Direct la continutul paginii »

Cum alegi cele mai potrivite modele de pavele pentru grădina ta?

Poza stire 'Cum alegi cele mai potrivite modele de pavele pentru grădina ta?'
17 Iulie 2020 0 comentarii

 

Pavarea curții tale cu alei pietonale și de acces auto nu are doar un rol practic, funcțional, ci și unul estetic. Poți alege dintre foarte multe modele și forme de pavele, astfel încât să obții un design unitar, armonios, iar aleile din curte să completeze perfect aspectul exterior al locuinței. Dar cum găsești modelul potrivit, când pe piață găsești atâtea opțiuni? Iată care sunt criteriile de care să ții cont.

Integrarea aleilor în stilul de amenajare exterioară 

Cel mai important aspect la care trebuie să te gândești este modul în care aceste pavele se vor potrivi cu restul grădinii tale și cu arhitectura casei. Astfel, ar fi bine să alegi un model care se integrează cât mai bine în design. Spre exemplu, dacă ai o casă construită în stil rustic, îți recomandăm să alegi pavele în culori cât mai naturale, cum sunt cele în tonuri de maro, dar și nuanțe de gri sau alb. 


O casă în stil modern sau scandinav va arăta foarte bine înconjurată de pavele în nuanțe mai închise de gri, iar pentru o vilă elegantă, în stil clasic, poți amenaja pavaje în culori cât mai deschise (gri sau alb). 


Culorile pavelelor pot să fie în contrast cu tencuiala decorativă de pe exteriorul clădirii sau pot fi complementare cu aceasta. Nu uita să ții cont și de culoarea gardului, pentru că și acest element trebuie să fie integrat armonios în amenajarea grădinii.

Alegerea dimensiunii dalelor

Dimensiunea dalelor este la fel de importantă, pentru că o alee îngustă va arăta bine doar dacă alegi pavele mici, în timp ce dacă vrei să amenajezi o alee mai lată sau o terasă încăpătoare, ar fi mai bine să montezi dale cât mai mari.


Pentru aleile de acces auto și pentru locul de parcare este recomandat să alegi pavele mai rezistente, concepute special în acest scop, care pot suporta o greutate mare. O soluție bună o reprezintă inclusiv pavelele verzi, care au dimensiuni mai mari și care permit creșterea ierbii printre ele.

Forma dalelor și efectul estetic dorit

Așa cum există multe culori disponibile, poți alege și diferite forme pentru dale. Spre exemplu, există dale dreptunghiulare sau în formă de floare, însă efectul estetic dorit poate fi obținut în special prin tehnica de montare. 


Astfel, pavelele pot fi montate în forme geometrice clare, prin alternarea unor culori sau forme diferite, obținând diferite modele frumoase, sau dimpotrivă, pot fi puse cât mai natural posibil. Decizia trebuie luată ținând cont de stilul dorit și de modul în care aceste forme se potrivesc cu arhitectura locuinței. 


O vilă luxoasă, în stil clasic, trebuie înconjurată de alei cu forme geometrice riguroase, în timp ce o casă în stil rustic trebuie să aibă o curte cu aspect cât mai simplu, apropiat de natură, iar pavelele trebuie să imite piatra naturală.


În schimb, dacă ai o casă construită în stil modern și îți dorești o curte amenajată mai deosebit, poți alege pavaje 3D în curte. Aceste pavele inedite creează modele cu efect tridimensional, prin forma și montarea lor specifică. Poți alege pavele dreptunghiulare sau rombice, în funcție de preferințe, dar pentru a folosi acest model este important ca fațada casei și gardul să aibă o culoare uni și cât mai discretă.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta