Direct la continutul paginii »

Ce trebuie să știi despre ecranele telefoanelor?

Poza stire 'Ce trebuie să știi despre ecranele telefoanelor?'
17 Noiembrie 2022 0 comentarii

 

Achiziționarea unui telefon nou este un procedeu prin care fiecare om trece la un moment dat. Unii preferă să facă acest lucru mai des, pentru a se bucura mereu de ultimele tendințe tehnologie, pe când ceilalți aleg să își schimbe device-ul doar atunci când este necesar. Oricare ar fi situația în care te regăsești, un lucru este cert - ai nevoie de o mică analiză a produselor disponibile, acestea fiind diferite atât în perspectiva prețului, cât și a funcționalităților. 


Display-ul telefonului este probabil prima și una dintre cele mai importante componente care trebuie luate în considerare, acesta fiind responsabil de experiența utilizării în fiecare moment. Deoarece sunt câteva caracteristici care trebuie luate în considerare pentru a face alegerea potrivită, vei găsi mai jos ce ar trebui să știi despre ecranul smartphone-ului tău.

Rezoluția

Ecranul telefonului tău îți prezintă imagini cu ajutorul pixelilor care le formează. Cu cât aceștia sunt mai numeroși cu atât rezoluția este mai mare, iar calitatea și claritatea detaliilor va fi reflectată în ceea ce vezi. Aceasta se definește prin lățime și înălțime, fiind cel mai adesea recunoscută prin denumirile de „HD” (High-Definition), „Full HD”, „Ultra Full HD” etc. 

Tipul

În funcție de tehnologia folosită, ecranul smartphone-ului tău poate fi LCD, OLED sau Super AMOLED. Acestea diferă din punct de vedere al sticlei din care sunt realizate și al elementelor complementare (particule de cristal, luminozitate, claritate, contrast). Dacă este nevoie să înlocuiești ecranul device-ului tău, află că poți comanda un display pentru telefoane Xiaomi de pe powerlaptop.ro, dar și pentru alte branduri celebre. 

Densitatea punctelor („dot density”)

Densitatea punctelor, regăsită și sub abrevierea de „dpi” sau „ppi” în specificațiile producătorilor are legătură tot cu claritatea imaginii finale. Aceasta reprezintă numărul de pixeli din care este formată imaginea, fiind calculată în cantitatea punctelor care „încap” într-un pătrat de un inch. 

Mărimea

Dimensiunea ecranului îți va influența în mod direct experiența de utilizare, nu și claritatea sau calitatea imaginilor pe care le vei vedea. Cu cât acesta este mai mare, cu atât îți va fi mai ușor să vizionezi filme sau videoclipuri ori să lucrezi de pe telefon, însă și produsul final va fi mai greu. Un ecran mic poate avea rezoluția mare și poate fi ușor de mânuit și transportat, dar poate crea disconfort atunci când este folosit din cauza mărimii reduse. 


Analizează aceste aspecte atunci când îți alegi telefonul și te vei bucura de un produs potrivit nevoilor tale. 

Protecția 

Protecția ecranului smartphone-ului tău reprezintă accesoriile pe care le folosești pentru a preveni distrugerea acestuia. Ea este influențată și de sticla folosită, aceasta putând să fie mai rezistentă sau fragilă la lovituri. În orice caz, majoritatea telefoanelor pot fi reparate cu ușurință în astfel de situații. Spre exemplu, poți opta pentru înlocuirea unui display Huawei P20 Lite achiziționându-l din magazinele specializate. 


Ecranul telefonului este componenta căreia ar trebui să îi acorzi o atenție deosebită atunci când îți alegi smartphone-ul. Acesta poate fi diferit din punct de vedere al rezoluției, dimensiunii sale, dar și a calității sticlei din care este fabricat. 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta