Direct la continutul paginii »

Cum se face placarea şi finisarea piscinei cu diverse materiale utile

Poza stire 'Cum se face placarea şi finisarea piscinei cu diverse materiale utile'
26 Iulie 2019 0 comentarii

 

Odată cu instalarea verii, vei deveni tot mai interesat de opțiunile pe care la ai la dispoziție pentru a te răcori și distra, în timpul liber. Pentru acest lucru, ai nevoie, în primul rând, de acces la o piscină. Cu toate acestea, până la momentul în care te vei bucura de piscină, trebuie să te ocupi de amenajarea corespunzătoare a acestui spaţiu de relaxare. Mai jos, vei regăsi câteva sfaturi utile, în acest sens.

Borduri pentru piscină din ciment

Bordura piscinei este acea zonă care delimitează piscina propriu-zisă de restul grădinii. Aceasta are rolul de a împiedica murdărirea apei şi de a stopa revărsarea apei din piscină. 

 

Cea mai la îndemână variantă, în acest caz, este cea reprezentată de turnarea unor borduri din ciment. Acest lucru se realizează prin montarea unui cofraj în jurul piscinei, în care se va turna beton. De asemenea, vei fi nevoit sa impermeabilizezi betonul. 

 

Bordurile din ciment sunt recomandate pentru psicinele de mici dimensiuni, deoarece acestea vor da senzaţia unui spaţiu mai mare. La capitolul dezavantaje, problemele care pot apărea sunt cele legate de costurile aferente acestor echipamente și de cele aferente manoperei realizate de echipa de muncitori.

 

Borduri din dale de beton

Cea mai ieftină metodă pentru placarea piscinei poate fi considerată cea reprezentată de montarea dalelor din beton. Acestea sunt disponibile în blocuri prefabricate de beton şi se montează cu ajutorul mortarului.

 

Montarea dalelor de beton se poate realiza cu usurinţă. Acestea oferă avantajul de a avea la dispoziţie o gamă cromatică variată pentru placarea piscinei. Totodată, dalele din beton trebuie să fie impermeabilizate.

Borduri din piatră naturală

Cea mai bogată gamă de borduri disponibile estea cea oferită de piatra naturală. În acest caz, ai la dispoziţie diferite materiale combinate în palete cromatice diferite şi care au capacitatea de a garanta un grad de rezistenţă sporit. 

 

Trebuie să ştii că travertinul Clasic şi Latte sau calcarul (limestone) sunt recomandate în cazul în care vrei să îi oferi piscinei tale un aer rustic. În schimb, dacă preferi un stil elegant sau minimalist, în cazul piscinei, este indicat să alegi materiale de placare precum granitul, travertinul, ardezia sau marmura. 

 

Mai mult decat atat, piatra naturală oferă posibilitatea realizarii unei bune asocieri cromatice cu restul casei, dacă pentru aceasta au fost utilizate materiale din aceeași gamă. Totodată, în cazul în care se produce deteriorarea unei plăci, aceasta va putea fi înlocuită cu ușurință.

 

Placarea piscinei cu mozaic

Alegerea mozaicului pentru placarea piscinei reprezintă o altă opțiune eficientă, pe care o ai la dispoziție. Mozaicul oferă posibilitatea recreării unor personaje animate sau a diverselor peisaje din natură, pe pereţii piscinei tale. La fel ca piatra naturală, mozaicul este un material foarte rezistent, antiderapant şi care se poate înlocui cu uşurinţă, atunci când este cazul.

 

Paşi de urmat pentru placarea corectă a pereţilor piscinei

Înainte de a începe placarea piscinei, trebuie să cureţi zona de praf, iar apoi poți utiliza grundul de profunzime, cu scopul de a amorsa zona respectivă. Anumite imperfecţiuni vor putea fi retuşate cu ajutorul mortarului sau a adezivului destinat placarii. Este recomandat sa utilizezi un adeziv rezistent la umiditate permanentă şi materiale cu un grad mic de absorbţie. 

 

După ce ai fixat plăcile pe pereţii piscinei, urmează fasonarea rosturilor. Rosturile dintre plăci vor fi fasonate cu un chit potrivit pentru spaţiile cu umiditate ridicată. Acest chit are anumite particularităţi care vor împiedica formarea mucegaiului, ciupercilor sau a sporilor, protejând sănătatea familiei tale.

 

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de piscina privată timp îndelungat, nu ezita să foloseşti materiale de cea mai bună calitate, care asigură un grad de rezistenţă superior.
 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta