Direct la continutul paginii »

4 hobby-uri de încercat vara aceasta

Poza stire '4 hobby-uri de încercat vara aceasta'
17 Iunie 2020 0 comentarii

 

Hobby este un termen provenit din limba engleză care desemnează o îndeletnicire făcută din plăcere, fără a avea vreo legătură cu latura profesională și care, în numeroase situații, ajunge să redefinească aria de activitate a unui om.

Vara aceasta a sosit altfel decât în alți ani: trăim o perioadă în care se încearcă redefinirea relațiilor sociale și impunerea unor restricții care vor deveni noua normalitate. 

Hobby-ul poate fi un pretext pentru a ține legătura cu semenii noștri și a găsi pe cei alături de care împărtășim pasiuni comune. Este un excelent medicament antistres, o șansă concretă de a crește încrederea în forțele proprii, de a descoperi resurse nebănuite. 

Direcțiile depind de înclinația și dorința fiecăruia, resursele sunt nelimitate – informațiile pot fi găsite chiar și într-o librărie online, iar accesul la noutăți este rapid. Vă invităm să descoperiți mai jos câteva idei despre cum ne-am putea utiliza în mod plăcut timpul liber. 


Gătitul

Un hobby deosebit de plăcut este gătitul – o mâncare gustoasă este cel mai delicios pretext pentru a interacționa cu cineva! Hrana sănătoasă înseamnă viață lungă și poți controla acest aspect alegând ingrediente proaspete și naturale. Este o explorare de infinite nuanțe și intensități, fără să plătești o avere, o poți face oricând și aproape oriunde. 

O mâncare gustoasă nu are nevoie de cuptoare pretențioase sau vase din aliaje fantastice, ci doar de un strop de pasiune. Și nu trebuie să aștepți să-ți fie livrată rece și târziu (pentru o sumă piperată uneori) o mâncare gătită din produse congelate, în uleiuri excesiv uzate, dar atât de frumos împachetată în reclama din pliantul strecurat sub ușă.


Lectura 

Citirea literaturii – în mod deosebit a clasicilor – aduce o schimbare benefică în modul de a ne culege informațiile și de a relaționa. Tehnologia și interacțiunea cu produsele mass-media au creat un mod superficial de a căuta informația, dar și o restrângere severă a reflexului contemplativ, a necesității de a reflecta, de a analiza, de a contraargumenta. Literatura ne invită să gândim în profunzime, să reținem structurat, să ne întrebăm și să căutăm răspunsuri – ne provoacă să îndrăznim să încetinim sau chiar să ne oprim, pentru că timpul nu înseamnă doar bani, ci mai ales trăire.

Beletristica este revigorare pentru mintea obosită de fluxul de știri negative, de pâcla vieții trăite pe fast forward, o evadare dintr-un cotidian infuzat de informații inutile, dar special structurate pentru a ne capta complet atenția.


Învățarea unei limbi străine

Beneficiile studierii unei limbi străine sunt încă subiectul unor studii extinse și putem distinge avantaje clare: creșterea capacității de analiză a conceptelor abstracte și de rezolvare a problemelor, a creativității și în general a inteligenței, încurajarea atitudinii pozitive și a deschiderii față de persoanele din altă cultură, îmbunătățirea capacității de comunicare. Participarea la cursuri creează oportunități de socializare, de interacțiune cu noi idei, de exprimări variate.

Dobândirea unui nivel avansat de cunoaștere a unei limbi străine, în special dacă este certificat, înseamnă un plus de valoare pentru orice profesionist. Într-o lume a globalizării și a schimbului liber de informații, servicii, produse, cunoașterea unei limbi străine poate fi avantajul în fața altor candidați la un loc de muncă bine plătit. Este o oportunitate extraordinară de studiu aplicat unei alte culturi, un plus de plăcere în timpul petrecut în vacanțele peste hotare.


Învățarea unui limbaj de programare

Într-o vreme în care avansul tehnologic pătrunde în fiecare aspect al vieții, devenim, mai mult sau mai puțin, conectați la aparate. Utilizăm telefoane inteligente, gps-uri, aproape orice mașinărie pe care o folosim este conectată. Dar nu ar fi interesant să aflăm ce este tehnologia în profunzimea ei, să înțelegem un pic de hardware, poate puțin software

Învățarea unui limbaj de programare în timpul liber, de pildă, îmbunătățește considerabil capacitatea analitică și poate reprezenta poarta către locuri de muncă bine plătite. Interacțiunea cu un nou produs sau program este mai puțin stresantă atunci când înțelegem cum funcționează și cum putem modifica interfața astfel încât să se plieze pe nevoile noastre.

Înțelegerea tehnologiilor înseamnă uneori economii substanțiale, căci asistența tehnică poate fi extrem de costisitoare, chiar și pentru cele mai simple rezolvări.


Indiferent dacă vă regăsiți în vreuna dintre sugestiile de mai sus sau poate urmăriți deja dezvoltarea unui hobby anume, important este să căutați acea vibrație interioară care vă poate îmbogăți interior. Dați timpului personal un plus de valoare și bucurați-vă de viață! 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta