Direct la continutul paginii »

Cum se aleg corect oglinzile decorative pentru spaţiul casei

Poza stire 'Cum se aleg corect oglinzile decorative pentru spaţiul casei'
26 Iulie 2019 0 comentarii

 

Oglinzile decorative pot fi elementele perfecte pentru amenajarea locuinţei. Pe lângă faptul că îndeplinesc un rol estetic, oglinzile au şi un rol funcţional: oferă senzaţia de spaţialitate şi te pot ajuta să luminezi o anumită zonă mai întunecată din încăpere. Dacă nu ştii cum să alegi oglinzile potrivite pentru locuinţa ta, îţi oferim câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi modelul perfect.

Cele mai bune oglinzi decorative – Dimensiuni optime

Atunci când alegi oglinzile decorative pentru casa ta, trebuie să ţii cont şi de dimensiunea acestora. Este recomandat ca dimensiunea oglinzii să fie aleasă în funcţie de camera în care aceasta va fi amplasată şi de scopul pe care îl va îndeplini – decorativ sau funcţional. Spre exemplu, dacă vrei să amplasezi o oglindă în hol sau în living pentru a da impresia de mai mult spaţiu, îţi sugerăm să optezi pentru o oglindă mare, cu dimensiunea de aproximativ 75x75 cm. Dacă vrei să adaugi un accent unei încăperi, poţi alege o oglindă mai mică, cu o dimensiune de 25x25 cm, pe care o poţi poziţiona pe un perete mai îngust.

Cele mai bune oglinzi decorative – Design-ul şi forma

Pe lângă dimensiune, la fel de important este şi design-ul unei oglinzi decorative, pentru ca trebuie să se potrivească perfect cu celelalte obiecte şi piese de mobilier din încăpere. Dacă ai un living decorat în stil victorian, îţi recomandăm o oglindă cu o ramă masivă, atent sculptată în lemn. În schimb, dacă te afli în căutarea unei oglinzi pentru baie, ar trebui să îţi îndrepţi atenţia spre un model contemporan sau minimalist.


Cele mai întâlnite oglinzi sunt cele pătrate sau dreptunghiulare, care sunt alese de obicei pentru aspectul practic.  Însă, în cazul oglinzilor decorative, poţi face nişte alegeri îndrăzneţe şi poţi opta pentru o oglindă de efect, cu o formă diferită. Dacă îţi doreşti să creezi o atmosferă rafinată, îţi recomandăm să alegi o oglindă rotundă sau ovală, cu o ramă vintage, iar dacă design-ul locuinţei tale este modern, îţi sugerăm să optezi pentru o oglindă cu o formă abstractă.

Cele mai bune oglinzi decorative  - Rama acestora

În momentul în care alegi o oglindă decorativă, trebuie să te asiguri că rama acesteia se potriveşte cu decorul încăperii. Dacă vrei să faci din prima o alegere corectă, poţi opta pentru o oglindă cu ramă simplă, care se încadrează perfect în orice tip de decor. Dacă ai o cameră amenajată în stil rustic, poţi alege o oglindă cu ramă din lemn, care oferă un accent natural întregii încăperi.


Pentru un plus de eleganţă în camera ta, poţi opta pentru o oglindă decorativă cu rama din metal, care este un element extrem de sofisticat. Acest tip de oglindă se potriveşte atât într-un decor modern, cât şi într-un spaţiu amenajat în stil minimalist. 


O altă opţiune poate fi şi oglinda cu ramă din sticlă, care are de obicei marginea confecţionată din bucăţi mărunte de oglindă, care oferă un aspect tridimensional întregii oglinzi. Acest tip de ramă se potriveşte de obicei într-un decor urban sau contemporan.

Cele mai bune oglinzi decorative  - Spaţiul în care le fixezi

Dacă  vrei să oferi dormitorului tău un efect deosebit, poţi decora unul dintre pereţi cu oglinzi mai mici, cu diferite forme şi cu diverse rame. Aceste oglinzi vor crea un mozaic inedit, iar decorul va fi perfect pentru dormitorul tău.


Oglinda pentru living trebuie aleasă în funcţie de dimensiunea încăperii. Poţi opta pentru o oglindă îngustă, cu o lungime mai mare, pe care o poţi amplasa deasupra canapelei, pentru a reflecta mai multă lumină.


În cazul oglinzii din baie, trebuie să iei în calcul aspectul funcţional, aşa că îţi recomandăm să alegi o oglindă cu un raft în partea jos, pentru a beneficia de un spaţiu de depozitare. De asemenea, poţi alege şi o oglindă cu leduri, pentru a avea parte de mai multă lumină.


Pentru hol, ai putea alege o oglindă mai mare, pentru a amplifica senzaţia de spaţialitate. Poţi cumpăra o oglindă cu o ramă deosebită, mai ales dacă nu mai există şi alte obiecte de decor în această parte a casei.


Aşadar, alegerea unei oglinzi decorative poate fi o misiune extrem de uşoară, dacă ţii cont de sfaturile pe care ţi le-am oferit. În funcţie de nevoile pe care le ai, acum poţi găsi o mulţime de modele de oglinzi decorative pe Vivre.ro.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta