Direct la continutul paginii »

Cum se ridică rapid un gard din plasă de sârmă

Poza stire 'Cum se ridică rapid un gard din plasă de sârmă'
29 Iunie 2019 0 comentarii

 

Gardul este un element foarte important pentru orice proprietate, întrucât are menirea de a proteja suprafața de vizitatori nedoriți, fie ei oameni sau animale. Totuși, ridicarea unui gard poate fi o operațiune destul de complicată și costisitoare, dacă nu alegi cu atenție materialul necesar. 

 

În funcție de urgența nevoii și de suprafața necesar a fi securizată cu un gard, poți alege diferite tipuri de garduri, însă cel mai rapid mod este acela de a apela la plase din sârmă. Acestea sunt deja confecționate și pot fi găsite sub formă de panouri pentru gard sau la rolă. Alegerea trebuie făcută luându-se în calcul latura practică, dar și cea estetică. Ce trebuie să știi, înainte de a ridica un gard din plasă de sârmă?

 

Tipuri de garduri de sârmă

Varietatea din care poți alege plasa de sârmă pentru gardul tău este destul de bogată, astfel că poți cu ușurință să alegi materialul potrivit pentru o construcție durabilă. Poți opta pentru plasa sudată, care se vinde la rolă și se fabrică prin sudarea sârmelor zincate, ulterior suprapunerii lor. Astfel, aspectul este cel de ochiuri dreptunghiulare. Sârma din care este produs gardul este destul de subțire. O alternativă este cea a plasei din sârmă zincată, iar gardurile produse din acest material prezintă și avantajul de a fi foarte ușor de instalat. Stâlpii de care această plasă poate fi prinsă pot fi din lemn și metal. Varianta sârmei zincate prezintă ca avantaj o rezistență foarte ridicată. O a treia opțiune este cea a panourilor de sârmă. Acestea sunt fabricate din sârmă groasă, iar plasa este sudată. Panourile sunt foarte rezistente, dar și rigide. 

Structura necesară pentru un gard din plasă

Pentru ca un gard din plasă de sârmă să fie rezistent și eficient, structura aflată la baza lui trebuie să fie solidă, dar totuși simplă. Distanța care trebuie păstrată între stâlpii de susținere nu trebuie să depășească doi metri. Acest spațiu asigură o priză suficient de solidă, care să nu implice nevoia unor alte măsuri de întărire a gardului. Se recomandă alegerea unor stâlpi fie din metal, fie din lemn. 

 

Pe lângă stâlpi, contează și baza gardului, care poate fi reprezentată chiar de pământ. Acest lucru este valabil, însă, în principal în cazul plasei împletite, pentru că cele sudate sunt prea rigide. Astfel, este necesar ca terenul pe care sunt montate să fie drept și lipsit de denivelări. Baza lor trebuie să fie dreaptă și solidă, iar în cele mai multe situații se optează pentru o bază de beton, care are o înălțime suficient de mică încât să nu deranjeze din punct de vedere estetic. Prin utilizarea unei astfel de structuri, gardul va fi bine etanșat. 

 

Dacă baza este una care să asigure o fixare bună a gardului, poți trece la alegerea stâlpilor. Cei din lemn trebuie să fie masivi și impermeabilizați, proces care este necesar să fie repetat la interval de câțiva ani. Stâlpii nu trebuie fixați în pământ, ci baza lor trebuie solidificată cu ciment și pietriș. Pentru o etanșare și mai eficientă, poți apela și la un strat de silicon între cel de ciment și cel de lemn. Stâlpii metalici, în schimb, sunt fabricați din țeavă rotundă sau rectangulară. Aceștia sunt expuși la rugină, astfel că trebuie cumva acoperiți, pentru ca apa să nu poată pătrunde în interiorul lor. Fixarea în pământ se poate face cu ajutorul cimentului. O a treia variantă de stâlpi este cea a stâlpilor din beton armat sau piatră. Aceștia aduc un plus estetic și sunt folosiți în scop ornamental. 

Utilizarea gardului din plasă de sârmă - Avantaje 

Principalele avantaje ale gardurilor din plasă de sârmă constau în costul redus, asigurarea luminozității și a ordinii, pot fi montate fără ajutorul unor meseriași, sunt ușor de întreținut și au înălțimi variabile. Costul mediu al unei role din sârmă zincată este 100 de lei, iar dimensiunile sunt de 10m lungime și 150cm înălțime. Spre deosebire de gardurile din materiale etanșe, gardul de sârmă va asigura mult mai multă lumină. În cazul în care ai fost convins să apelezi la o astfel de structură de protecție, vezi oferta la garduri metalice

Utilizarea gardului din plasă de sârmă - Dezavantaje 

Dacă luminozitatea este un plus pe care gardul de sârmă îl va aduce suprafeței pe care o vrei protejată, dezavantajul acestui aspect constă în faptul că intimitatea nu va mai fi atât de bine protejată. Totuși, poți compensa prin plantarea unui gard viu sau a unor arbuști ornamentali. 

 

Așadar, montarea gardurilor din sârmă este un proces destul de simplu, mai ales dacă alegi varianta gardului din plasă de sârmă împletită, care nu necesită solidificarea bazei și poate fi montat direct pe sol. 


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta