Direct la continutul paginii »

Cum alegi mașina de tuns iarba: sfaturi și idei

Poza stire 'Cum alegi mașina de tuns iarba: sfaturi și idei'
26 Iulie 2019 0 comentarii

 

Se anunță o vară călduroasă și ploioasă, astfel că sunt toate șansele ca gazonul din curtea ta să crească în ritm alert. Pentru a-l menține la dimensiuni estetice și sănătoase, dar și pentru a evita uscarea lui, trebuie să acorzi o foarte mare atenție mașinii de tuns iarba. 

 

Alegerea unui astfel de utilaj nu este mereu una foarte ușoară, în ecuație intrând destul de multe variabile, precum bugetul de care dispui, preferințele tale, potențialii utilizatori ai aparatului, suprafața pe care o vei avea de tuns, măsura în care acest spațiu este plat, dar și obstacolele pe care trebuie să le ocolești, precum copacii, florile, ori scaunele din curte. Mașina de tuns iarba poate fi un excelent mijloc terapeutic, întrucât foarte mulți oameni găsesc relaxant procesul de tundere a ierbii. Cum trebuie să te orientezi atunci când vrei să achiziționezi un astfel de echipament? 

Mașina manuală, ideală pentru curțile mici

Dacă ai un gazon ce se întinde pe o suprafață mai mică de 50 de metri pătrați, o soluție excelentă este reprezentată de mașina manuală de tuns iarba. Aceasta funcționează în funcție de intensitatea mișcărilor tale, ceea ce înseamnă că nu dispune de motor. Consumul electric nu reprezintă, deci, o problemă, și lipsa consumului oricărui fel de combustibil transformă echipamentul într-unul prietenos cu mediul înconjurător. 

 

Dincolo de aceste aspecte, mașinile manuale sunt și mai ieftine, de dimensiuni reduse și, evident, ușor de depozitat și întreținut. Dezavantajul lor constă în faptul că nu pot fi utilizate și pe suprafețe mari, pentru că presupun un efort fizic destul de sporit la utilizare. 

Mașinile cu motor

De departe cel mai popular tip de mașini de tuns iarba este mașina pe bază de motor, care trebuie împinsă de la spate sau care este autopropulsată. Acestea pot funcționa ani întregi, iar suprafețele la care fac față sunt destul de mari. Totuși, dimensiunile lor nu sunt atât de practice precum mașinile manuale, astfel că este necesar să analizezi măsura în care curtea ta îți va asigura o bună mobilitate cu utilajul, înainte de a-l achiziționa. Pe lângă asta, mai sunt importante tipul de combustibil utilizat, modul de funcționare (împinsă sau auto-propulsată) și modul de tăiere. 

 

Din punct de vedere al combustibilului, variantele sunt curentul electric și gazul. Mașinile electrice asigură un mod de operare curat și ordonat și sunt mai ieftine, spre deosebire de mașinile pe gaz, care sunt mai dificil de întreținut și alimentat. Pe de altă parte, mașinile care funcționează cu gaz sunt foarte puternice și au o durată de viață mai mare. Dacă vrei să optezi pentru un utilaj pe bază de gaz, poți apela la un credit ușor de obționut și returnat, de la CreditPrime.ro.

 

Mașinile care funcționează pe bază de împingere au un mecanism destul de simplu, dar necesită un efort fizic destul de semnificativ. Totuși, existența motorului le face mai ușor de manevrat decât mașinile manuale. Alternativa autopropulsată îți face misiunea mult mai ușoară și are și avantajul de a fi mai dificil de manevrat pe suprafațele largi și înclinate. 

 

Când vine vorba despre modul de tăiere, atât mașinile care trebuie împinse, dar și cele cu autopropulsie, pot tăia iarba în trei feluri: tăiere laterală, care va arunca resturile de iarbă tot pe suprafața curții; smulgere, procedeu prin care iarba este mărunțită și se întoarce pe sol și colectarea în sac, principiu asemănător cu cel folosit de aspiratoarele electrice. 

Mașinile cu volan - alternativa pentru curțile spațioase

Cea mai costisitoare variantă, dar și cea mai distractivă, este reprezentată de mașina de tuns pe care o poți conduce asemenea unui ATV. Aceasta are volan, roți mari și scaun confortabil. Și acest tip de mașină există în mai multe modele, clasificate în funcție de suprafața pe care o pot acoperi și puterea motorului. Cele mai mari spații pot fi tunse cu tractorașele de tuns, care au o putere foarte mare și care acceptă și atașarea de accesorii care îți pot fi de folos la îndepărtarea zăpezii sau chiar la activități precum aratul. Totuși, prețurile acestor echipamente sunt mult mai mari decât ale celor menționate anterior, iar la ele ar trebui să apelezi doar dacă ai de tuns constant suprafețe mari. 

 

Așadar, varietatea modelelor de mașini de tuns iarba din care poți alege este una foarte bogată. Tipul și dimensiunile suprafeței pe care o ai de gestionat, modul de funcționare al mașinii, combustibilul pe care aceasta îl utilizează, puterea ei și durata de viață sunt doar câteva dintre criteriile pe care trebuie să le iei în seamă înainte de a face o alegere.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta