Direct la continutul paginii »

Care este cea mai bună apă potabilă pentru tine?

Poza stire 'Care este cea mai bună apă potabilă pentru tine?'
26 Ianuarie 2023 0 comentarii

 

Apa este esențială existenței și bunei funcționări a proceselor din orice organism, motiv pentru care trebuie să alegem cu grijă sursa acesteia. Spre deosebire de apa de la robinet, care poate conține impurități din cauza conductelor, cea îmbuteliată prezintă un grad înalt de siguranță și, în plus, are caracteristici specifice zonei din care provine.

Apa oligominerală

Sursa din care provine apa este foarte importantă, deoarece are proprietăți specifice zonei respective. Alege apă plată de izvor pentru tine și familia ta care să fie oligominerală, deoarece acest tip este plăcut și echilibrat datorită sărurilor de calciu și magneziu și a compoziției stabile de minerale. 

Apa oligominerală se referă la faptul că are un conținut mic de sodiu, fiind recomandată pentru consumul zilnic. Aceasta poate fi consumată și de persoanele care sunt nevoite să urmeze o dietă hiposodată, cum e cazul celor care au fost diagnosticate cu hipertensiune arterială.

Apa testată periodic

Pentru a putea fi bună de băut, apa trebuie să fie testată periodic într-un laborator modern. Atunci când primește avizele necesare care atestă nivelul de puritate, potrivit normelor în vigoare, poate fi consumată. 

Apa cu nivelul echilibrat al pH-ului

Pentru a nu contribui la crearea unor dezechilibre în organism, apa trebuie să aibă un nivel al pH-ului situat între 6.5 și 9.5. Atunci când pH-ul apei este sub 6.5, înseamnă că este prea acidă, iar dacă depășește 9.5, nivelul este prea bazic. 

Atunci când parametrii considerați siguri sunt depășiți, pot apărea unele consecințe nedorite, de exemplu, aciditatea stomacală. Astfel, cea mai bună apă potabilă trebuie să fie echilibrată din punctul de vedere al pH-ului, pentru a hidrata în mod corespunzător organismul, fără a produce disconfort stomacal sau alte probleme.

Recomandări

Pachetele de apă sunt o idee inspirată pentru persoanele care doresc să facă stocuri, dar și pentru familii. Pentru a-ți ușura procesul de achiziție, optează pentru un brand care îți pune la dispoziție posibilitatea de a comanda online și care asigură transport până la ușa locuinței tale. 

Nu este necesar să pierzi timp transportând singur o cantitate mare de recipiente și nici să le aduci acasă. Fiind vorba despre multe sticle, poate fi necesar să faci mai multe drumuri sau să depui efort, astfel că un serviciu de livrare inclus te scutește de disconfort.


Iată care sunt alte aspecte de care să ții cont pentru ca apa să fie bună pentru consum:

  • Verifică recipientele de apă, să nu aibă fisuri și să nu prezinte deteriorări;

  • Dacă folosești o valvă cu robinet, curăț-o cu detergent de vase după fiecare golire a sticlei de apă;

  • Ia în considerare să achiziționezi de la un brand care îți pune la dispoziție și un kit cu suport pentru sticle și valvă cu robinet pentru a goli cu ușurință recipientele. Pentru siguranță maximă, se recomandă ca fiecare sticlă să fie prevăzută cu sigiliu igienic.

  • Depozitează sticlele în spații bine igienizate, aerisite frecvent, ferite de razele soarelui și de îngheț; temperatura adecvată la care trebuie depozitate este cea a camerei.


Cea mai bună apă potabilă este cea care se pliază cel mai mult pe necesitățile organismului, care diferă de la persoană la persoană. Apa oligominerală este recomandată oricărei persoane, în condițiile de consum recomandat de 1L de apă pe zi. Asigură-te că depozitezi recipientele de apă în condiții optime, ferite de razele soarelui. Hidratează-te corespunzător cu o apă de calitate înaltă, pură, care să provină dintr-o sursă sigură!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta