Direct la continutul paginii »

3 secrete pentru amenajarea unui living open space

Poza stire '3 secrete pentru amenajarea unui living open space'
06 Iulie 2020 0 comentarii

 

Un living open space poate fi amenajat în nenumărate feluri. Când ai mult spațiu la dispoziție, posibilitățile sunt infinite, iar designul interior poate căpăta cele mai diverse forme. Dacă vrei să îți amenajezi un astfel de living, află că planificarea este extrem de importantă. În caz contrar, poți descoperi, la finalul proiectului, că nu ai calculat corect proporțiile, că ai lăsat prea mult spațiu liber sau, din contră, ai supraaglomerat încăperea.

Iată trei sfaturi de care să ții cont când amenajezi o sufragerie open space:

1. Delimitează mai multe zone

Teoretic, spațiul deschis va găzdui două încăperi: livingul și bucătăria. Cu toate acestea, este indicat să creezi mai multe zone separate, destinate diferitelor activități.

Astfel, poți crea un loc pentru relaxare, filme și seriale, cu un colțar extensibil de la SomProduct și o măsuță de cafea, apoi poți amenaja și un colț destinat studiului sau lucrului, cu un birou minimalist și un scaun confortabil.

Dacă îți place să citești, poți cumpăra și un fotoliu comod, reglabil, pe care să îl așezi în dreptul geamului, ca să beneficiezi de lumină naturală. Pentru seară, poți monta o lampă cu picior, suficient de puternică, dar subtilă și delicată.

Cu mai multe zone în aceeași cameră spațioasă, vei avea parte de intimitate și diversitate. În plus, îți vei putea petrece timpul în funcție de starea de spirit, având mereu un colț în care să te simți perfect.

2. Fă trecerea treptat

Cea mai frecventă greșeală făcută de cei care amenajează un astfel de spațiu este trecerea bruscă între spațiul destinat livingului și cel al bucătăriei. Acest lucru anulează efectul conceptului de open space și poate ruina echilibrul estetic al spațiului. De aceea, este important să găsești un design cursiv, care să facă trecerea de la bucătărie la living într-un mod armonios.

Poți opta pentru un blat de lucru lung, care să delimiteze cele două zone fără să întrerupă echilibrul și să intre în calea luminii naturale. Pe lângă aspectul estetic elegant, blatul va fi și funcțional. Îl vei putea folosi la gătit sau pe post de etajeră, pe care poți așeza ghivece sau vaze cu flori și diferite decorațiuni.

Dacă nu ai foarte multe idei la acest capitol, poți găsi online inspirație de design interior pentru living open-space și poți adapta diverse trucuri pentru camera ta. Cu siguranță, vei găsi ceva pe placul tău!

3. Amenajează un spațiu pentru dining

Dacă ai de gând să amenajezi un living open space, care să împartă același spațiu cu bucătăria, nu ezita să faci tranziția între cele două prin intermediul unei mese pentru dining. Astfel, vei delimita zona destinată gătitului de cea a relaxării, printr-o zonă de mijloc, în care vei putea lua micul dejun și cina, alături de cei dragi. Alege o masă suficient de spațioasă, cu un design aliniat la restul mobilierului din bucătărie și living.

De exemplu, dacă ai un living minimalist, de inspirație scandinavă, alege o masă cu unghiuri drepte: pătrată sau dreptunghiulară. În schimb, dacă designul sufrageriei este cursiv, clasic, cu piese rotunjite, optează pentru o masă asemănătoare. Alege scaune potrivite și păstrează pe masă o vază statement cu flori de sezon.

Astfel, livingul tău open space va căpăta personalitate, iar spațiul va fi folosit la maximum, fără să pară prea gol sau prea aglomerat.

În final, nu uita că proiectarea este foarte importantă și trebuie să fie făcută înainte de începerea amenajărilor. Măsoară și calculează totul, imaginează-ți cum vor arăta elementele puse împreună și asigură-te că designul ales se potrivește cu spațiul pe care îl ai la dispoziție.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta