Direct la continutul paginii »

La ce trebuie să te uiți când cumperi o hota de bucătărie

 

Hota este un echipament indispensabil într-o bucătărie în care se gătește zilnic pentru că reușește să elimine aburii, fumul, mirosul și alte particule care se degajă atunci când foloseșți aragazul pentru a prepara mâncarea. Specialiștii în amenajări interioare spun chiar că în zilele noastre hota a devenit piesa centrală dintr-o bucătărie decorată cu stil și practică în același timp. Îndeplinind atât cerințele estetice, cât și cele care țin de funcționare, hota este un echipament pe care trebuie să îl alegi cu mare grijă, țînând cont de mai mulți factori, pentru a avea siguranță că ai achiziționat ceea ce îți trebuie în mod real. Hota elimină fumul, grăsimea și mirosurile care apar atunci când gătești. Hota de bucătărie te ajută să păstrezi curățenia mai bine în casă și previne depunerile de grăsime pe pereți și suprafețele din interior. Dar cum îți dai seama care hotă este potrivită pentru nevoile tale? În timp ce îți evaluezi opțiunile, ține cont de acești factori.

Sistemul de evacuare

Hotele cu evacuare în exterior elimină mirosul și fumul printr-o conductă care trebuie instalată. Totul este evacuat în exteriorul casei. Acest lucru înseamnă că hota nu poate elimina aerul în altă încăpere a casei, cum ar fi podul. Când ai o astfel de hotă cel mai bine este să o instalezi pe un perete exterior. Cu cât este mai departe de un perete exterior, cu atât conductele și instalarea vor fi mai complicate și mai scumpe. O altă opțiune este să alegi o hotă care nu are un sistem de evacuare în exterior, ci folosește un sistem de filtrare a aerului pe care îl recirculă înapoi în bucătărie, însă de această dată curat. În cazul acestui timp de hotă, întreținerea regulată și înlocuirea periodică a filtrelor sunt foarte importante.

Designul bucătăriei

Felul în care este amenajată bucătăria determină cât de mult spațiu ai la dispoziție, inclusiv pentru instalarea hotei. Atunci când instalezi hota, ține cont de recomandările producătorului, pentru a evita orice neplăceri care pot apărea din cauza amplasării greșite a echipamentului, de exemplu. Hotele pot fi montate pe perete sau incorporate în mobilierul de bucătărie, ori pot fi suspendate de tavan în bucătăriile cu insulă pe mijloc, în funcție de configurația pe care o are încăperea.

Puterea ventilatorului

Spațiul din bucătărie va dicta cât de puternic trebuie să fie ventilatorul pentru a curăța aerul și pentru a elimina mirosurile puternice care apar atunci când gătești. Poți determina puterea ventilatorului înmulțind înălțimea tavanului bucătăriei cu lungimea și lățimea camerei. Acest lucru îți va oferi volumul bucătăriei. Ar trebui să alegi o hotă care are capacitatea să înlocuiască sau să curețe aerul în acel spațiu de cel puțin opt ori pe oră.

Nivelul de zgomot al hotei

 

Probabil că nu îți vei dori o hotă puternică dacă acest lucru presupune să auzi un zgomot insuportabil de câte ori o folosești. O variantă este să alegi un model care să funcționeze atrăgând aerul către marginile sau perimetrul hotei în loc să îl circule pe o suprafață mare. Acesta lucru va face că hota să fie mai eficientă și va reduce, de asemenea, nivelul de zgomot.

Stabilește-ți clar un buget

La fel că orice altă achiziție pe care o faci pentru casă, hota este o investiție importantă, pe care trebuie să o iei în considerare. Dimensiunea, puterea, materialele și caracteristicile speciale ale hotei, cum ar fi senzorii de căldură, oprirea automată și tipul de iluminare încorporată, se vor reflecta și în costurile acesteia.

Întreținerea hotei de bucătărie

La fel de important ca și prețul unei hote este și modul în care aceasta se întreține. Asigură-te că hota pe care intenționezi să o cumperi este ușor de întreținut, de curățat, iar în caz că se strică, componentele sale sunt ușor de găsit, dar și de înlocuit. Hota tornado storm 700 poate fi alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

În concluzie, atunci când pornești în căutarea hotei perfecte pentru bucătăria ta va trebui să îți pui în valoare atât cunoștințele de matematică, cât și simțul estetic, talentul de designer de interior, dar să știi exact și bugetul în care îți permiți să te încadrezi. Ia în considerare toți acești factori când pornești în căutarea unei hote de bucătărie și în final vei reuși să o alegi pe cea potrivită nevoilor tale care să aibă în același timp și o durata de funcționare cât mai îndelungată.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta