Direct la continutul paginii »

Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi un restaurant cu livrare la domiciliu

Poza stire 'Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi un restaurant cu livrare la domiciliu'
08 Iulie 2020 0 comentarii

 

Din ce in ce mai multe persoane comanda mancare acasa sau la birou. Fie ca este vorba despre micul dejun, masa de pranz, cina, o petrecere, o seara de film alaturi de prieteni sau sarbatorirea unui eveniment important, ocaziile in care restaurantele specializate in asigurarea mancarii sunt tot mai cautate. Mai mult, costurile pe care le implica deschiderea si functionarea unui restaurant cu livrare la domiciliu nu sunt foarte mari. 


Ca in orice alt domeniu, exista niste aspecte de care sa tii cont pentru a te asigura ca pornesti intr-o afacere profitabila. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca te-ai gandit sa-ti deschizi un astfel de business!

Alege specificul restaurantului

Pizza, burgeri, mancare traditionala, asiatica, ori arabeasca? Gandeste-te la specificul pe care vrei sa-l aiba restaurantul - optiunile sunt nelimitate! Alege o bucatarie in care excelezi, opteaza pentru o combinatie dintre mai multe bucatarii sau vino cu ceva complet nou pe piata. Poate vrei sa te axezi doar pe deserturi sau mancare pentru pranz. Oricare ar fi decizia pe care o iei, nu uita sa pui accent pe calitate si sa te asiguri ca exista cerere pentru tipul de restaurant la care te-ai gandit si un “public” in fata caruia sa excelezi si caruia esti in masura sa-i indeplinesti cerintele. 

Cauta un spatiu in care sa-ti desfasori activitatea

Inchiriaza un spatiu comercial care sa aiba toate resursele de care vei avea nevoie. Este ideal ca acest spatiu sa fie gata amenajat. Totusi, daca gasesti un spatiu care iti ofera cel putin posibilitatea de a-l amenaja cu obiectele necesare in functie de profilul restaurantului, atunci reprezinta o alegere pe care o poti lua in calcul.

Achizitoneaza echipamentele necesare

Este foarte important sa ai tot ce-ti trebuie pentru bunul mers al lucrurilor: de la aragazuri, cuptoare, frigidere si congelatoare pana la rafturi metalice, POS-uri, un soft pentru livrare comenzi la domiciliu, toate acestea sunt esentiale pentru afacerea ta. Desigur, nu uita de ingrediente, tacamuri, materiale pentru ambalarea mancarii si solutii de curatenie. 

Asigura-te ca indeplinesti toate conditiile administrative

Vei avea nevoie de o serie de avize si aprobari, precum aviz sanitar, aviz tehnic de funcionare, dar si multe alte autorizatii ce tin de domeniul in care-ti doresti sa activezi. In primul rand, asigura-te ca esti la curent cu toate aceste activitati de natura administrativa. 


Va trebui sa obtii toate autorizatiile necesare pentru functionarea optima a restaurantului tau cu livrare a domiciliu. Pentru a desfasura activitatea in conditii perfect legale si igienice, ve trebui sa treci printr-o serie de controale si sa platesti niste taxe care sa te certifice.

Angajeaza personal calificat

Pentru ca afacerea sa functioneze corespunzator, vei avea nevoie de personal calificat. Cauta oameni pregatiti, apti de munca si dornici sa-si demonstreze abilitatile: bucatari, spalatori de vase, livratori etc. 

Promoveaza-ti restaurantul

Promoveaza-ti restaurantul atat in mediul online, cat si offline. Asigura-te ca detii un site de prezentare, care sa contina meniul si datele contact - este recomandat sa ai si o platforma de comanda online. Nu uita nici de retelele sociale: multi clienti te vor gasi acolo! Offline, poti distribui pliante in zonele in care urmeaza sa livrezi. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta