Direct la continutul paginii »

Afacere digitalizată: 3 pași pentru un business smart

Poza stire 'Afacere digitalizată: 3 pași pentru un business smart'
18 Iulie 2022 0 comentarii

 

Lumea modernă are nevoie de companii și organizații la fel de moderne sau care să prezică tendințele inovative în materie de cultură antreprenorială. Datorită tehnologiei, multe dintre procesele de business pot fi digitalizate și eficientizate, astfel încât să reducă efortul și erorile umane. Beneficiul primordial pe care îl are o afacere digitalizată este superioritatea pe piața competițională locală sau globală.


Dacă ești la începuturile carierei antreprenoriale sau ai deții o afacere pe care vrei să o modernizezi, iată 5 pași necesari de urmat pentru a-ți transforma business-ul într-unul smart.

  1. Dezvoltă un mediu antreprenorial inovativ

Antreprenoriatul inovativ este un concept foarte mult discutat în ziua de astăzi deoarece reprezintă viitorul succesului afacerilor. Acest concept definește o cultură organizațională unde se pune mai mult accentul pe gândirea creativă și crearea ideilor, cu scopul de a îndeplini obiectivele strategice ale organizației. Ca să dezvolți o cultură antreprenorială inovativă în compania ta, trebuie să ai în vedere analiza constantă a competitorilor și soluțiilor pe care le servesc publicului larg, să identifici nevoile consumatorilor care nu sunt îndeplinite de alte organizații și să îți implici angajații în sesiuni de brainstorming.


Dezvoltarea unui mediu inovativ ajută la creșterea productivității angajaților, dar stimulează și deschiderea către implementarea unor soluții inovative - pe care le vom discuta în pasul următor.

  1. Implementează soluții inovative, digitale

Soluțiile digitale sunt destinate să automatizeze procesele de business și să reducă efortul uman depus în vederea îndeplinirii unor activități de rutină, repetitive. Sarcinile repetitive pot să limiteze potențialul angajaților și, pe termen lung, scad productivitatea și nivelul de implicare în obiectivele firmei.


Implementarea programului ERP (Enterprise Resource Planning) se referă la digitalizarea tuturor proceselor incluse în Planificarea Resurselor unei Organizații. Cu ajutorul software-ului ERP poți să monitorizezi și să evaluezi mult mai eficient datele înregistrate în urma activităților firmei, precum și să iei decizii mult mai ușor în vederea obiectivelor strategice și îmbunătățirii rezultatelor. Poți utiliza un program ERP pentru mai multe domenii de activitate din cadrul firmei:

  • Finanțe - contabilitate;

  • Relații cu clienții;

  • Managementul de producție;

  • Procesarea comenzilor;

  • Managementul resurselor umane;

  • Managementul de proiect.


  1. Oferă asistență mobilă clienților tăi

În ziua de astăzi, mai mult de jumătate din populația României deține un telefon mobil pe care îl accesează pentru diferite activități, precum socializarea și aflarea de informații. Acest aspect subliniază necesitatea companiilor de a implementa un plan de digitalizare care să ofere suport mobil consumatorilor. În momentul în care clienții nu îți pot accesa datele firmei sau nu pot discuta cu un specialist sau un robot AI prin intermediul mesajelor, acest lucru va contribui negativ asupra profitului, dezvoltății și productivității companiei.


Dacă te-ai decis să colaborezi cu un furnizor extern de servicii pentru digitalizarea afacerii tale, asigură-te că produsul său oferă asistență mobilă disponibilă pentru toate sistemele de operare existente. Tototdată, verifică dacă experiența mobilă pentru consumatori (user experience) este facilă, inteligibilă și interactivă.


Digitalizează-ți afacerea prin 3 pași simpli, urmând ca ulterior să evaluezi opțiunile de dezvoltare și de creștere în funcție de rezultatele obținute. Nu uita să implementezi cât mai multe soluții de automatizare ca să nu mai pierzi timpul cu sarcinile repetitive!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta