Direct la continutul paginii »

Cum se construiește un padoc pentru câine

Poza stire 'Cum se construiește un padoc pentru câine'
05 Mai 2019 0 comentarii

 

Câinii reprezintă mai mult decât niște animale de companie foarte simpatice. Aceștia se află printre cele mai loiale, inteligente și iubitoare patrupede, iar dacă ai un cățel deja știi acest lucru, cu siguranță.

 

Când vine vorba despre creșterea și îngrijirea câinilor de talie mare, este esențial să fie menționat aspectul spațiului. Pentru siguranța și confortul animalului, acesta trebuie să dispună de o zonă specială pentru el, în care să se poată mișca liber și în care să se simtă lipsit de orice pericol.

Mulți stăpâni de câini optează pentru padocuri. Acestea sunt spații de dimensiuni generoase, adesea limitate de garduri tip plasă, care îi permit animalului să fie conectat în permanență la mediul înconjurător.

 

Pentru a construi un astfel de spațiu, nu ai nevoie decât de scânduri pentru podea, un acoperiș din tablă, plasă gard, un plan sau o schiță de lucru și câteva ore libere la dispoziție.

 

Unde poziționezi padocul

 

Dacă dispui de o curte încăpătoare, iar spațiul nu este o problemă pentru tine, poziționează padocul în mod strategic, astfel încât câinele să aibă vizibilitate spre poarta de acces. Astfel, își va putea îndeplini cu succes rolul de câine de pază și, în plus, va avea sentimentul de control, putând vedea tot ce se petrece în jurul său.

 

Dacă grădina ta nu este foarte mare, poți pune padocul la câțiva metri distanță de casă, pentru ca animalul să te simtă aproape de el și să poată avea contact vizual cu tine când te afli în preajmă.

 

Cum se face o cușcă de câini

 

Deși poți achiziționa o cușcă deja confecționată, construirea uneia poate fi o alegere inspirată. Astfel, o poți personaliza pentru câinele tău și poți folosi materiale de cea mai bună calitate.

 

Iată câteva reguli generale de care trebuie să ții cont:

  • Cușca trebuie să fie suficient de mare cât să-i permit cățelului să se întoarcă în picioare;

 

  • Pereții cuștii trebuie să fie suficient de înalți pentru ca patrupedul să poată stea în picioare fără să atingă acoperișul cu capul;

 

  • Podeaua cuștii trebuie să fie ridicată la cel puțin zece centimetri față de sol, pentru a evita pătrunderea apei și a frigului în interiorul cuștii;

 

  • Cel mai recomandat material pentru construirea cuștii este lemnul, însă poți folosi și alte materiale care îl vor izola de temperaturile extreme;

 

  • Intrarea în cușcă trebuie să fie adecvată taliei câinelui. O ușă prea mare va provoca o ventilație suplimentară și pierderea căldurii din interior.

 

Cum se izolează termic o cușcă de câine

 

Pentru a-și putea îndeplini rolul, cușca patrupedului trebuie să fie izolată termic, atât la nivelul podelei, cât și la nivelul pereților și acoperișului.

 

Acest pas este extrem de important și nu trebuie neglijat căci, în caz contrar, câinele va simți temperaturile reci pe timpul iernii și canicula pe timp de vară, iar ploaia se va putea infiltra foarte ușor în interiorul cuștii.

 

Pentru a izola cușca, folosește pereți dubli, izolație din plastic spumant și plachează acoperișul cu o membrană bituminată sau cu alt material izolant. Evită placarea acoperișului cu tablă, căci câinele se poate răni când aleargă prin curte sau se deplasează cu viteză în zona cuștii.

 

Pentru zilele friguroase și nu numai, este indicat să pui pe podeaua cuștii o mochetă și chiar o pătură dintr-un material rezistent, care va ajuta la menținerea căldurii și va oferi un plus de confort pentru patrupedul tău.

Ține minte că un patruped de talie mare are nevoie de suficient spațiu pentru a se mișca, o temperatură potrivită și un mediu în care să se simtă în siguranță.

 

Indiferent de padocul ales sau de cușca pentru care optezi, asigură-te că spațiul dedicat câinelui tău respectă toate criteriile amintite mai sus.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta