Direct la continutul paginii »

Cele mai bune 5 ventilatoare pentru biroul tău

Poza stire 'Cele mai bune 5 ventilatoare pentru biroul tău'
31 Iulie 2020 0 comentarii

 

În perioada verii, munca la birou se dovedește o adevărată provocare, din cauza temperaturilor ridicate. Pe lângă canicula de afară, și aparatele din interior degajă foarte multă căldură, astfel că în spațiile închise aerul ajunge să fie aproape irespirabil. Numeroase studii au arătat că persoanele care lucrează într-un mediu răcoros și aerisit sunt cu până la 80% mai concentrate și mai productive. Temperaturile ridicate scad dramatic eficiența și precizia, apare oboseala deoarece activitatea cerebrală este prea lentă, dar și modificări ale tensiunii arteriale, disconfort fizic, atacuri de panică sau stări de iritabilitate. Cea mai simplă și populară soluție prin care poate fi îmbunătățit confortul la birou este prin utilizarea unui ventilator. Acest tip de aparat se găsește în diferite forme și este cu adevărat util în spațiile de lucru. Iată câteva variante care te pot ajuta să beneficiezi de zile productive la muncă:

Ventilator cu picior

Potrivit studiilor, într-un birou temperatura ideală este de 21-24 de grade Celsius. Însă, există și specialiști care susțin că productivitatea oamenilor este cea mai mare atunci când în spațiul de lucru este o temperatură de 25 de grade Celsius. Indiferent de situație, este cert că dacă în încăpere temperatura este mai mică de 21 de grade sau depășește 25 de grade, puterea de concentrare și eficiența angajaților sunt afectate.

În sezonul estival, un ventilator cu picior este perfect pentru a menține temperatura în parametri optimi. Aparatul este elegant, are un diametru suficient de mare, funcție de oscilație și înălțime reglabilă. Este unul dintre dispozitivele din categoria electrocasnice mari, al cărui flux de aer are o foarte bună acoperire, deoarece ventilatorul este poziționat la o distanță de 1-1.5 metri față de sol. Acest tip de aparat asigură cea mai eficientă evaporare la nivelul corpului, eliminând total senzația de disconfort cauzat de transpirație.

Ventilator de podea

Dacă vrei să menții încăperea în care lucrezi răcoroasă și bine ventilată, dar fără să te împiedici de un ventilator înalt, atunci alege unul care se amplasează pe podea, dar fără picior. Stabilitatea dispozitivului este ridicată pentru că, după cum îi spune și numele, se amplasează direct pe podea. Acesta asigură un jet de aer orientat către partea inferioară a corpului, pune aerul din birou în mișcare și stimulează evaporarea transpirației, permițând astfel organismului să-și regleze mai ușor temperatura internă. Cei mai masivi și puternici mușchi se află în membrele inferioare, iar tot pe aici trec multe artere și vene cu debit sanguin ridicat, ceea ce înseamnă că o evaporare treptată a transpirației, așa cum este asigurată de un ventilator de podea, nu va avea implicații asupra sănătății.

Ventilator vertical de birou

Confortul termic atât de necesar la birou poate fi obținut foarte ușor și cu o versiune în miniatură a modelului pentru podea. Ventilatorul se așează direct pe masa de lucru și asigură o evaporare forțată în partea superioară a corpului. Este deosebit de eficient pentru că răcorește capul, o altă zonă cu flux sanguin ridicat.

Ventilator fără palete

Acest produs nu are elice la fel ca variantele clasice, însă beneficiază de un sistem de lame care nu este vizibil. Mai exact, folosește un ventilator centrifugal intern ce propulsează aer către un sistem de conducte semideschise. Ventilatorul fără palete are o funcționare silențioasă, are un design unic și se adaptează oricărui tip de cameră, însă prețul său este ceva mai ridicat din cauza aspectului ultramodern.

Ventilator de tip turn

Un design modern și foarte plăcut are și ventilatorul de tip turn, care se amplasează pe podea sau pe o alta suprafata joasa. Este întotdeauna de tip centrifugal și îl putem considera un hibrid între varianta cu picior și ventilatorul de podea pentru că poate acoperi atât zona inferioară a încăperii, cât și pe cea superioară. Lamele de ventilat sunt ascunse, iar utilizarea ventilatorului este foarte sigură.

 

Un ventilator pentru birou face aerul să pară rece, îmbunătățește ventilația și te protejează de inhalarea mirosurilor neplăcute și a prafului. Consumul de electricitate al acestor produse este foarte redus, iar aspectul mobilității este esențial într-un birou pentru ca aparatul să poată fi mutat cu ușurință acolo unde este nevoie.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta