Direct la continutul paginii »

Cum să alegi parfumul în funcție de sezon?

Poza stire 'Cum să alegi parfumul în funcție de sezon?'
03 Ianuarie 2023 0 comentarii

Parfumul trebuie schimbat în fiecare sezon, în același mod în care înlocuiești machiajul și crema de față. Gusturile, personalitatea, aromele îmbietoare, stilul de viață, culorile, nuanțele preferate toate sunt criterii de avut în vedere la alegerea parfumului potrivit. Miresmele trebuie asociate anotimpului pentru ca parfumul să își mențină calitățile deosebite. 

 

Poți avea un parfum preferat, dar el nu poate fi purtat tot anul și în orice împrejurare. Ai nevoie de un parfum potrivit sezonului pentru ca mirosul său să te învăluie, iar caracteristicile acestuia să nu fie alterate de căldura intensă sau de frigul pătrunzător. Iată cum poți face asocierile în funcție de sezon, astfel încât să te bucuri în continuare de aromele favorite!

Parfumul potrivit pentru primăvară

Întotdeauna primăvara aduce schimbări și vine cu un look fresh pentru orice persoană pasionată de fashion. Acesta este și motivul pentru care în acest sezon este nevoie de un parfum cu note proaspete sau florale, o aromă ușoară, delicată, aerată. Și notele de citrice sau cele marine pot fi abordate cu succes la un parfum potrivit primăverii, un anotimp al renașterii și al noilor proiecte. 

 

Pe Travel FREE găsești parfumuri de la branduri celebre, din care să alegi o variantă potrivită pentru tine în fiecare sezon. Ai acces la o gamă variată de parfumuri rafinate, minunate, de calitate, pe care le poți păstra pentru tine sau face cadou la aniversare unei persoane dragi. 

Parfumul potrivit pentru  vară

Căldura verii te încântă și te trimite cu gândul la vacanță. Temperaturile ridicate favorizează evaporarea rapidă a parfumului, ceea ce va însemna că ai nevoie de un parfum special, care să poată rezista și să te învăluie în note florale, de fructe sau de citrice, ușor orientale. 

 

Un astfel de parfum este ușor, delicat și probabil va trebui să îl aplici de mai multe ori pe zi pentru a fi sesizat. În plus, poți realiza combinații uimitoare de arome dacă utilizezi mai multe parfumuri cu note diferite. 

De evitat sunt miresmele dulci, grele, care nu au cum să se mențină și care sunt mai potrivite în sezonul rece. 

Parfumul potrivit pentru toamnă

Toamna este sezonul de tranziție, vremea se răcește și devine prielnică pentru aromele puternice. Cu parfumuri care au șanse mai mari să se mențină mai mult poți alege miresmele ceva mai intense, lemnoase, de piele, cu note de scorțișoară, citrice, în asociere cu diverse condimente și flori. 

Acum merg de minune aromele calde, liniștitoare, parfumurile colorate intens, cele cu bază de chihlimbar, mosc, lemn de santal, iasomie sau note picante. 

Parfumul potrivit pentru iarnă

Sezonul rece favorizează menținerea parfumului mai mult timp pe piele și evaporarea sa mai difuză, un motiv bun pentru a purta miresme intense, puternice, cu tonuri profunde de cedru, lemn de santal, mușchi de stejar, vanilie, paciuli, cardamom, scorțișoară, condimente puternice, cu arome lemnoase.

 

Notele profunde senzuale, orientale, picante pot fi perfecte iarna, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. 

Notele care fac un parfum excepțional

Indiferent de gusturi și de parfumul ales, fiecare mireasmă pulverizată dintr-o sticluță este alcătuită dintr-o combinație de esențe ce pot fi percepute pe 3 note. 

  • Nota de vârf sau de top este resimțită în primele 15 minute de la pulverizare. Mirosul este proaspăt, dar și volatil, adică este efemer. 

  • Nota de mijloc este cea care face ca parfumul să fie resimțit timp de 2 - 3 ore de la pulverizare, adică esențele sunt puternice, ceea ce conferă personalitate. 

  • Nota de bază este reprezentată de parfumul profund, persistent ce se menține și la 5 ore după activare, demonstrează caracterul și semnătura acestuia.

Tipul pielii

Un parfum special pentru un anumit sezon miroase diferit de la o persoană la alta. De ce? Tipul pielii dictează miresmele. Notele persistă mai mult pe o piele mai grasă, unde uleiurile esențiale se pot păstra pentru mai mult timp. Pe o piele uscată, parfumul tinde să se evapore mult mai repede. 

 

Pentru a alege parfumul potrivit în funcție de sezon ar fi bine ca întâi să identifici anotimpul preferat, miresmele care îți plac cel mai mult și abia apoi, testând mai multe parfumuri, să găsești varianta ideală pentru tine. 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta