Direct la continutul paginii »

6 moduri ca să faci economie, acasă

Poza stire '6 moduri ca să faci economie, acasă'
17 Iunie 2020 0 comentarii

 

Ți s-a întâmplat să nu-ți ajungă bugetul lunar pentru cheltuielile tale și ale familiei? Sau, altfel spus, s-a terminat salariul și a mai rămas ceva vreme până la următorul? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci ai nevoie de disciplină financiară. Trebuie să înveți să te organizezi, astfel încât să-ți dozezi finanțele și să înlături cheltuielile inutile. Cum faci economie? Există trucuri mici dar cu rezultate mari care te vor ajuta să cheltuiești mai puțini bani și să te bucuri de aceleași activități pe care le aveai și înainte. Și pentru că locuința este spațiul în care e cel mai simplu să te organizezi, pornește cu economia chiar de acolo. Iată câteva moduri eficiente:

Nu lăsa alimentele să se învechească

Oamenii au tendința să cheltuiască cei mai mulți bani pe hrană, lucru firesc, însă, până într-un anumit punct. Dacă obișnuiești să cumperi mai mult decât este necesar și mâncarea din frigider a depășit termenul de valabilitate, schimbă-ți obiceiul. Fă în așa fel încât să nu mai lași alimentele să se învechească. Consumă-le sau gătește-le, la momentul potrivit. Secretul este să cumperi moderat și să încerci să nu faci alte cumpărături până când nu ai golit frigiderul. Acest obicei te va ajuta să faci economie.

Gătește periodic

Un alt aspect important ține de gătit. Atunci când faci aprovizionarea, ia în calcul că vei prepara masa pentru o zi sau două și vei ști, exact, care sunt cantitățile de care ai nevoie. Învață de la gospodinele care utilizează congelatorul pentru provizii de carne sau legume, nu țin foarte mult timp alimentele în frigider și evită, astfel, învechirea lor. Nimic din ce ai în frigider nu trebuie aruncat, ci consumat la timpul potrivit. Nu cumpăra prea mult  ca să nu fie nevoie să arunci mâncarea.

Nu risipi apa

Dacă facturile tale sunt mari, trebuie să devii o persoană mai responsabilă cu apa sau curentul electric. Poți face economie serioasă dacă nu mai lași apa să curgă în zadar, atunci când cureți vasele sau când te speli pe dinți. Așa-i că nu închizi niciodată robinetul când îți periezi dantura? Ei, uite că, de acum înainte, ai un motiv bun să începi să o faci! 

Dozează corect produsele cosmetice

Economie în loc de risipă. Asta ai putea face pe viitor atunci când folosești produsele cosmetice și detergenții. În mod cert, ai folosit cantități mai mari decât era nevoie la șamponul de păr sau la săpunul de mâini. Fă-ți un obicei din a le doza corect și documentează-te cu privire la cantitățile optime pentru o bună curățare. De exemplu, știai că o cantitate mare de șampon poate usca scalpul? Sau că, dacă folosești gel de duș pentru piele sensibilă, trebuie să-l aplici în cantități mici, de mai multe ori, pentru spălare în profunzime? Nu risipi produsele și nu le folosi „după ochi“ și, astfel, vei reuși să faci economie. 

Folosește cât mai multă lumina naturală 

Tot ca să faci economie, folosește, pe cât posibil, lumina naturală. Pune, la ferestre, perdele deschise la culoare, care să permită pătrunderea razelor soarelui, și să nu mai fie nevoie să ții becurile aprinse. Peste perdele, pune draperii groase, pe care să le folosești doar dacă vei dori să dormi până târziu, într-o zi liberă. Evită să aprinzi becurile în casă, dacă nu este nevoie. 

Mergi la cumpărături, cu listă

Ultimul, dar nu cel din urmă, mod prin care vei economisi, considerabil, este lista de cumpărături. De fiecare dată când mergi la magazin, mergi cu lista făcută în prealabil. E important să treci acolo doar lucrurile de care ai nevoie. Evită tentațiile ofertelor la produsele de care chiar nu ai nevoie. Fă cumpărăturile, cu simț de răspundere!

 

Atunci când vine vorba de economie, secretul este să renunți la obiceiul de a cumpăra în exces. Gândește rezonabil. După ce vei vedea câte produse pe care nu ajungi să le folosești obișnuiești să achiziționezi, te vei gândi, de două ori înainte să le plătești.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta