Direct la continutul paginii »

Cum redecorezi rapid folosind spray-uri cu vopsea - 5 sfaturi utile

Poza stire 'Cum redecorezi rapid folosind spray-uri cu vopsea - 5 sfaturi utile'
26 August 2019 0 comentarii

 

Un scaun vechi, o vază lipsită de personalitate, o ramă de tablou cu o formă drăguță, dar cu o culoare ce nu se potrivește deloc cu cromatica locuinței tale - poți transforma toate aceste obiecte în punctele de atracție ale decorului, fără să ai nevoie de vreun talent artistic sau de instrumente speciale pentru recondiționare. Cum? Folosind spray-uri cu vopsea. 

Acesta este un truc simplu pe care oricine îl poate pune în aplicare, mai ales când vine vorba de recondiționarea rapidă și spectaculoasă a obiectelor de mobilier ori a decorațiunilor. 

Spray-urile cu vopsea sunt utilizate pentru diverse lucrări de street art de artiștii urbani și se găsesc într-o mare varietate de culori, nuanțe și formule de aplicare. Poți vopsi cu spray orice suprafață, de la hârtie și carton la lemn, pânză tratată cu grund, metal, piatră, porțelan, sticlă sau acril. Unele spray-uri au efecte metalice ori fluorescente, altele au efecte de crăpare sau o putere excelență de acoperire. 

Indiferent că vrei să împrospătezi culoarea unui obiect prea uzat sau că vrei să redecorezi încăperea fără să faci o investiție prea mare, un simplu tub din această vopsea-spray poate fi soluția pe care o cauți. Totuși, chiar dacă este o metodă simplă de redecorare, vopsirea cu spray graffiti a obiectelor din casă trebuie să țină seama de un set de bune practici. 

Iată 5 sfaturi de care să ții seama în proiectele tale DIY:

1. Alege spray-urile potrivite 

Asigura-te că alegi spray-urile în funcție de materialul pe care vrei să-l vopseșți și de particularitățile proiectului. Unele spray-uri se usucă mai repede, altele au nevoie de mai mult timp; unele sunt lucioase, altele sunt mate; unele sunt transparente, altele au o mare putere de acoperire, nefiind necesară decât o singură aplicare pentru a ascunde culoarea inițială. 

 

Verifică informațiile produsului sau întreabă angajații din magazinele cu materiale de artă, că să alegi un spray cu vopsea potrivit planurilor tale. 

2. Folosește spray-ul cu vopsea într-un spațiu bine ventilat

Unele spray-uri cu vopsea au un miros foarte puternic, altele un miros mai slab. Cert este că, pentru a-ți proteja sănătatea, trebuie să reduci la minimum riscul de inhalare a diverșilor compuși organici volatili din compoziția spray-urilor cu vopsea. 

Indiferent cât de mic este obiectul pe care vrei să-l recondiționezi, e indicat să foloseșți spray-urile graffiti doar în aer liber. Dacă nu este posibil acest lucru, alege o încăpere bine ventilată și folosește o mască de protecție împotriva aerosolilor și vaporilor. 

Încă o mențiune - când recondiționezi cu spray graffiti un obiect în aer liber, ai grijă că vântul să nu acopere stratul proaspăt de vopsea cu praf sau particule de murdărie. 

3. Protejează suprafețele expuse

Utilizarea unui spray cu vopsea nu-ți oferă un nivel prea ridicat de precizie, așa că trebuie să protejezi cu ziare vechi sau cu bucăți de material toate suprafețele pe care nu vrei să ajungă vopseaua.

4. Pregătește suprafață pe care vrei s-o vopseșți

Pentru un rezultat satisfăcător, suprafața pe care o vopsești trebuie să fie cât mai netedă și cât mai curată. Folosește hârtie abrazivă pentru a înlătura eventualele imperfecțiuni ale materialului sau vopselei, apoi înlătura praful și particulele de murdărie. 

 

Unele suprafețe trebuie tratate înainte de vopsire. Pe obiectele din metal, de exemplu, ar trebui aplicat mai întâi un strat de primer. Acesta va acționa că un grund și va proteja suprafața de solvenții din vopsea. Lasă stratul de primer să se usuce înainte de a trece la etapa vopsirii cu spray. 

5. Ține spray-ul la distanța potrivită 

Pentru rezultate optime, ține spray-ul cu vopsea la o distanță de 15-20 cm de obiectul pe care vrei să-l vopseșți și mută tubul cu mișcări fluide și egale în așa fel încât să acoperi toată suprafața. Încearcă să aplici mai multe straturi subțiri de vopsea decât unul gros, dar ai grijă: al doilea strat se va aplica doar după ce primul strat este uscat. 

 

Înainte de a investi în mobilier sau decorațiuni noi, ia în considerare și opțiunea recondiționării celor vechi cu ajutorul spray-urilor cu vopsea. Urmează sfaturile de mai sus și dă frâu liber creativității: rezultatele vor fi cu adevărat impresionante!


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta