Direct la continutul paginii »

Principalele tipuri de tutun: Cum le deosebești și ce senzații noi poți descoperi testându-le?

Poza stire 'Principalele tipuri de tutun: Cum le deosebești și ce senzații noi poți descoperi testându-le?'
23 Octombrie 2020 0 comentarii

 

Există peste 70 de tipuri diferite de tutun și, deși te credem pe cuvânt că ești un adevărat pasionat, șansele sunt destul de mici să le încerci pe toate în această viață. Totuși, pentru că vrem să-ți oferim șansa să afli cât mai multe despre ele, îți vom prezenta principalele tipuri de tutun pe care le-ai putea încerca. Vei descoperi în acest articol cum să le deosebești și cam ce senzații poți încerca în timp ce le savurezi. Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de acest articol alături de o țigară,  îți recomandăm să achiziționezi tutun pe tuburiaparate.ro. 

Tutun Virginia


Tutunul Virginia se remarcă prin faptul că este mai aromatic, mai dulce, mai blând și mai ușor de fumat datorită proprietăților sale excelente de ardere. Acestea sunt  și motivele pentru care majoritatea tutunurilor de pipă folosesc acest tip de frunze drept bază de plecare sau chiar amestecuri între diverse sortimente. Denumirea vine de la zona de origine și cea cu cea mai mare producție, dar în zilele noastre se găsesc plantații de tutun virginia în toate zonele cu climă temperată. Totuși, producția americană este încă privită drept cea superioară din punct de vedere calitativ. Metoda de producție implică uscarea frunzelor cu ajutorul unui curent de aer cald. Cu cât tutunul este mai învechit, cu atât nuanțele lui vor varia de la galben la oranj închis și gustul va începe să devină amar. Mare atenție însă, virginia are cel mai ridicat potențial de iritare a limbii dacă este fumat în mod incorect.


Tutun Burley


Tutunul Burley se diferențiază prin culoarea deschisă (de la alb spre galben) și prin faptul că este în principal folosit pentru producția de țigarete. Acesta are un conținut redus de zahăr, multă nicotină și arome subtile. Spre deosebire de tutunul virginia, burley arde mai încet. Și acesta este folosit în tutunurile de pipă ca bază pentru mixurile aromatizate și pentru a schimba parametrii de ardere. Procedeul de uscare al tutunului este unul lent, ținând chiar până la opt săptămâni. 


Tutun Latakia 


Acest tutun este originar din zona cu același nume din Siria, dar majoritatea producției are astăzi loc în Cipru. Acesta este un tip de tutun închis la culoare și cu un miros puternic,  fiind de obicei greu de suportat de către nefumători. Uscarea cu fum de pin și stejar îi dau o aromă de smirnă și îi asigură folosirea drept condiment în majoritatea amestecurilor de tutun. Aroma exotică pronunțată l-a făcut în timp un favorit al britanicilor. 


Tutun Cavendish


Tutunul Cavendish nu este un tip de tutun în sine, ci mai degrabă o metodă de tratare. Tipul procesului și metoda de tăiere sunt folosite pentru a accentua gustul dulce al tutunului. Această combinație poate conține orice tip de tutun, dar în majoritatea cazurilor vorbim de un mix între tutun virginia, burley și kentucky. Se folosește cel mai des pentru țigări de foi și pipă. Procedeul de tratare presupune presarea tutunului în pachețele de doi sau trei centimetri și fermentarea cu zahăr și alte arome la temperaturi înalte. Prin acest proces tutunul pierde o mare parte din concentrația de nicotină și își păstrează dulceața. 


Soiuri orientale de tutun


Această denumire este reprezentativă pentru o gamă variată de tutunuri condiment de proveniență est mediteraneană, cele mai cunoscute fiind tutunurile egiptene și cele turcești. Acestea sunt uscate la soare și sunt extrem de aromatice, fiind introduse în amestecul pentru pipe și pentru țigările tradiționale. Le poți recunoaște după frunzele mici. 


Tu ai încercat deja toate aceste sortimente? 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta