Direct la continutul paginii »

Scule si unelte pentru gradina pe care trebuie sa le ai in gradina

Poza stire 'Scule si unelte pentru gradina pe care trebuie sa le ai in gradina'
29 Iunie 2019 0 comentarii

 

Gradinaritul va fi mai usor si mai productiv, chiar si mai distractiv atunci cand avem la indemana instrumentele necesare. Cand vine vorba de achizitionat scule si unelte pentru gradina este usor sa alegi orice si sa cheltui bani fara noima, deoarece ele pot ocupa un spatiu mare si pot costa foarte mult. Este de preferat in functie de bugetul fiecaruia si spatiul acordat depozitarii sa se faca achizitionarea sculelor pentru gradina.

 

Numarul uneltelor si sculelor pentru gradina este destul de mare: unelte mici, care au diverse intrebuintari, unelte cu care se lucreaza pamantul, unelte pentru ingrijirea copacilor, tipuri de foarfeci pentru gard si mie, pentru trandafiri, masini si utilaje pentur ingrijirea gazonului, unelte pentru zapada, si nu in ultimul rand ehcipamentul de protective, care poate fi diferit de la un proiect in gradina la altul.

 

Bineinteles ca nimeni nu este obligat sa achizitioneze toate tipurile de scule si unelte necesare intr-o gradina, mai ales daca nu este vorba de o gradina compplexa, cu livada, si cultura, insa uneltele si sculele de baza nu trebuie sa lipseasca, indifferent de lucrarile ce ne asteapta in gradina.

 

Cele mai importante 12 unelte necesare intr-o gradina sunt: 

 

Lopatica sau asa zisa mistrie

Mistria este un necesar in fiecare gradina, pentru multitudinea de activitati din fiecare zi, inclusiv de rupere pana la bucati de sol, sapat gauri mici, punerea rasadurilor, chiar si sapat buruienile. 

 

Manusile de protectie

In timp ce gradinaritul poate fi un hobby minunat, acesta se poate transforma intr-o neplacere, intr-un fel de arici spinos si aschios fara o pereche de manusi. Acest echipament necesar trebuie sa fie durabil, dar nu prea voluminous, in special pentru lucrul cu seminte sau rasaduri. 

 

Foarfece de taiere

Indiferent daca recoltati produse proaspete sau taiati arbusti, este foarte bine sa folositi un set de foarfece rezistente la taiere. 

 

Furca

Furcile, in general sunt fabricate dintr-o singura bucata de otel avand in terminatie 4 coarne ascutite si puternice. Ea poaet fi folosita la adunarea si stibuirea paielor si fanului cosit.

 

Furtun de apa 

Daca va pregatiti sa plantati rasaduri, flori, etc este bine sa va asigurati ca aveti un furtun in gradina, care sa fie si destul de lung pe deasupra. Luati in considerare atasarea unui pulverizator care va permite sa controlati fluxul de apa si presiunea. Pentru cele mai bune rezultate, udati gradina dimineata atunci cand temperaturile sunt mai mici. 

 

Grebla

Grebla este de obicei construita pentru a va ajuta sa create cu usurinta o suprafata neteda la nivelul solului, in acelasi timp indepartand si buruienile nadorite. Grebla este prietena solului, ea strange gramezile de frunze si gunoi din gradina. 

 

Tarnacopul

Tarnacopul ajuta la spargerea bolovanilor sau a butucilor, de asemenea la demolarea elementelor din constructii sau la saparea unui teren pietros.

 

Lopata unghiulara

O lopata pare destul de simpla, insa lopata unghiulara ajuta la saparea solului. 

 

Fierastraul

Necesar la taierea pomilor si arbustilor.

 

Roaba

Daca sunteti un gospodar desavarsit, este bine sa aveti in gradina si o roaba, care sa va ajute sa mutate pamantul dintr-un loc in altul sau sa carati diverse materiale. 

 

Rucsacul pulverizator

Acest rucsac pulverizator este ideal deoarece poate fi carat in spate, si in acelasi timp se poate pulverize solutia cu ingrasaminte pentru plante, deoarece este dotat cu un furtun special si o pompa care mareste presiunea din rezervor . 

 

Daca am vorbit de uneltele de mana banale si de baza intr-o grandina, e bine sa amintim si sculele mari si voluminoase care ne usureaza sarcinile si ne ajuta in desfasurarea proiectelor importante.

Ei bine, necesar intr-o curte este si o masina de tuns iarba, asta in cazul in care exista iarba in jurul casei. Masina este echipata cu un motor puternic si performant, precum si un cos collector de montat si de golit.

 

Daca financiar suntem ok, atunci de ce sa nu achizitionam freza de zapada, daca stam la curte, aceasta ne ajuta sa curatam trotoarul din faza casei, sa curatam curtea si drumurile de acces.

Motocoasa este si ea o scula importanta si de ajutor unui gospodar, deaorece ajuta la taierea vegetatiei diverse, aspre si lemnoase, pe suprafete mari.

 

Cateodata obositi de atata truda si munca gospodareasca, preferam sa ne usuram sarcinile de aceea uneltele electrice sunt mai benefice, precum si motosapa electrica care poate fi folosita pentru re-cultivarea sau slabirea solului, pe suprafete mici sau pentru incorporarea de mulci, turba, nisip, gunoi de grajd sau compost.

 

Este bine de retinut faptul ca inaintea oricarei activitati desfasurate in gradina, uneltele si sculele trebuie verificate. Pentru a fi siguri ca ducem o sarcina la bun sfarsit, verificam inainte ce scule avem si care ne sunt necesare in gradina, in cazul in care ne lipseste ceva, daca dispunem de bani este bine sa achizitionam acea unealta lipsa pentru a fis siguri ca vom obtine un rezultat productiv. Pe timpul iernii, vechile unelte ar putea fi deteriorate sau ruginite, asadar e bine sa tinem cont de acest aspect.

Activitati in gradina:

  • Ingrijirea gazonului

 

  • Altoirea vitei de vie

 

  • Stropirea pomilor

 

  • Pregatirea solului pentru semanat

 

  • Curatenia de primavara

 

  • Plantarea florilor, legumelor, verdeturilor

 

  • Toaletarea pomilor,arbustilor

 

  • Strangerea frunzelor

 

Toate uneltele si sculele listate mai sus ne ajuta la realizarea acestor sarcini gospodaresti. Gradinaritul poate fi cea mai usoara activitate si cea care ofera cele mai multe beneficia in produse naturale daca avem la indemana uneltele si sculele protrivite si daca exista dorinta de munca, devotament si pasiune.

Atunci cand ne implicam in amenajarea gradinii mereu trebuie sa tinem cont de bugetul pe care il avem la dispozitie, de modul in care dorim sa amenajam gradina, de ce scule si unelte avem si care ne mai sunt necesare si desigur in ce scopuri dorim sa o amenajam sis a o decoram. Gradina necesita atentie, multa munca si timp pe care sa il dedicam amenajarii ei. Pe langa amenajarea gradinii trebuie sa ne gandim si la ingrijirea si intretinerea ei. Un proces complex care poate deveni un loc de poveste. 

Sursa: CasaIdea

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta