Direct la continutul paginii »

Cum să-ți organizezi eficient portbagajul mașinii

Poza stire 'Cum să-ți organizezi eficient portbagajul mașinii'
28 August 2019 0 comentarii

 

De regulă, atunci când călătorești cu mașina, ești tentat să transporți în portbagaj numeroase obiecte de care nu ai neaparată nevoie. Din acest motiv, spațiul din interiorul unei mașini este de foarte puține ori folosit la eficiență maximă, deoarece nu îți acorzi șansa de a-l explora așa cum se cuvine. În acest articol, îți prezentăm câteva sfaturi utile, care te pot ajuta să-ți organizezi mai bine lucrurile în mașină, eficientizând și spațiul disponibil din portbagaj. Iată care sunt acestea!

Păstrează în portbagaj doar obiectele utile unui conducător auto

Pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție în portbagaj, este recomandat să scapi de toate obiectele nefolositoare. Indiferent dacă este vorba de pungi, ambalaje sau sticle de plastic pe care le-ai uitat în portbagaj, acestea trebuie îndepărtate, pentru a face loc obiectelor de care ai nevoie cu adevărat pe timpul deplasării cu mașina. În plus, poți lăsa în garaj sau acasă și obiectele folositoare pe care le ai în mașină, dar care nu sunt utile la fiecare deplasare. Conform legii, conducătorul auto trebuie să aibă asupra lui extinctor, trusă sanitară, triunghiuri și vestă reflectorizantă, pe care le poți depozita fie în habitaclu, fie în portbagaj. La fel de importante vor fi și cricul, roata de rezervă sau cheia, care nu trebuie să lipsească din portbagaj, utile în cazul în care vei face pană. În afară de aceste ustensile, nu ar trebui să îți încarci inutil portbagajul, lăsând loc pentru eventualele cumpărături pe care le vei avea de făcut.

Folosește tăvițe pentru portbagaj, pentru organizarea spațiului

Pentru a organiza eficient spațiul din interiorul mașinii, este recomandat să folosești tăvițe pentru portbagaj. Găsești tăvițe pentru portbagaj de calitate, pe care le poți folosi ca accesorii utile, care oferă protecție portbagajului împotriva murdăriei, împiedicând vărsarea lichidelor. Mai mult, datorită suprafețelor cu striații pe care le au tăvițele pentru portbagaj, acestea împiedică obiectele pe care le transporți să se deplaseze sau să se verse. Ai avantajul de a găsi tăvițe pentru portbagaj în funcție de modelul mașinii tale, acestea fiind ușoare și flexibile, simplu de instalat și de îndepărtat, pentru a le curăța. De regulă, tăvițele pentru portbagaj sunt confecționate dintr-un plastic durabil, rezistent la temperaturi extreme. Tavitele conțin și numeroase zone anti-alunecare, care îți permit ca sacoșele să nu se răstoarne în portbagajul mașinii.

Ocupă-te de curățenia generală a portbagajului mașinii

Chiar dacă ne place sau nu să recunoaștem, mulți dintre noi păstrăm în portbagaj numeroase obiecte inutile. Astfel, te gândești că o cutie goală te poate ajuta pe viitor, în timp ce sacoșele pe care le strângi zilnic îți vor fi de folos la cumpărături. Deși nu îți dai seama, o mașină spațioasă poate să devină rapid neîncăpătoare, atâta timp cât păstrezi lucruri inutile în portbagaj. În aceste cazuri, se recomandă o curățenie generală în interiorul mașinii, inclusiv în portbagaj, pentru a sorta lucrurile de care ai nevoie, de cele de care te poți lipsi cu ușurință. Tot ce nu îți este util atunci când conduci poate să rămână acasă, inclusiv accesoriile de sezon, precum lopata sau săculețul cu nisip, folositoare doar pe timpul iernii. Mergi cu mașina la spălătorie sau ocupă-te acasă de cosmetizarea mașinii, astfel încât să te bucuri de un spațiu curat și bine organizat.

Ce alte locuri destinate depozitării poți să găsești în mașină?

Atunci când te bucuri de câteva clipe libere, ar fi indicat să îți cunoști și mai bine autoturismul. Vei fi surprins că acesta ascunde numeroase locuri folositoare! Deschide portierele din spate și portbagajul și uită-te dacă mașina ta are spații suplimentare în fețele de uși față/spate, sertare sub scaune, buzunare în spatele lor, loc sub cotiere sau compartimente laterale în portbagaj sau sub mocheta portbagajului. Pentru mulți producători de mașini, există chiar și semne care indică pentru ce este folosit fiecare loc în parte. Aceste locuri din mașină sunt special destinate depozitării, pentru a nu fi nevoit să încarci suplimentar portbagajul. Acordă atenție și buzunarelor cu plasă, torpedoului, buzunarelor de pe parasolare, precum și suporturilor de pahare fixe sau rabatabile.


Desigur, pe lista obiectelor necesare în mașină sau portbagaj poți adăuga lucrurile care îți fac viața mai ușoară sau mai frumoasă, însă încearcă întotdeauna să le organizezi eficient, fără a supraîncărca autoturismul.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta