Direct la continutul paginii »

5 accesorii auto fără de care să nu pleci niciodată în concediu

Poza stire '5 accesorii auto fără de care să nu pleci niciodată în concediu'
16 Decembrie 2020 0 comentarii

 

Ți-ai ales următoarea destinație de vacanță, ai terminat de făcut bagajele și abia aștepți ziua în care vei porni la drum? Dacă pleci cu mașina în concediu, ai grijă să iei cu tine nu doar sandwichuri, apă și aparatul foto, ci și câteva accesorii auto care se vor dovedi a fi extrem de folositoare la drum lung. Ți-am pregătit mai jos lista lor completă, să nu-ți scape nimic din vedere.


Suport de telefon


Indiferent că le preferi pe cele care se prind cu ventuză de parbriz sau le alegi pe cele cu prindere în fantele de aerisire de pe bord, suporturile de telefon sunt esențiale pentru un drum liniștit, dar mai ales în siguranță. Dacă obișnuiești să folosești aplicațiile cu GPS pentru a identifica mai ușor traseul pe care îl ai de parcurs până la destinație, un suport de telefon îți va fi foarte folositor. Prins într-o zonă care nu-ți obstrucționează vizibilitatea, acest accesoriu auto se va dovedi folositor și în cazul unui apel cât timp conduci, deși îți recomandăm să fii mai atent la drum decât la conversații atunci când ești la volan.


Un scaun pentru copil


Dacă vacanța perfectă pentru tine este cea în care se adună toată familia, nu uita să montezi pe bancheta mașinii un scaun pentru copil. În situația în care acesta este mult prea mare pentru cel mic, poți să-l completezi cu un înălțător auto, nu înainte de a te asigura că atât scaunul, cât și înălțătorul au fost foarte bine prinse, conform indicațiilor producătorilor acestora. 


Un organizator pentru spătarul scaunului


Dacă nu ai deja unul, e musai să îți cumperi un organizator pentru spătarul scaunului înainte de a pleca în vacanță. Acolo poți ține șervețelele umede, pe cele uscate, mâncarea sau sticlele de apă ori de suc, dar și o tabletă la care cei din spate pot urmări filme, clipuri amuzante sau pot face karaoke pe toată durata călătoriei. În afară de ordine și accesibilitate în mașină, cei alături de care vei pleca în concediu vor fi siguri că nu vor vărsa cafea, ceai sau alte băuturi cumpărate la pahar din benzinării.


O husă pentru căței


Dacă ai hotărât să iei cu tine în vacanță și blănosul familiei, ar fi bine să îl știi în siguranță pe tot parcursul drumului. Nu uita că protejarea acestuia cu centură de siguranță specială este obligatorie, așa că ai grijă să nu riști o amendă, în cazul unui control. Dacă patrupedul rămâne de unul singur pe bancheta din spate, poți opta pentru protejarea acesteia, dar mai ales pentru evitarea oricăror accidente, cu ajutorul unei huse cu prindere de tetiere. Astfel, poți fi sigur că, în cazul unei frâne bruște, cățelul tău nu va cădea de pe banchetă sau nu va ajunge în față.


O pernă pentru gât


Drumurile lungi pot deveni nu doar plictisitoare, ci și incomode. Iar dacă ceilalți alături de care călătorești se pot descălța sau chiar întinde pentru a-și dezmorți mușchii, tu, din poziția de șofer, vei avea nevoie să îți protejezi gâtul și spatele cât de mult poți. Un suport lombar și o pernă pentru gât cu spumă de memorie te-ar ajuta să nu te dai jos de la volan amorțit. 


Ia cu tine în vacanță accesoriile amintite mai sus, iar drumurile, oricât de lungi ar fi, se vor transforma pe loc în cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o până acum la volan. Până la urmă, e importantă și călătoria, nu numai destinația, vorba proverbului, așa că de ce să nu te bucuri de un roadtrip organizat impecabil? 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta