Direct la continutul paginii »

Vacanță în Singapore? Iată care este cea mai bună perioadă pentru aceasta

Poza stire 'Vacanță în Singapore? Iată care este cea mai bună perioadă pentru aceasta'
13 Decembrie 2022 0 comentarii

 

Singapore este un oraș-stat insular, este cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este considerată o destinație de vacanță pe tot parcursul anului, în orice anotimp turiștii găsesc aici atracții de care se pot bucura. 


Caracteristici climatice

Chiar dacă în Singapore condițiile climatice sunt asemănătoare cu cele din Indonezia sau Malaezia, avantajul constă în faptul că insula este protejată de influența musonului. Insula are un climat tropical, fără anotimpuri distincte, acest lucru înseamnă că temperatura este stabilă, nu există fluctuații termice importante. Clima se caracterizează prin stabilitate, umiditate ridicată (dimineața în jur de 90%, după-amiază umiditatea scade la 60%), ploi tropicale abundente. Temperatura cea mai mică înregistrată este de 18,4 grade Celsius, temperatura cea mai ridicată este de 37,8 grade Celsius. Cele mai calde luni din an sunt iunie și iulie, iar în noiembrie și decembrie este perioada musonului. În perioada august-octombrie se produce ceață și pot apărea complicații provocate de incendiile de pădure din Indonezia. 


Este bine de știut că în Singapore nu se aplică reglementarea pentru schimbarea orei de vară, iar între durata zilei și a nopții nu există diferențe mari, datorită apropierii de Ecuator. 

  

Când este bine să pleci în Singapore

Sezonul turistic în Singapore durează din ianuarie și până în octombrie, datorită vremii stabile și a temperaturilor ridicate. Avantajul unui sejur în perioada ploioasă (noiembrie-decembrie) constă în prețurile reduse, așa încât Singapore este țara care își păstrează farmecul pe tot parcursul anului. 


Dacă îți programezi o vacanță în Singapore cu ActivTours vei avea oportunitatea să:

 • te bucuri de imaginea panoramică de pe acoperișul unui binecunoscut hotel, Marina Bay Sands. De altfel Marina Bay Sands oferă, pe lângă cazinouri, restaurante, shopping mall, săli de teatru, cinema, și o platformă de observație. 

 • faci cumpărături pe o stradă renumită, Orchard Road.

 • vizitezi insule precum Sentosa, Turtle, Lazarus, Sisters Islands: aceste insule au plaje superbe și ape limpezi. Poți face aici diving cu rechinii (în Parcul Underwater World din Sentosa), poți participa la o noapte de safari cu leoparzii din Grădina Zoologică, poți face ski nautic sau wakeboarding pe Kallang River.

 • te plimbi pe aleile unei minunate grădini, Gardens by the Bay, una dintre cele mai renumite locuri din Singapore. Cloud Forest și Flower Dome sunt 2 sere care adăpostesc numeroase plante și flori nu numai din regiunea tropicală. Tot aici poți admira OCBC Skyway, 12 copaci înalți cât o clădire de 16 etaje, care oferă turiștilor spectacole de muzică și lumini, inclusiv o priveliște asupra orașului. De altfel vei descoperi că în Singapore se pune preț pe natură și pe spațiile verzi. 

 • te bucuri de tradiții în locuri precum Chinatown și Little India.


Sunt și alte locuri renumite în Singapore și care nu ar trebui ratate:

 • numeroase expoziții și muzee;

 • spectacole sau concerte la Teatrul Esplanade;

 • monumente religioase (temple, moschei);

 • grădina de orhidee, renumită pentru colecția de orhidee;

 • Bukit Timah Nature Reserve (Singapore este orașul care și-a păstrat pădurea tropical);

 • Parcul Night Safari;

 • Jurong Bird Park (este cel mai mare parc de păsări din lume);

 • Buddha Tooth Relic Temple: se află la intrarea în Chinatown și este un templu dedicat dintelui lui Buddha și impresionează prin arhitectura sa deosebită. 

 • de asemenea, există numeroase atracții acvatice, dar și un parc de distracții pe insula Sentosa, unde turiștii pot înota cu peștii. 


În Singapore așteaptă-te să vezi o multitudine de clădiri istorice și muzee alături de clădiri zgârie-nori, dar și locuri liniștite și frumoase precum Singapore Botanic Gardens. Un alt aspect deloc de trecut cu vederea constă în varietatea de culturi asiatice care se găsesc aici.  


Dacă nu știi când să-ți programezi vacanța în Singapore, iată ce este bine să reții:

 • în februarie temperaturile sunt foarte plăcute.

 • cele mai bune luni pentru a merge în Singapore sunt din ianuarie și până în octombrie.

 • pe insulă este în majoritatea timpului cald.

 • temperatura mării este potrivită pentru înot în tot cursul anului.  

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta