Direct la continutul paginii »

Principalele criterii de selecție ale unei drujbe destinate utilizării în gospodărie

 

Stai la casă și ești interesat să descoperi cele mai performante dispozitive, care să te ajute să îndeplinești micile sarcini aferente unui gospodar? Atunci cu siguranță ai nevoie și de o drujbă pentru utilizare în gospodărie.  

Varietatea modelelor disponibile poate face ca procesul de selecție să devină unul dificil. Acest lucru este valabil în special atunci când nu ești familiarizat cu factorii de selecție de care trebuie să ții cont. 

Din acest motiv, astăzi ți-am pregătit câteva sfaturi utile care să te ajute să alegi o drujbă electrică sau o drujbă pe benzină. Cu ajutorul acesteia, îți vei îndeplini sarcinile rapid și ușor. 

Alegerea drujbei în funcție de tipul motorului 

Principalii factori de selecție de care trebuie să ții cont atunci când alegi o drujbă sunt tipul și puterea motorului. În acest caz, ai la dispoziție două opțiuni principale: drujba electrică sau cea care funcționează pe bază de benzină

Iată ce trebuie să știi despre cele două variante:

Drujba pe benzină are un motor mai puternic decât cea electrică, fiind recomandată, de regulă, pentru utilizare în scopuri profesionale. În schimb, cea electrică este prevăzută cu motoare de putere mai mică, însă este mai ușor de utilizat și de întreținut. Din acest motiv, aceasta este recomandată pentru utilizare în gospodărie sau în scopuri semi-profesionale.

Din categoria drujbelor electrice, poți opta pentru un dispozitiv prevăzut cu fir sau pentru unul care operează pe bază de acumulatori. În cazul drujbelor electrice fără fir, va trebui să reîncarci bateriile pentru operarea lor, pe termen lung. Cele cu fir necesită un cablu de alimentare suficient de lung, pentru a permite utilizarea dispozitivului la distanță de sursa de alimentare,  în funcție de necesități.


Ce trebuie să știi despre lanțul unei drujbe

În componența unei drujbe intră și lanțul, care poate fi de diverse dimensiuni. 


Majoritatea modelelor disponibile, destinate utilizării în gospodărie, au o lungime cuprinsă între 30 - 60 cm și o lățime de 1 - 1.3 cm. Există și modele prevăzute cu lanțuri de dimensiuni mai mari, însă acestea sunt recomandate pentru utilizarea în scopuri profesionale. 

 

Dimensiunea lanțului și sistemul de motorizare a drujbelor influențează viteza de operare a acestora. Cu toate acestea, nu este recomandat să optezi pentru o drujbă cu un lanț de dimensiuni mai mari decât cele necesare sau cu putere foarte mare atunci când nu este cazul. Aceste caracteristici influențează considerabil prețul de achiziție a acestor dispozitive. 

Prin urmare, dacă ai nevoie de o drujbă eficientă, pe care să o utilizezi în grădina din curtea casei tale, una electrică, cu un lanț de 30 cm lungime și cu lățime de 1 cm este suficientă. În plus, prețul său de achiziție este unul rezonabil.

Greutatea drujbei și sistemul anti-vibrații

Cele mai eficiente drujbe sunt prevăzute cu un sistem anti-vibrații, care contribuie la reducerea efortului depus de către utilizator. Acesta este util în special atunci când folosești acest dispozitiv în mod frecvent, timp îndelungat. Cu cât vibrațiile resimțite în timpul operării drujbei sunt mai mici, cu atât vei putea rezista mai bine efortului depus în timpul efectuării sarcinilor specifice. 

Greutatea este un alt aspect important, pe care este bine să îl consideri atunci când alegi o drujbă pentru utilizarea în gospodărie. De regulă, greutatea dispozitivelor disponibile în comerț este direct proporțională cu performanța acestora. 

Astfel, dacă intenționezi să utilizezi dispozitivul achiziționat ocazional și pentru aplicații de intensitate medie, o drujbă cu greutate redusă reprezintă varianta ideală pentru tine. 

În schimb, dacă ai nevoie de un dispozitiv performant, puternic, pe care să îl utilizezi frecvent, în cazul unor aplicații dificile, este indicat să optezi pentru o drujbă semi-profesională sau profesională. Greutatea acesteia va fi proporțională cu performanța asigurată. 

 

Acum că ai descoperit principalele criterii de selecție ale unei drujbe destinate utilizării în gospodărie, poți alege produsul potrivit din oferta magazinelor de specialitate. Mizează pe un raport bun preț - calitate și, astfel, investiția efectuată va fi una avantajoasă, pe termen lung. 


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta