Direct la continutul paginii »

5 bune practici pentru a trece cu brio peste interviul de angajare

Poza stire '5 bune practici pentru a trece cu brio peste interviul de angajare'
16 Octombrie 2020 0 comentarii

 

Ah, interviul de angajare, acel moment extrem de stresant unde nu de puține ori simți că faci echilibristică pe sârmă. Și de ce simțim asta totuși? De cele mai multe ori viața noastră nu depinde de acel job, deci de ce ne facem oare atâtea griji? Stresul este până la urmă o chestie profund umană, deci poate nu trebuie să ne învinovățim atât de tare. În schimb, putem căuta soluții pentru ca să ne simțim mai bine. De pildă, această listă de bune practici care ne pot ajuta să trecem cu brio peste un interviu de angajare. Dar, până la interviu, trebuie să aplici. Găsești joburi în Sibiu pe bestjobs.eu.


Trebuie să ajungi la timp


Orice s-ar întâmpla în cadrul interviului, ideal este să nu începi cu stângul. Cel mai bine ar fi să ajungi măcar cu 5-10 minute înainte de ora la care ai fost chemat. Cum te poți asigura de asta? Fă drumul către locația interviului cu câteva zile înainte de interviul propriu zis și asigură-te că ai timp destul să ajungi. De preferat să faci acest test la aceeași ora cu interviul oficial. Să arăți că ești punctual și că, în definitiv, îți pasă de timpul persoanei care te va intervieva este un atuu extrem de important. Nu risca descalificare înainte de începerea cursei. 


Îmbracă-te cum trebuie 


Dar te-ai putea întreba ce înseamnă „cum trebuie”? Ei bine, asta depinde de context. Unde va avea loc interviul, specificul jobului și al companiei vor juca un rol important în această alegere. O idee bună poate fi și întrebarea adresată responsabilului cu resurse umane care stabilește interviul. Nu strică să afli care este dress code-ul la birou înainte de un interviu. Chiar și așa, te poți afla pe gheață subțire. Sfatul nostru este să nu te gândești prea mult. Alege o ținută care să te reprezinte și mai ales în care să te simți confortabil. Găsește mijlocul, nici ceva neglijent, dar nici prea extravagant. Asigură-te că ești pregătit


Pregătit înseamnă cu vorbele la tine. De preferat este să cunoști câte ceva despre specificul companiei, să te poți prezenta succint, dar favorabil și să poți răspunde pertinent la majoritatea întrebărilor. Nu te rușina să ceri puțin timp de gândire, acest lucru arată că-ți dai interesul și că nu ai venit cu un text învățat papagalicește de acasă. Fii gata să arăți cât ești de competent, dar nu te lăuda. Practic, tot ce trebuie să demonstrezi este că angajarea ta va aduce un plus valoare companiei. 


Păstrează o atmosferă relaxată


Adu-ți aminte că omul din fața ta este doar atât, un om ca și tine. Deși intervievatorul este acolo să judece gradul în care te potrivești cu compania, acesta nu te judecă pe tine ca persoană. Și faptul că vei obține sau nu acest job nu este sfârșitul Pământului! Arată-te relaxat, și încearcă pe cât posibil să porți o conversație plăcută. La urma urmei, omul din fața ta ți-ar putea deveni în scurt timp coleg. Evită pe cât posibil să vorbești de rău foștii angajatori sau colegi, din motive evidente. 

Pune întrebări

Acest punct presupune faptul că ai ascultat cu atenție pe parcursul interviului și în mod ideal ți-ai luat niște notițe mentale. Poate fi stânjenitor sau  poți da dovadă de lipsă de interesa dacă la finalul interviului nu ai absolut nicio întrebare. Chiar dacă ai luat sau nu interviul, poți cere oricând feedback sau sfaturi pentru a-ți îmbunătăți performanța pentru alte interviuri. 


Suntem siguri că te vei descurca de minune. Mult succes!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta