Direct la continutul paginii »

Cum să te îmbraci la un interviu de angajare?

 

Deși se spune că haina nu îl face pe om, modul în care ne îmbrăcăm are o influență majoră în percepția celorlalți asupra noastră, în special în momentul în care trebuie să facem o primă impresie bună. Atunci când cunoști o persoană nouă, primele zece secunde sunt foarte importante, iar atitudinea și hainele sunt elementele care sunt observate inițial. Din acest motiv, o ținută prezentabilă, bine aleasă este crucială la un interviu de angajare. Consilierii SARTO bespoke vin cu un set de recomandări pentru bărbații care se pregătesc pentru un interviu de angajare. 

 

 

Îmbracă-te complet

 

În momentul de față, majoritatea interviurilor au loc online, fapt ce face sarcina mai ușoară, dar nu trebuie să cazi pradă tentației de a te îmbrăca doar pe jumătate, din două motive: primul este de natură psihologică, deoarece o ținută completă te va transpune în starea mentală necesară unui interviu, iar al doilea, din motive de siguranță, pentru că o situație neprevăzută poate face să fie necesar să te ridici, iar un sacou de calitate asortat cu o pereche de pantaloni pe pijama nu va face o impresie bună. Dacă alegi să porți jeans, în loc de pantaloni de costum, asigură-te că alegi o pereche închisă la culoare, întrucât blugii deschiși sunt destinați unei ținute de zi, casual.

 

 

Business attire

 

Un interviu online ar trebui tratat cu aceeași seriozitate ca și unul tradițional, așa că trebuie să arăți profesional. Dacă aplici pentru un job corporate, poți purta un costum de culoare închisă, precum Blockchain, de la SARTO bespoke, cu o cămașă albă si cravată. Trebuie să ai în vedere faptul că dungile sau modelele complicate pot distorsiona calitatea imaginii, așa că ar fi recomandat să optezi pentru un costum cât mai simplu. Poți asorta ținuta cu o cravată clasică, de culoare verde, navy sau burgundy, fără model și o cămașă albastru deschis.

 

 

Business casual

 

Purtarea unui costum cu cravată nu este obligatorie, mai ales dacă poziția pentru care aplici nu impune acest lucru. Totuși, dacă alegi să porți doar o cămașă, culoarea sa este foarte importantă, deoarece aceasta trebuie să fie în mod necesar albastru deschis, bej sau albă, de preferat simplă sau cu un print foarte subtil, excluzând orice cămașă colorată sau cu pattern-uri complicate. O cămașă albă, făcută pe comandă, precum cămașa Bond de la SARTO este un articol versatil, ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unui gentleman și este potrivită în orice context, inclusiv în cazul unui interviu de angajare.

 

 

Atunci când te pregătești pentru un interviu, este bine să ai în vedere aceste aspecte și să îți amintești întotdeauna de importanța pe care o au hainele atunci când trebuie să faci o impresie pozitivă la o primă întrevedere cu o persoană. Dacă nu ești sigur ce să porți, te poți interesa ce politică are compania în general sau poți apela la unul dintre consilierii SARTO bespoke care îți vor răspunde la toate întrebările necesare și te vor ajuta să arăți impecabil.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta