Direct la continutul paginii »

Babytree GrapeloGalerie foto

Denumirea Latina: Senecio Rowleyanus
Tip: Succulente / Asteraceae
Simbolistica: Originalitate, Imaginatie
Udare: De 3 ori pe luna primavara si vara, de 2 ori pe luna iarna
Expunere: amplasament foarte luminos, lumina filtrata
Temperatura: min. 5°C / max 35°C


ORIGINE: Originara din Africa de Sud, Grapelo infloreste iarna si la inceputul primaverii. Numele sau vine din latinescul „senecio”, derivat din senex, care inseamna senectute. Florile ei mici, de culoare crem, degaja un miros dulce care aduce aminte de mirosul de scortisoara.

DENUMIRI COMUNE: sirag de margele, sirag de perle, sirag de mazare.

DESCRIERE: Este o planta de interior si creste spectaculos in cosuri suspendate. Provine din aceeasi familie cu cineraria, insa este mai moale, are frunze de forma globulara ceea ce o face cea mai ciudata planta din familie. Creste in lungime, formand niste siraguri de bobite. Are flori pale in forma de pensula. Frunzele sunt otravitoare si nu trebuie consumate.

EXPUNERE: Puneti planta in locuri luminoase (lumina filtrata). Lumina directa a soarelui vestejeste frunzele.

TEMPERATURA: Temperatura camerei incalzita normal este potrivita. Planta apreciaza perioada de repaus vegetativ din timpul iernii cu temperaturi nocturne de 15-18°C. Rezista pana la temperaturi minime de 5°C.

UDAREA: Lasati circa 3 cm de sol de la suprafata sa se usuce inainte de udare in perioada de crestere activa. In perioada de repaus vegetativ din timpul iernii, lasati solul sa se usuce aproape complet si udati doar atat cat este necesar pentru a nu lasa frunzele sa se zbarceasca.

REPLANTAREA: Folositi un sol cu drenaj foarte bun, ca acela folosit pentru cactusi. Pentru a face un sol bun, folositi doua parti de sol pentru plante si o parte de nisip grosier. Dimensiunea maxima a vasului de plantare este de 15cm.

Produs recomandat de editorii e-oferta.ro

   

Botanique SRLCompania Botanique ofera solutii de proiectare si amenajare peisagistica. Prin toate actiunile sale, Botanique militeaza pentru un mediu mai frumos si mai curat si promoveaza importanta protectiei naturii in general. BabyTree – numit in Romania minisera la purtator, planta de companie sau breloc viu, este un alt mod prin care dorim sa motivam fiecare om sa revina la natura si sa o ajute sa ne ofere in continuare din bogatiile ei. Oricare ar fi motivul pentru care avem onoarea de a ...

108
Firma Botanique SRL nu are alte produse publicate, in afara de cel afisat.Vizualizare profil companie: Botanique SRL