Direct la continutul paginii »

Cum să alegi, să instalezi și să întreții corect o piscină gonflabilă

Poza stire 'Cum să alegi, să instalezi și să întreții corect o piscină gonflabilă'
28 August 2019 0 comentarii

Nu ești adeptul zilelor petrecute la o piscină publică? Atunci astăzi vei descoperi modul în care poți beneficia de avantajele acesteia chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de o piscină gonflabilă, pe care o poți achiziționa ușor, la un preț rezonabil. În plus, aceasta va fi gata de utilizare în doar câteva minute. 

Iată ce trebuie să știi pentru a alege piscine gonflabile mari, potrivite pentru cei mici și cei mari și cum să le instalezi corect.

Cum să alegi o piscină gonflabilă

Întrucât construcția unei piscine reprezintă o sarcină dificilă, care necesită timp și efort susținut, achiziția și instalarea unei piscine gonflabile reprezintă alternativa ideală. Iată care sunt factorii de selecție pe care trebuie să îi ai în vedere, pentru a face alegerea corectă:

Scopul piscinei pe care o achiziționezi

Înainte de toate, trebuie să stabilești scopul pentru care achiziționezi o piscină gonflabilă:

-Aceasta este destinată copiilor sau tuturor membrilor familiei? 

-Vrei să alegi o piscină simplă, în care doar să înoți sau preferi una cu hidromasaj? 


În funcție de răspunsul tău la aceste întrebări, vei descoperi produsul de dimensiunile potrivite și prevăzut cu funcțiile dorite. 

Dimensiunea și forma piscinei

-Dacă te interesează o piscină pentru copii, poți alege una din categoria celor cu imprimeuri colorate, vesele, pentru ca cei mici să fie atrași de aceasta. 

-În schimb, dacă vrei să achiziționezi o piscină potrivită întregii familii, orientează-te către una de dimensiuni generoase. Asigură-te că o vei putea umple cu ușurință cu apă, înainte de utilizare.


Acordă atenție și formei piscinei pe care o vei achiziționa. 

-Cele de dimensiuni mari, destinate întregii familii este bine să fie dreptunghiulare. Astfel, acestea vor asigura un spațiu suficient de încăpător atât pentru copii, cât și pentru adulți. 

-Cele destinate celor mici pot fi rotunde, întrucât asigură condiții de siguranță deplină micilor începători în domeniul înotului.

Accesorii de care piscina gonflabilă are nevoie

Atunci când cumperi o piscină gonflabilă, pentru diverse scopuri, trebuie să achiziționezi și accesoriile de care ai nevoie pentru ca aceasta să poată fi utilizată optim. 


-În cazul unei piscine pentru copii, este indicat să optezi și pentru accesorii precum stropitoarele de interior sau toboganele detașabile. Acestea vor asigura mediul propice distracției celor mici. 

-În plus, dacă alegi o piscină înaltă pentru aceștia, optează și pentru instalarea unei scări care să le asigure celor mici accesul facil în piscină. 


Iată și alte accesorii de care vei avea nevoie pentru întreținerea unei piscine gonflabile:

-O pompă de filtrare a apei;

-O folie specifică pentru amplasarea sub piscină, cu scopul de a proteja zona sa inferioară, care intră în contact cu solul;

-O folie de protecție pentru piscină, pentru a reduce riscul de aglomerare a apei cu frunze și insecte;

-Un kit de curățare a piscinei, menit să asigure buna sa întreținere;

-O trusă aferentă eventualelor reparații necesare în cazul piscinei gonflabile;

-Un încălzitor al apei din piscină, util în situațiile în care temperaturile nu asigură confortul celor mici și celor mari în apă.

Factori importanți pentru instalarea piscinei gonflabile

Iată ce trebuie să știi și să respecți pentru instalarea corespunzătoare a unei piscine gonflabile:

-Alege o suprafață plană și solidă pe care să instalezi piscina. Astfel, vei elimina riscul deteriorării sale sau apariției unor accidente, cauzate de răsturnarea bazinului.

-Asigură-te că locul în care amplasezi piscina este unul sigur, lipsit de linii de curent electric, diverse țevi sau cabluri care ar putea provoca diverse accidente.

-Folosește mereu apă curată în piscina gonflabilă, întrucât aceasta influențează sănătatea celor care vor petrece timp în bazin.


Prin urmare, acum știi cum poți beneficia de avantajele timpului petrecut în apă, în propria piscină gonflabilă, menită să își ofere refugiu în zilele călduroase de vară. Alege una realizată din materiale durabile, cu pereți de grosime considerabilă. În plus, asigură-te că o amplasezi într-un loc sigur și că cei mici sunt supravegheați în permanență, atunci când petrec timp în apă. 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta