Direct la continutul paginii »

Ce trebuie să știi despre mobilierul de baie?

Poza stire 'Ce trebuie să știi despre mobilierul de baie?'
23 Decembrie 2022 0 comentarii

 

O baie modernă este cea în care mobilierul conlucrează discret cu elementele de utilare pentru a conferi spațiului cele mai deosebite caracteristici. Totuși, trebuie să cunoști câteva detalii despre mobilierul de baie înainte de a-l cumpăra, iar despre acestea și importanța lor discutăm în cele ce urmează.

Mobilierul de baie - suport și estetică

Într-o baie este de preferat să eficientizezi cât mai mult spațiul, pentru a putea permite un trafic cât mai lejer și o estetică deosebită. De aceea piesele de mobilier trebuie să fie alese în concordanță cu spațiul disponibil, dar și cu caracteristicile de stil. Din fericire, la MatHaus găsești mobilier de baie perfect pentru orice configurație a spațiului, astfel ca tu să poți amenaja baia într-un mod plăcut, care să te îți păstreze lucrurile într-o perfectă ordine.

Ce trebuie să știi despre mobilierul de baie?

Mare parte a persoanelor consideră că mobilierul nu are utilitate în baie, însă vei vedea că acesta este indispensabil. O baie completă nu poate fi amenajată fără a beneficia de o bază pentru lavoar sau fără un dulap pentru prosoape sau produse de igienă.

 

În plus, stilurile noi de amenajare implică destul de mult conlucrarea la nivel de obiecte de mobilier cu restul obiectelor dintr-o baie, astfel încât să poți transforma spațiul într-un loc perfect pentru confort și intimitate. 


De asemenea, un alt aspect îndelung discutat este faptul că mobilierul din lemn se deteriorează în cazul expunerii de umiditate. Este drept că lemnul este un material sensibil la variații de umiditate, însă majoritatea corpurilor de mobilier în prezent sunt realizate din materiale de calitate, tratate și asamblate astfel încât să ofere cel mai ridicat grad de eficiență. Acest lucru se poate traduce printr-o durabilitate mai mare a produselor și caracteristici mai bune de rezistență, chiar și în cazul contactului cu apa. 

Finisajul - un aspect important pentru mobilierul de baie

Fiecare baie este unică, așadar și mobilierul trebuie să respecte anumite cerințe, din punct de vedere al stilului și finisării. Există pe piață o multitudine de modele de mobilier de baie, cu finisaj lucios sau mat, în diferite game de culori.


În acest fel vei putea alege ceea ce este potrivit pentru baia ta, respectând cromatica acesteia. Spre exemplu, pentru o baie în stil clasic vei putea opta pentru o bază mată pentru lavoar, în tonuri de bej, wenge sau maro, în vreme ce pentru stilul scandinav vei putea opta pentru corpuri de mobilier simpliste, albe (sau nuanțe deschise), fără prea multe detalii care să atragă atenția. 


De asemenea, pentru stilul rustic vei putea face o conlucrare de materiale, în care să incluzi elemente din lemn natur cu frumusețea unui blat pentru lavoar din lemn sau din piatră naturală, cum ar fi, spre exemplu, travertinul.


Dincolo de finisaje, un aspect important este și tipul mobilierului. Poți alege elemente de mobilier suspendat, dar și mobilier clasic, cu pozare pe pardoseală. 


Specialiștii atrag totuși atenția asupra faptului că mobilierul de pardoseală se potrivește mai bine în cazul spațiilor ample, în vreme ce mobilierul suspendat este mai potrivit pentru băi mici, cu potențial redus de amenajare la nivel inferior. 


Fără a fi neapărat o regulă, te poți interesa cu privire la fiecare tip de mobilier pentru a alege structurile potrivite pentru tine. 


Mobilierul completează baia în totalitate și te ajută să organizezi fiecare zonă a spațiului. Acordă atenție detaliilor care fac diferența între produse și nu te sfii să conferi băii tale un strop de personalitate! O baie nu trebuie să arate neapărat ca din reviste, ci trebuie să acopere în definitiv exigențele tale în ceea ce privește confortul și estetica. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta