Direct la continutul paginii »

Cum poti obtine un loc de munca mai bun?

Poza stire 'Cum poti obtine un loc de munca mai bun?'
07 Octombrie 2020 0 comentarii

 

Daca iti doresti un job mai bun, care sa te ajute sa-ti construiesti cariera mult visata si sa iti ofere un trai lipsiti de griji, este important sa ai un plan bine pus la punct. Cautarea unui loc de munca, fie ca vorbim despre un job in Romania sau unul in strainatate, intr-o tara precum Germania, pe care-l obtii prin Iuvare Connect, trebuie sa fie un proces activ si constant. In acest articol, iti prezentam cativa pasi pe care sa-i faci pentru gasirea locului de munca potrivit asteptarilor tale.

Defineste-ti valorile, misiunea si viziunea

La inceput, definirea valorilor, a misiunii si a viziunii tale iti va oferi impulsul necesar de a te pune pe treaba. Noteaza pe o foaie de hartie aspectele importante pentru tine, cunostintele, abilitatile profesionale, caracteristicile personale si punctele forte. In functie de meseria ta, hotaraste-te daca vrei sa lucrezi intr-o multinationala sau intr-o firma de familie, intr-o clinica mare sau intr-o policlinica mai mica. Gandeste-te la suma de bani pe care iti doresti s-o castigi si daca vrei sa conduci proiecte mari, ori sa rezolvi sarcini specifice. Este esential sa fii sincer cu tine si sa ramai cat de obiectiv posibil.

Creeaza un plan de actiune

Planul de actiune trebuie sa fie nelipsit din strategia de dezvoltare a carierei. Ai grija ca acesta sa includa obiectivele si etapele pe care le vei urma pentru a le atinge, intervalul de timp in care vei realiza ce ti-ai propus si alte puncte specifice care te vor ajuta sa mergi in directia corecta. De exemplu, iti poti propune sa contactezi trei firme de recrutare pe parcursul a doua saptamani si sa-ti gasesti un job nou in urmatoarele trei luni. Un punct specific din planul tau poate fi depunerea CV-ului si a scrisorii de intentie si participarea la cel putin doua interviuri. Cu cat iti descrii viitoarele actiuni cu mai multa exactitate, cu atat sansele tale de reusita vor fi mai mari.

Concentreaza-te pe revizuirea actiunilor

Hotaraste cat de des iti vei revizui actiunile: lunar, la trei luni, la sase luni etc. Dupa ce ai ales, noteaza-ti datele revizuirii in calendar. Aminteste-ti ca atingerea obiectivelor nu este un moft de moment la care vei renunta sau de care vei uita imediat ce ai ajuns la linia de sosire. Dezvoltarea carierei prin gasirea unui job mai bun este un proces in continua desfasurare. Foloseste, asadar, acest mecanism pentru a-ti atinge scopurile, lasand in acelasi timp loc de extindere odata ce ai obtinut ce ti-ai propus si te simti pregatit pentru identificarea unor noi teluri. Pe parcursul carierei, pe masura ce descoperi mai multe lucruri despre tine si acumulezi experienta, acest mecanism va suferi diferite modificari.


Strategia de gasire a unui loc de munca mai bun iti ofera un mecanism de indrumare. Este recomandat ca aceasta sa ramana mereu interactiva, niciodata statica. Mult succes!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta