Direct la continutul paginii »

Cum să îți satisfaci clienții dacă ai un magazin de bricolaj

Poza stire 'Cum să îți satisfaci clienții dacă ai un magazin de bricolaj'
06 Iunie 2022 0 comentarii

 

Un magazin de bricolaj presupune îmbinarea utilului cu plăcutul. Clienții sunt diferiți, ei vor căuta să cumpere piese de mobilier, tapet pentru dormitor sau diverse unelte și accesorii. Ce e important este ca fiecare să fie mulțumit de experiența cumpărăturilor în magazinul tău. 


Varietatea produselor existente în magazin, de la accesorii pentru grădină, corturi și genți pentru drumețiii până la mobilier si articole de bricolaj de la Unic Spot, te vor ajuta să acoperi o gamă largă de nevoi. Altfel spus, un client mulțumit după ce a cumpărat o masă de cafea de la un magazin de bricolaj care i-a satisfăcut nevoile va reveni și atunci când va avea nevoie de o bormașină. 


Iată câteva idei menite să atragă clienții într-un magazin de bricolaj și să-i facă să revină ori de câte ori au nevoie de încă un produs sau serviciu:

Oferă idei de amenajări interioare și trucuri pentru casă și grădină 

Oamenii văd o varietate de piese de mobilier, accesorii pentru casă și grădină. Unele le vor fi pe plac, altele mai puțin, însă ceea ce este important este să-i ajuți să-ți descopere propriile preferințe și să le pună într-o formă finală. Concret, dacă ai un magazin de bricolaj, oferă-le clienților idei de amenajări interioare sau diverse trucuri pentru locuința lor. Cum să amenajezi un hol de mici dimensiuni, cum să faci un living să pară mai mare sau cum îți creezi un spațiu de relaxare în balcon - sunt doar câteva idei pe care le poți oferi clienților. Oferă-le schițe și imagini pornind de la un anume produs disponibil în magazinul tău. 

Consultanță în alegerea produselor de bricolaj

Clienții sunt adesea nehotărâți și se întreabă care ar fi produsul mai potrivit nevoilor lor, cu un raport excelent calitate-preț. Consultanța în alegerea produselor din magazinul de bricolaj va oferi întotdeauna un plus de satisfacție fiecărei persoane. Cei mai mulți vin să cumpere pornind de la o idee, însă e important ca acea idee să poată fi pusă în practică. De exemplu, dacă un client își dorește un nou tapet în dormitorul matrimonial și intenționează să-l aplice cu propriile mâini, în mod sigur îi vor fi de folos câteva recomandări: câți metri să cumpere în funcție de dimensiunile peretelui, ce tip de adeziv să folosească și ce ustensile pentru decupare. E important să pui la dispoziție un astfel de serviciu, fie că este vorba de un magazin fizic sau unul online. 

Ține clienții aproape cu promovare în mediul online 

Un magazin de bricolaj va funcționa ca orice alt brand de pe piață, iar pentru a fi vizibil el trebuie să existe inclusiv în mediul online. În acest mod vei ajunge mai ușor atât la clienții vechi, cât și la noii potențiali cumpărători. 

Oferă un card de loialitate 

Un card de loialitate, așa cum îi spune și numele, va spori gradul de satisfacție a unui client. Oferă beneficii pentru fiecare achiziție făcută, astfel încât să existe dorința de a reveni. Fidelizarea clienților este unul dintre cele mai importante aspecte în vânzări, indiferent de domeniu, așa că nu o neglija. De asemenea, prin intermediul cardului, pot fi oferite diverse promoții și discount-uri, în anumite perioade ale anului. 

Garanția calității pentru produsul cumpărat 

Un client este satisfăcut atunci când a cumpărat un produs ce s-a dovedit a fi de calitate, durabil și eficient, fie că vorbim de mobilier, de accesorii pentru casă sau grădină sau de obiecte de construcții și bricolaj. Oferă garanția calității, iar atunci când apar nereguli la un anume produs caută soluții imediate. 


Nu uita că indiferent de domeniul în care vinzi, clientul și calitatea produselor sunt cele mai importante aspecte. Într-un magazin de bricolaj e important să existe comunicare și deschidere față de ideile clientului, astfel încât nevoile sale să fie întotdeauna satisfăcute. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta