Direct la continutul paginii »

Echipamentele si utilajele performante, premize pentru buna gestionare a deseurilor

Peste tot in lume, in statele civilizate, problema gestionarii desurilor este un element central si permanent se cauta solutii care sa eficientizeze actiunile specifice pentru  acest domeniu, astfel incat mediul sa fie protejat, iar afectarea sau chiar epuizarea resurselor  naturale sa fie stopate. Si legislatia din tara noastra are reglementari stricte in ceea ce priveste regimul deseurilor si nicio institutie, publica sau privata,  nu este scutita de obligatia de a-si administra deseurile generate, produse sau colectate conform legilor in vigoare.  De asemenea, normele legale in domeniu  ii includ, asa cum este firesc,  si pe simplii cetateni, care la randul lor trebuie sa se implice si sa contribuie la buna gestionare a deseurilor, in mod contrar vor fi expusi riscului de a incasa amenzi usturatoare.

Astfel, fiecare producator sau detinator de deseuri din tara noastra are o serie de obligatii in acest sens, iar nerespectarea acestora atrage amenzi de zeci de mii de lei. Administrarea deseurilor trebuie sa se realizeze indeplinind o serie de obligatii, precum numirea unei persoane insarcinate cu managementul deseurilor, cu instruire corespunzatoare, clasificarea in categoriile prevazute in nomenclatorul de deseuri, procedarea la colectarea separata pentru hartie, sticla, metal si plastic, incheierea unui contract cu un colector autorizat, alaturi de realizarea unei evidente stricte si a unui raport anual catre Agentia de Protectia Mediului.

In ceea ce priveste regimul deseurilor din ambalaje, producatorii sau detinatorii acestora pot indeplini obligatiile legale pe care le au in mod individual sau cu ajutorul unui operator economic autorizat, cu care vor incheia un contract in vederea transferarii responsabilitatii.  De asemenea, firmele pot apela la companii, precum AweCompactors, ai caror specialisti pot oferi consultanta pentru cele mai bune solutii in managementul deseurilor si eficientizarea activitatilor de prelucrare si compactare a deseurilor din toate categoriile.

Totodata, un rol esential in buna gestionare a  deseurilor il au, la randul lor, echipamentele si utilajele specializate in acest sens, acestea existand pe piata intr-o gama extrem de diversa, pentru toate tipurile de activitati corespunzatoare acestui domeniu, cu diferite functii si  dimensiuni, potrivite atat pentru activitati de mare amploare, cat si pentru cele la scara redusa. Astfel, in functie de specificul activitatii si de amploarea acestora, echipamente si utilaje precum presa balotat deseuri, compactorul de deseuri, rotocompactorul, presscontainerul, compactorul EPS,  tocatorul, perforatorul, toate devin indispensabile in cadrul celor mai importante etape prevazute in administrarea deseurilor.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta