Direct la continutul paginii »

Cum sa folosesti carligul pentru a-ti tracta masina

Sursa: https://www.autoinstruct.com.au

 

 

Carligul de remorcare este util in situatiile in care doresti sa atasezi o remorca la masina ta. Totodata, acesta poate fi utilizat in cazul in care vehiculul tau necesita a fi tractat. Ai masina blocata in noroi sau pierduta in lac? Aici intervine carligul de remorcare care este suficient de puternic pentru a ajuta la tragerea masinii tale din mediul in care se afla.

 

Montarea carligului la masina

Nu toate masinile au carlig de remorcare, astfel ca, in cazul in care automobilul tau nu dispune de acest element, va trebui sa il instalezi singur.

Utilizeaza manualul de instructiuni al vehiculului tau pentru a vedea unde se ataseaza carligul si unde sunt depozitate celelalte elemente. Acestea se afla de cele mai multe ori in portbagaj, in acelasi loc cu pneurile, cricul si cheile.

Odata ce ai desfacut toate materialele de care ai nevoie pentru instalarea carligului, localizeaza zona de atasare a acestuia. Trebuie sa existe un panou in fata si unul in spate. Alegerea unuia dintre acestea depinde de situarea vehiculului care te va tracta.

Panoul se prezinta sub forma unei parti mici din carosabil care se deschide si permite atasarea carligului prin rotire sau insurubare.

 

De ce sa optezi pentru un carlig de remorcare

Carligul de remorcare este un element esential in kit-ul unui sofer, motiv pentru care multe modele noi de masini l-au introdus printre elementele auxiliare ale masinii. Un carlig ajuta la atasarea unei remorci, pentru transportarea obiectelor grele sau voluminoase, dar si la tractarea automobilului in situatii de urgenta.

De asemenea, un carlig de remorcare poate fi o protectie foarte buna in cazul unui accident usor, in care o masina o loveste pe a ta din spate. Acesta va apara caroseria vehiculului tau, precum si bara din spate.

 

Beneficiaza acum de avantajele aduse de carligele de remorcare care te pot ajuta la atasarea unei remorci, tractare si protectie in cazul unei avarieri. Carligele sunt realizate din otel si prezinta o rezistenta crescuta. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija ca greutatea atasata de automobil sa nu fie mai mare decat cea specificata de producatorul carligului.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta