Direct la continutul paginii »

Prima zi in Lisabona

aerolines

 

Lisabona este una dintre acele destinatii turistice cu atat de multa personalitate incat te indragostesti de ea inca din prima zi a vacantei. Asezata pe un labirint de strazi ce par ca respira istorie, Lisabona este o capitala a diversitatii, a bogatiei culturale si de expresie, un loc atat de diferit de restul Europei incat pare rupt din filele unei alte carti de povesti. Pentru turistul abia ajuns in oras experienta poate fi uneori coplesitoare, sunt atat de multe lucruri de vazut si de facut incat adesea planurile facute inainte de sosire sunt complet uitate in favoarea instinctului de moment de a rataci pe incantatorul si ingustul labirint al stradutelor din Lisabona.

1. Plimbarea. Nu exista nici un motiv pentru care sa va infranati dorinta de a explora imediat cum ati rezolvat problema cazarii. Excursiile planificate si obiectivele turistice mai pot astepta, o prima zi in Lisabona perfecta este o zi a explorarii libere, pe stradute, catre centrul orasului, pe jos si fara graba, pentru ca in Lisabona timpul pare sa fie intotdeauna de partea calatorului. In cartiere precum Bairro Alto si Chiado se gasesc numeroase magazine, cafenele si buticuri perfecte pentru a fi explorate, iar in Alfama si Graca turistii par sa paseasca inapoi in timp datorita bisericilor superbe si caselor vechi pictate in culori aprinse. Plimbarea se poate face pe jos sau cu tramvaiul nr. 28, unul dintre cele mai vechi tramvaie care inca circula pe continent.

 2. Bucataria locala. Bucataria locala este reprezentata bogat in Lisabona de numeroase restaurante si localuri de renume, de la cele traditionale cu veche traditie, la cele moderne, toate isi asteapta oaspetii intr-o atmosfera tipic portugheza cu preparate dintre cele mai delicioase si exotice.

3. Viata de noapte. Pentru calatorii plini de energie care refuza sa incheie ziua chiar daca soarele a apus, viata de noapte din Lisabona ofera una dintre cele mai energice, muzicale si captivante experiente.Pentru tinerii turisti, orasul isi arata adevarata fata abia dupa lasarea serii cu numeroase cluburi deschise doar dupa ora 11, in care muzica si atmosfera intima sunt bine echilibrate de petrecerile zgomotoase si pline de viata. Alfama si Bairro Alto sunt principalele centre ale vietii de noapte din Lisabona.

2 comentarii

 1. costel

  Răspunde-i

  22:39,
  17 Noiembrie 2014

  Comentariu #1
  oferta
  Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

 2. vaporeanu

  Răspunde-i

  12:54, Duminica
  07 Decembrie 2014

  Comentariu #2
  joburi
  Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Spune parerea ta