Direct la continutul paginii »

Ce este un sistem ERP și cum îți poate ajuta afacerea?

Poza stire 'Ce este un sistem ERP și cum îți poate ajuta afacerea?'
19 Octombrie 2020 0 comentarii

 

O afacere de succes are nevoie de o organizare bună. Dacă îți dorești ca firma ta să obțină maxim de beneficii pe toate planurile, inclusiv în ceea ce privește feedbackul angajaților, trebuie să ai în vedere digitalizarea informațiilor. Un sistem computerizat organizează eficient și rapid toate datele necesare și-ți asigură un schimb de informații corespunzător. Cu alte cuvinte, înlocuiește vrafurile de acte cu un software special creat pentru o administrare adecvată a afacerii. 

Un astfel de software este și sistemul ERP, potrivit oricărui domeniu de activitate. Află ce este mai exact ERP, cum funcționează și ce beneficii aduce afacerii tale, din rândurile de mai jos. 


Ce este un sistem ERP?

Un sistem ERP sau Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Întreprinderii) reprezintă o platformă informatică sau un software care are rol de management al activității unei companii. Practic, toate operațiunile derulate de o companie sunt gestionate de acest sistem și sunt integrate într-o singură bază de date, comună și accesibilă tuturor utilizatorilor. 

Un sistem ERP este alcătuit din mai multe aplicații sau module specializate pe diferite arii funcționale. Acestea pot include resurse umane, finanțe, vânzări, producție, contabilitate, logistică, servicii și multe alte arii corespunzătoare altor industrii. De asemenea, sistemul poate combina mai multe module, pentru o organizare cât mai bună a datelor firmei tale. 

Un soft ERP asigură o bună colaborare între toate departamentele companiei, un schimb de date constant și o bază de date mereu actualizată. 

Cum funcționează un sistem ERP?

Un sistem ERP concentrează o bază de date care are rolul de a stoca și centraliza toate informațiile. Cu ajutorul interfaței și aplicației ERP, sistemul poate culege, înregistra, prelucra, valida sau transfera datele și poate comunica cu un operator. Toate datele și operațiunile sunt stocate în baza de date unică la care toți utilizatorii au acces. 

Datele se pot înregistra în sistem prin mai multe metode. Operatorul poate introduce informațiile direct prin intermediul tastaturii sau prin alte metode, cum ar fi scanarea codurilor de bare. De asemenea, datele pot fi importate din alte baze de date sau pot fi transferate prin tehnologia EDI (Electronic Data Interchange).

Beneficiile aduse de un sistem ERP

Un sistem ERP este utilizat la scară largă datorită beneficiilor pe care acesta le aduce companiilor. Care sunt acestea?


 • Asigură un mod de lucru transparent și complet, prin integrarea tuturor activităților desfășurate. 

 • Crește productivitatea angajaților prin automatizarea operațiunilor. Angajații lucrează optim cu mai puține resurse.

 • Îmbunătățește comunicarea și colaborarea între departamente, ceea ce aduce un maxim de beneficii per ansamblu.

 • Reduce operațiunile manuale, așadar taskurile sunt rezolvate într-un timp mai scurt.

 • Modul de lucru devine mai simplu.

 • Utilizatorii au acces la informații în timp real (online), ceea ce ajută la identificarea rapidă a cerințelor și oportunităților. Aceste lucruri se datorează transferului rapid de date. 

 • Raportarea informațiilor este accelerată, iar rezultatele pot fi partajate cu ușurință.

 • Îmbunătățește performanța afacerii. 

 • Crește calitatea serviciilor oferite, printr-un management mai bun al stocurilor, depozitelor și comenzilor, ceea ce echivalează cu satisfacerea nevoilor clienților. 

 • Ajută la reducerea costurilor, deoarece trainingul angajaților vizează doar un singur soft și nu mai mult soft-uri individuale. 

 • Asigură un control mai eficient al fluxurilor monetare.

 • Datorită bazei de date unice (singura sursă de adevăr), sistemul ERP generează rapoarte și analize detaliate care te ajută să compari rezultatele și să evaluezi evoluția în timp a unor activități sau departamente. Acest lucru ajută la crearea altor perspective, la identificarea problemelor și aspectelor care necesită îmbunătățiri. 

 • Asigură securitatea și protecția datelor.

 • Asigură efectuarea de back-up a unor informații sensibile. 


În concluzie, un sistem ERP este vital pentru un management eficient al tuturor proceselor și activităților desfășurate în cadrul afacerii. Nu ezita să achiziționezi un soft ERP direct de la producător, cum ar fi Ciel România


0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta