Direct la continutul paginii »

7 sfaturi pentru a scăpa de umezeala din casă

 

Când umezeala își face apariția în casă, vei simți acest lucru instantaneu. Pereții vor fi reci și umezi, iar aerul va fi greu de respirat. În plus, pe timp de iarnă, vei resimți frigul mai mult ca de obicei, iar vara te vei confrunta cu o zăpușeală permanentă.

Umezeala din casă nu este doar neplăcută, ci și dăunătoare pentru sănătate. Aceasta întreține formarea mucegaiului și a igrasiei, factori alergeni periculoși pentru organism.

Din aceste motive, dacă observi că ai probleme cu umezeala în casă, ia imediat măsurile necesare. Pune în practică recomandările de mai jos și vei scăpa de disconfort pentru totdeauna.

1. Folosește o aerotermă

Utilizarea unei aeroterme nu numai că va crea o atmosferă confortabilă în casă, dar te va ajuta și să scapi foarte repede de umezeală.

Aerotermele funcționează pe bază de convecție și ventilație, acest lucru încălzind rapid și uniform aerul din locuință și diminuând semnificativ nivelul de umezeală.

Poți comanda o aerotermă de la Scule-Austria.ro, în funcție de nevoile tale și de dimensiunile camerelor în care dorești să o utilizezi.

2. Achiziționează un dezumidificator

Acest aparat este și el esențial în cazul în care te confrunți cu umezeala. Dezumidificatorul menține umiditatea la un nivel normal, eliminând vaporii de apă în exces.

În plus, un dezumidificator va elimina și o cantitate semnificativă de praf, astfel că aerul din casă va fi mult mai plăcut și mai curat.

3. Usucă mereu rufele în aer liber

Chiar dacă nu ai la dispoziție foarte mult spațiu, încearcă să usuci rufele în aer liber, de fiecare dată. Uscarea lor în cameră sau în baie duce la apariția imediată și accentuată a umezelii.

Folosește un uscător de rufe și lasă hainele pe balcon, cu geamul deschis. Dacă spațiul nu îți permite, poți atârna rufele pe sârmă sau pe un stander, pe umerașe. Orice variantă ai alege, asigură-te că locul este aerisit în permanență.

4. Aerisește baia după ce faci duș

 Una dintre cauzele principale ale umezelii din casă este o baie neaerisită. Vaporii de apă creați în urma dușul sau a băii rămân în aer, ducând la umezeală și, în timp, la mucegai sau igrasie.

De aceea, este extrem de important să deschizi geamul în baie după fiecare duș. Pe timp de vară, folosește apă la temperatură medie și, dacă nu dispui de un geam, folosește un ventilator.

5. Pornește hota în bucătărie

Când gătești, obișnuiește-te să utilizezi mereu hota. Aceasta nu îndepărtează doar mirosul de mâncare, ci și umezeala din încăpere.

Fierberea, prăjirea și chiar folosirea cuptorului creează vapori de aer cald, ce se transformă în umezeală. Dacă nu ai o hotă, achiziționează una cât mai curând și, până atunci, gătește cu geamul deschis.

6. Aerisește zilnic fiecare cameră

Aerisirea constantă este esențială, dacă vrei să scapi de umezeală. Cea mai indicată perioadă din zi, pe timpul verii, este dimineața. Atunci, aerul este cel mai rece și cel mai puțin umed.

Așadar, când te trezești, deschide larg ferestrele din living, baie, dormitoare și bucătărie. Lasă-le așa timp de minimum jumătate de oră și vei sesiza imediat diferențele.

7. Profită de puterea plantelor

Unele plante nu sunt doar decorative, ci și absorb toată umezeala excesivă din casă. Este vorba despre iederă, ferigă sau spathiphyllum (liliacul păcii).

Aceste plante adoră mediul umed și au nevoie de acesta pentru a se dezvolta. Astfel, ele vor prelua umiditatea excesivă din aer, reglând-o exact atât cât trebuie.

O singură astfel de plantă poziționată în camera cu probleme este suficientă pentru a te bucura de efectele naturale.

Pune în practică toate sfaturile de mai sus, în același timp. Vei observa în doar câteva zile cum umiditatea din locuința ta scade, iar aerul devine din ce în ce mai plăcut și mai curat.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta