Direct la continutul paginii »

De ce se hotărăsc tot mai mulți medici să emigreze în Germania?

Poza stire 'De ce se hotărăsc tot mai mulți medici să emigreze în Germania?'
21 Octombrie 2020 0 comentarii

 

România este o pepinieră de cadre medicale pentru întreaga lume. Anual, mii de medici pleacă să lucreze în spitalele din străinătate, din motive diferite. Plecarea lor a dus România pe ultimul loc la numărul de medici pe cap de locuitor. La polul opus se află însă Germania, una dintre țările în care medicii români emigrează. De ce se hotărăsc medicii români să emigreze într-o țară precum Germania? Iată câteva motive:

Pentru a se dezvolta profesional

Chiar dacă România este o țară europeană, țara noastră nu beneficiază, întotdeauna, de cele mai bune condiții de muncă sau de posibilități nemărginite de dezvoltare profesională. În străinătate, spitalele oferă un salariu mai mare, un cadru mai bun de desfășurare a activității și deschiderea permanentă a unor noi unități sanitare. Totodată, dacă vrei să fii medic în Germania, trebuie să știi că poți urma numeroase cursuri de specializare, inclusiv stagii plătite, pentru perfecționare. Spitalele din Germania sunt extrem de avansate din punct de vedere tehnologic, punând la dispoziția medicilor o gamă variată de condiții avantajoase de muncă.

Din aceste puncte de vedere, medicii români vor să-și dezvolte profesia în cadrul unor spitale din Germania, care le oferă motive întemeiate pentru a emigra.

Un pachet salarial avantajos

Unul dintre principalele motive pentru care medicii români își părăsesc locul de muncă din țară? Salariul mult mai bun! Chiar dacă acesta nu este un criteriu definitoriu, oricine are nevoie de bani pentru a se întreține. Deși, atât în mediul de stat, cât și în cel privat, salariile s-au ameliorat în țara noastră, acestea sunt departe de cele din țări precum Germania. Plus că, dacă vorbim despre rezidenții și specialiștii români, aceștia au salarii modeste. De aceea, au nevoie de un loc de muncă stabil, într-o țară dezvoltată tehnologic, cu standarde înalte.

Din motive personale

Un număr mare de medici români părăsesc România din motive personale. În afara de salariul mai bun sau de condițiile de muncă prielnice dintr-o țară europeană dezvoltată precum Germania, medicii emigrează pentru a-și urma colegii sau copiii plecați la studii în străinătate.


Așadar, ce rămâne de făcut pentru a emigra în Germania în calitate de medic? Ia cursuri de limba germană și devino un medic apreciat în clinicile din această țară. Acest lucru nu înseamnă că nu vei fi încă atent la realitatea românească, însă nu vei fi direct afectat de condițiile precare de muncă din sistemul medical.

 

Germania are nevoie de personal medical, astfel încât să atingă un echilibru corect între cererea și oferta de pe piață. Ofertele de muncă venite din această țară includ posibilitatea unei cariere medicale strălucite! Aceste oferte sunt ideale pentru orice medic, în special pentru rezidenți, care beneficiază de condiții moderne de lucru, dar și de posibilitatea de a participa la programe de specializare și formare profesională.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta