Direct la continutul paginii »

Tot ce trebuie sa stii despre creditele pana la salariu!


Foarte multi oameni raman fara bani inainte de salariu, iar pentru a reusi sa treaca si de aceste zile, au posibilitatea de a apela cu incredere la creditele special create de institutiile financiar nebancare (IFN). Este vorba despre produse nebancare intitulate simplu credite pana la salariu, care pot fi folosite atat pentru procurarea alimentelor necesare, cat si pentru achitarea facturilor urgente, care nu mai pot fi amanate.

Persoanele interesate de astfel de finantari trebuie sa se informeze, insa extrem de bine in privinta conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca, dar si in ceea ce priveste sumele pe care le pot accesa si metodele optime de rambursare.

Ce sunt creditele pana la salariu?

In mod oficial, aceste produse sunt definite ca finantari pentru o perioada foarte scurta, care pot fi obtinute cu precadere de cei care, inainte de a primi veniturile lunare raman fara resurse financiare. IFN-urile sunt cele care dispun de astfel de oferte pentru publicul larg, iar cuantumul sumelor pe care le ofera sunt diferite de la institutie la institutie. Daca de la anumite IFN-uri, romanii pot obtine cel mult 1.000 de lei, de la altele pot imprumuta pana la 5.000 de lei.

Conditii de eligibilitate

Pentru a obtine creditele pana la salariu de care au nevoie, beneficiarii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Printre cele mai importante se numara incadrarea intr-o anumita categorie de varsta (de regula, intre 18 si 65 de ani), dar si veniturile lunare constante provenite fie din PFA-uri, salarii sau pensii. Mai mult, solicitantii trebuie sa fie cetateni romani, sa aiba un cont bancar si un card atasat acestuia, pentru a putea primi banii cat mai usor.

Cum pot fi obtinute?

Produsele de la IFN-uri au devenit extrem de populare tocmai datorita faptului ca sunt moderne si accesibile pentru foarte multi oameni. Majoritatea pot fi accesate exclusiv online: tot ce trebuie sa faca solicitantii este sa trimita la institutiile cu care vor sa colaboreze toate documentele necesare, iar mai apoi sa astepte aprobarea. Exista, insa si IFN-uri unde seniorii pot merge fizic, mai ales daca nu se descurca sa foloseasca tehnologia.

Cat timp dureaza aprobarea unui credit?

Cand vine vorba despre aprobarea creditelor, aceasta nu dureaza mai mult de cateva ore. Toate verificarile necesare se fac extrem de usor, avand in vedere ca majoritatea IFN-urilor nu se folosesc de datele de la Biroul de Credite.

Cum trebuie aleasa eficient perioada de rambursare?

Cu cat perioada de rambursare este mai mica, cu atat costurile creditelor pana la salariu sunt si ele mai mici. Avand in vedere ca dobanzile se calculeaza in functie de perioada contractuala, recomandat este ca romanii sa se imprumute atat cat le permit finantatele si, daca este posibil, sa incerce sa returneze finantarile anticipat. In acest mod, vor reduce din cuantumul costurilor totale aferente imprumuturilor.

Cum pot beneficiarii sa foloseasca sumele obtinute?

IFN-urile nu au niciodata dreptul sa limiteze accesul beneficiarilor la finantari in functie de modul in care acestia vor sa se foloseasca de banii respectivi si nici nu au dreptul sa chestioneze oamenii in privinta obligatiilor financiare pe care vor sa le acopere. Cu toate acestea, ideal este ca romanii sa se foloseasca de creditele rapide numai pentru a achita facturi urgente ori pentru a procura medicamente de care au neaparat nevoie.

Consecinte in caz de neplata

Daca la un moment dat, beneficiarii ajung in imposibilitatea de a-si plati ratele pentru credite, ei risca sa li se aplice dobanzi penalizatoare destul de costisitoare si nimeni nu isi doreste aceste lucru. In cele mai grave dintre cazuri, IFN-urile au dreptul de a apela la o firma de recuperatori, astfel incat sa isi primeasca banii inapoi.

Cat sunt de eficiente calculatoarele online?

Romanii trebuie sa aiba in vedere faptul ca in mediul virtual au la dispozitie mai multe tipuri de calculatoare cu ajutorul carora pot face simulari in privinta creditelor pe care le pot obtine. Mai exact, potentialii beneficiari ai produselor de la IFN-uri pot descoperi care sunt sumele maxime pe care le pot obtine, care sunt dobanzile, precum si perioadele de rambursare pentru care pot opta.

Actionand responsabil, oricine poate profita de creditele pana la salariu. Este esential ca oamenii sa le returneze cat mai repede posibil, pentru a se elibera povara financiara!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta