spatele casei, ca apoi să cobori încet spre terasa ce se deschide din living; iar când ai obosit şi vrei să te retragi, o a doua scară, frumos compusă cu un cadru metalic, te conduce către dormitoare.

La interior, casa trăieşte din, cu şi pentru lumină. Deschis total către exterior pe latura centrală, livingul este un spaţiu proteic, schimbându-şi înfăţişarea în fiecare moment al zilei. Pentru un aer mai dramatic, mai teatral, poate recurge la draperiile vineţii ce filtrează delicat lumina, potenţând efectul peretelui cu stucco venezziano. După dispariţia luminii naturale, o suită întreagă de obiecte de iluminat (lămpi preţioase, scafe, nişe etc.) dă naştere unei scenografii aparte, în care sunt integrate şemineul, barul spectaculos din sticlă şi locul de luat masa.

Piesa de rezistenţă a acestui sistem minuţios gândit este „constelaţia” încastrată în plafon, care în nopţile înstelate prelungeşte şi răspunde strălucirilor cerului. Mobilierul ales este unul aproape minimalist, peisajul fiind cel care acaparează literalmente privirea. Chiar şi în aceste condiţii, arhitectul a ales să sporească luminozitatea prin diverse trucuri: parchetul deschis la culoare ce delimitează spaţiul livingului a fost băiţuit alb şi apoi tratat cu răşină epoxidică, deasupra canapelelor şi a măsuţei din living a fost amplasat un luminator, pentru platforma pe care se află barul şi locul de luat masa s-a folosit din plin sticla etc.

Dormitoarele beneficiază de asemenea de largi deschideri spre împrejurimi, cel mai câştigat fiind dormitorul matrimonial care, pe lângă o cochetă terasă, are şi vedere directă spre Tâmpa.

O parte semnificativă a mobilierului a fost desenată de arhitect şi realizată sub atenta lui supraveghere, lucru ce se simte cu pregnanţă în armonia spaţiilor. Preocuparea estetică nu a afectat însă cerinţele funcţionale, reuşind să ofere locuirii o nouă dimensiune. Deşi cu o înfăţişare naturală, casa beneficiază de tehnologii foarte noi, de la sistemul de securitate ce include accesul în garaj şi deschiderea porţii la sistemul de încălzire în structură ce nu permite zăpezii să se aşeze, fără a trece cu vederea interfonul şi radio-ul încorporate în structura fiecărei încăperi.

Avem de-a face cu un spaţiu care n-a crescut brusc, ci progresiv, în trei ani, verificat şi îmbunătăţit permanent atât de arhitect (prezent aproape în fiecare zi pe şantier), cât şi de proprietar, ce a împărtăşit aceleaşi principii de meticulozitate în lucru. Ca rezultate ale acestui proces găsim astăzi calitatea deosebită a finisajelor şi a detaliilor, dar şi, în ansamblu, armonia unui spaţiu construit de lumină.

Vila se vinde mobilata si utilata .

Echipamentul electronic ( boxe, sisteme de sonorizare, TV) precum si tablourile nu intra in pretul de achizitie .

Casa este grandioasa si in acelasi timp confortabila si o puteti aprecia doar vizitand diferitele ei spatii .

Pret vanzare : 890.000 Euro .

Detalii si vizionare la nr. de telefon : 0733.092.093, 0740.813.368, persoana de contact -Aura Popa , sau pe e-mail:[email protected]

Produs recomandat de editorii e-oferta.ro

   

Start ImobCu o experienta de peste 15 ani in domeniul imobiliar, va stam la dispozitie cu toata gama de tranzactii imobiliare, vanzari si inchirieri de case, apartamente si birouri, hoteluri si pensiuni, terenuri, precum si vanzari sau inchirieri de spatii comerciale si de productie, spatii industriale, hale si depozite. Pentru consultanta, evaluari imobiliare sau oferte personalizate conform cerintelor dumneavoastra, ne puteti contacta la numerele de telefon : 0733.092.093, 0740.81.33.68, persoana de ...

17
 1. Apartament mobilat lux Brasov (1)


  Apartament mobilat lux Brasov (1) - Startimob va propune spre inchiriere un apartament situat ultracentral, mobilat ultramodern, in suprafata utila de 82 mp, etajul 2, compus din living open space cu bucatarie, dormitor mare , baie, hol si terasa. Apartamentul se afla intr-un imobil cu dotari si facilitati precum : lift de ultima ...

 2. Apartament mobilat lux Brasov (2)


  Apartament mobilat lux Brasov (2) - Startimob va proprune spre inchiriere un apartament mobilat ultramodern, in suprafata de 90 mp, compus din living open space cu bucataria, un dormitor mare , 2 bai, hol si terasa de 50 mp. Apartamentul se afla intr-un imobil cu dotari si facilitati precum : lift de ultima generatie, parcare subterana, ...

 3. Apartament Bellevue Residence Brasov


  Apartament Bellevue Residence Brasov - Startimob va propune spre inchiriere un apartament situat in Ansamblul Bellevue Residence situat la etajul 2/5,in suprafata de 107,39 mp,terase si jardiniere de 66 mp, compus din living cu bucatarie (open space), dormitor spatios si baie, dressing, grup sanitar. Apartamentul dispune de vedere panoramica ...

Vezi Vila Lux Brasov in catalogul online de produse al Start Imob sau in categoria in care a fost inscris: . Vizualizare profil companie: Start Imob