Direct la continutul paginii »

Cele mai folosite legume în bucătăria asiatică

Poza stire 'Cele mai folosite legume în bucătăria asiatică'
17 Iunie 2020 0 comentarii

 

Bucătăria asiatică este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, pentru ca folosește ingrediente naturale și condimente tradiționale, care oferă o adevărată savoare fiecărui preparat. De asemenea, legumele proaspete nu lipsesc din rețetele asiatice, așa că iată care sunt cele mai folosite legume și cum sunt preparate acestea.

Lăstarii de bambus

Lăstarii de bambus au un gust amărui și sunt destul de tari, așa că nu pot fi consumați ca atare, însă bucătarii asiatici știu cum să îi pregătească și să îi includă în diferite rețete tradiționale. După ce sunt gătiți, lăstarii de bambus au un gust dulceag și o aromă plăcută, de nucă. Avantajele consumului de lăstare de bambus sunt numeroase, cum ar fi pierderea în greutate, întărirea sistemului imunitar sau ameliorarea problemelor respiratorii. În plus, lăstarii de bambus sunt bogați în proteine, vitamine, minerale și conțin o cantitate mare de fibre alimentare. De obicei, în rețetele asiatice, lăstarii de bambus sunt serviți alături de cartofi, fasole, carne de porc, sau în combinație cu turmeric sau lapte de cocos.

Gai Lan

Gai Lan, cunoscut și sub numele de broccoli chinezesc, este o legumă cu frunze mari și cărnoase și cu tulpina groasă. Poate fi gătit la aburi, fiert sau prăjit, fiind extrem de des folosit în bucătăria asiatică, în mâncăruri cu noodles și carne de vită, sau cu sos de stridii. Gai Lan este bogat în vitaminele A, C și K, și conține o cantitate destul de mare de acid folic. De asemenea, această legumă este servită uneori cu pește fript sau orez.

Ceapa chinezească

Cheapa chinezească are bulbul alb, frunze lungi, subțiri și verzi și este asemănătoare cu „ruda“ ei, ceapa verde, pe care o găsim și în piețele din România. Asiaticii consumă ceapa chinezească atât crudă, cât și gătită, această oferind savoare anumitor preparate. De asemenea, florile de ceapa sunt folosite și ele, uneori, ca garnitură pentru anumite mâncăruri. În Vietnam, ceapa chinezească murată este servită, de fiecare dată, la masa tradițională de Anul Nou.

Konjac

Konjac este rădăcina comestibilă a arborelui cu același nume. Această plantă este foarte populară în Japonia, fiind cultivată încă din secolul al VI-lea. Rădăcina de konjac are o formă ovală și este cunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului uman. Konjacul conține glucomannan, o fibră solubilă care ameliorează senzația de foame, așa că poate fi consumat, mai ales în timpul dietelor de slăbire. În gastronomie, konjacul este folosit, de obicei, sub formă de făină, fiind utilizat pentru fabricarea tăiețeilor shirataki sau a condimentului konnyaku.

Napa crocantă

Varza napa este o legumă cu frunze verzi, care provine din Beijing. Aceasta are frunzele galben-verzui și un gust dulceag, iar la textură seamănă cu varză albă. Bucătarii chinezi folosesc această varză în supe, în salate cu tăieței, în pachețelele de primăvară sau la tigăile picante.

Usturoiul alb

Jinxiang Da Suan este usturoiul alb, cultivat în zona Jinxing din China, unde pământul fertil și aerul proaspăt sunt perfecte pentru cultivarea acestui soi de usturoi. Regiunea Jinxing a fost cunoscută drept capitala usturoiului în China, încă din anii 80. Acest soi de usturoi este folosit în mâncăruri, drept condiment, fiind combinat, de obicei, cu alte ingrediente, precum ceapa, roșiile, ghimbirul, sau uleiul de măsline. 

Choy sum 

Choy sum este o legumă cu frunze verzi, extrem de populară în Asia, dar și în Occident. Această legumă are o tulpină scurtă și groasă, frunze lungi și ovale, iar în vârf are câte o floare de culoare galbenă. Frunzele au un gust delicios și o aromă asemănătoare muștarului. Atât frunzele,cât și florile de la choy sum se folosesc proaspete în salate sau ca garnitură pentru diferite preparate cu carne sau creveți.

Așadar, acestea sunt doar o parte din legumele delicioase, care dau gust și savoare preparatelor asiatice. Gătite cum trebuie și asezonate cu diferite condimente, sunt un adevărat deliciu, mai ales când sunt servite cu tăieței sau cu orez. Dacă ți s-a făcut poftă de preparate asiatice, acum poți comanda mâncare la domiciliu în Cluj Napoca, București, Constanța și Timișoara, folosind aplicațiile de food delivery.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta