Direct la continutul paginii »

Cum amenajezi o grădină modernă, ideală pentru relaxare?

Poza stire 'Cum amenajezi o grădină modernă, ideală pentru relaxare?'
31 Iulie 2020 0 comentarii

 

În perioada de vară, grădina constituie refugiul perfect în fața caniculei și a atmosferei sufocante din oraș. De aceea, mulți preferă să își transforme gradina într-o adevărată oază de relaxare, dotată cu toate cele necesare pentru a-și reîncărca bateriile la finalul unei zile dificile sau pentru a petrece timpul liber la sfârșit de săptămână.

Dacă și tu îți dorești un astfel de loc de relaxare în propria curte, îți oferim câteva idei de amenajări, perfecte pentru orice grădină.

 

O terasă confortabilă

Atunci când vine vorba de relaxare în propria curte, probabil că te gândești la o terasă umbroasă, cu un set de mobilier pentru grădină, practic și confortabil, unde să bei cafeaua, să citești o carte sau să te distrezi împreună cu un grup de prieteni.

Este ușor de amenajat și nu necesită autorizație de construcție, dacă nu faci modificări asupra structurii sau fundației casei. Dacă te gândești la o terasă neacoperită, aceasta trebuie să fie neapărat plasată într-un loc umbrit, protejată de razele soarelui. În cazul unei terase acoperite, trebuie ca acoperișul să asigure o circulație bună a aerului, iar dacă dorești să îmbini ambele variante, optează pentru o terasă cu acoperiș retractabil.

Un grătar pentru micile petreceri la tine acasă

Dacă îți place să organizezi mici petreceri la tine acasă, atunci nu ar trebui să-ți lipsească un grătar în curte. Nici în acest caz nu trebui să umbli după aprobări și autorizații de construcție, dar trebuie să ai grijă ca acesta să fie cât mai aproape de o sursă de apă și suficient de departe de casă și alte anexe, pentru a evita riscul unui incendiu. 

Un grătar de curte se poate face foarte ușor. Mai întâi, toarnă o fundație, apoi ridică zidurile de susținere, care pot fi din cărămidă sau din blocuri de BCA. Deasupra lor, toarnă o placă de beton, care constituie vatra, iar pe aceasta construiește grătarul propriu-zis. Materialele folosite trebuie să fie rezistente la temperaturi ridicate, iar deasupra grătarului trebuie să lași un spațiu de evacuare a fumului.

 O piscină pentru zilele toride

Dacă nu îți place aglomerația de la ștrand și nici nu ai timp să dai o fugă până la mare, îți poți amenaja propria ta piscină, de care să te bucuri doar tu și familia. Nu e nicio problemă dacă nu este prevăzută în proiectul inițial al casei, pentru că poți monta o piscină supraterană. Cea mai ieftină variantă este piscina gonflabilă, ușor de montat și de întreținut, și care la finalul sezonului cald se strânge și depozita în magazie sau în garaj.

Ai la dispoziție și variante mai scumpe, reprezentate de piscinele din metal galvanizat sau din fibră de sticlă, mult mai rezistente decât cele gonflabile.

O fântână arteziană

Deși nu are utilitate practică deosebită, o fântână arteziană înfrumusețează curtea și are un efect relaxant, fără mari eforturi la instalare. Piesele de bază sunt o pompă submersibilă, care se conectează la o sursă de apă, și elementele de decor. Acestea se aleg și se aranjează după preferințe, cel mai des utilizate fiind cele din piatră. Fântâna trebuie să mai dispună de un bazin construit la nivelul solului, cu un sistem de scurgere, care să fie protejat cu grilaje, ca să nu se înfunde cu frunze sau alte materiale.

 

Soluțiile pentru amenajarea unui loc de relaxare în curte sunt multiple și depind, în mare măsură, de dorințele fiecăruia și de modul preferat de relaxare. Totuși, variantele prezentate mai sus sunt cele mai populare și mai ușor de realizat.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta