Direct la continutul paginii »

Ce trebuie să știi pentru a ieși în avantaj când cumperi o mașină second-hand

Poza stire 'Ce trebuie să știi pentru a ieși în avantaj când cumperi o mașină second-hand '
28 August 2019 0 comentarii

 

Achiziția unei mașini la mâna a doua este, fără doar și poate, o alegere tentantă. Astfel, ai posibilitatea de obține un automobil pe placul tău, cu un buget redus. Totuși, aceasta este o decizie care te-ar putea costa foarte mult - la propriu - dacă vânzătorul nu este tocmai sincer în legătură cu istoricul mașinii. Pe piața automobilelor second-hand a devenit o adevărată practică mascarea defecțiunilor autovehiculelor puse în vânzare de către dealeri sau proprietari. 


Așadar, cum poți evita capcanele așa-numiților samsari? Află câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a ieși în avantaj la achiziția unei mașini SH. 


Când este cea mai bună perioadă să cumperi o mașină la mâna a doua?


Un detaliu pe care nu mulți dintre noi îl cunosc este că există anumite perioade din an în care să cumperi un autovehicul care a mai avut înainte și alți proprietari este cu adevărat o decizie avantajoasă. Prin urmare, trebuie să știi că, la fel ca în orice alt business, și dealerii auto trebuie să-și îndeplinească anumite targeturi trimestriale. Acest lucru înseamnă că există anumite perioade de timp în care ei oferă bonusuri sau discounturi pentru a-și atinge obiectivele. Astfel, cel mai bine este să cumperi o mașină la mâna a doua în martie, iunie, septembrie sau decembrie.

Evită, indiferent de perioada din an în care te-ai decis să faci achiziția, weekend-urile și primele zile din lună, atunci când sunt stabilite zilele de plată. 


În cazul în care vrei să achiziționezi un automobil de la un vânzător privat, trebuie să urmezi alte reguli. Indicat este să urmărești prețul mașinii pe care ai pus ochii, pentru  câteva luni. Mulți dintre proprietari tind să scadă prețul cu cât trece mai mult timp în care nu își găsesc cumpărători. 


Ai, totuși, în vedere și anotimpul. În timpul sezonului rece există o cerere mică pentru mașinile decapotabile, ceea ce ar putea reprezenta un avantaj pentru tine dacă îți dorești să faci o astfel de achiziție. Același lucru este valabil și pentru alte perioade din an, cum ar fi Crăciunul sau vacanța de vară, atunci când cei mai mulți dintre oameni își focusează eforturile financiare în alte direcții decât cea a cumpărării unei mașini.


Cum stabilești prețul real al mașinii?


Prețul unei mașini, fie ea nouă sau second-hand nu este reprezentat doar de suma achitată către vânzător. Ia în considerare costurile ascunse ale achiziției tale, analizând mai multe aspecte. De exemplu, consumul de combustibil, asigurarea, impozitele și costurile pieselor auto sunt câteva dintre cele mai importante criterii care stabilesc prețul real al mașinii. Cu siguranță investiția ta nu va fi una rentabilă dacă plătești un preț de achiziție mai mic pentru un automobil, care are un consum foarte mare de combustibil, care necesită piese de schimb foarte scumpe sau al cărui impozit este costisitor. 


Cum obții cel mai bun preț pentru o mașină la mâna a doua?

Pentru ca o mașină second-hand să fie, într-adevăr, o achiziție avantajoasă, este musai să negociezi la preț. Dacă majoritatea vânzătorilor privați nu sunt dispuși la astfel de compromisuri, îți poți încerca norocul pe platformele online de licitații auto, unde poți obține prețuri foarte bune pentru automobilul dorit. 


În cazul în care te-ai decis să cumperi de la un dealer autorizat, apelează la câteva tehnici foarte eficiente, care îl vor face pe agentul de vânzări să vină cu o ofertă mai bună. De exemplu, nu cumpăra mașina din prima zi, indiferent cât de tentant ar fi acest lucru. În acest mod, îți vei întări poziția de negociere. Un alt truc la care poți apela este să scoți în evidență chiar și cele mai mici defecte ale mașinii care pot constitui, desigur, obiectul unei reduceri de preț. 


Urmând sfaturile noastre, vei obține un preț mai bună pentru mașina pe care ți-o dorești și, în plus, vei face o investiție ce-ți va oferi beneficii pe termen lung. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta