Direct la continutul paginii »

3 rețete delicioase pe care să le încerci vara aceasta

Poza stire '3 rețete delicioase pe care să le încerci vara aceasta'
13 Iulie 2020 0 comentarii

 

Se apropie vara, dorești să fii în formă și să arăți bine, dar totuși să nu fii nevoită să te abții de la mâncare…Cum faci să împaci toate astea?

Îți propunem 3 rețete ușoare, diferite față de cele clasice, dar foarte hrănitoare și rapid de preparat, pe care să le încerci în această vară. Ingredientele au avantajul că nu conțin multe calorii, în schimb au vitamine din belșug, iar pregătirea acestora ți se va părea floare la ureche. 

 

Salată cu varză kale

Prima rețetă reprezintă o excelentă sursă de vitamine și nutrienți, sățioasă și foarte ușor de preparat, gata în doar câteva minute! 

Varza kale este destul de puțin cunoscută publicului de la noi, dar și-a câștigat mulți adepți în ultimul timp, în special din rândul consumatorilor lacto-vegetarieni. O excelentă sursă de nutrienți și vitamine, ea conține vitaminele A, K - antioxidanți cu efect dovedit în combaterea radicalilor liberi (betacaroten și Vitamina C), minerale esențiale pentru organism (Mg, Ca, K) și nutrienți ce îmbunătățesc vederea.

Așadar, dacă îți dorești  un aliment antiîmbătrânire, este obligatoriu să introduci varza kale în meniu! În plus, salata e foarte hrănitoare atât proaspătă cât și preparată, caldă și poate fi servită fie ca aperitiv, fie garnitură la un preparat cu carne sau pește. 

Pentru pregătire ai nevoie de o varză kale medie (circa 50 g), 120 g roșii cherry, 2-3 căței de usturoi, ½ linguriță de cimbrișor, boabe de muștar și o linguriță de ulei de măsline.

  • Călește ușor în  uleiul de măsline usturoiul tăiat mărunt și boabele de muștar, adaugă roșiile tăiate jumătăți iar la final pune frunzele tăiate în fâșii mari (4-5 cm) și mai amestecă încă 2-3 minute. 
  • Adaugă sare și piper după gust, însă în cantitate destul de mare pentru a extrage cât mai bine aroma din salată. Asezonează cu cimbrișor și servește.

 

Somon în stil grecesc

 

Pentru alte surse de minerale, vitamine, dar și acizi grași, introdu în dieta ta cât mai mult pește oceanic. Fiind și excelente surse de proteine, peștele sau orice alte alimente bogate în Omega 3 te ajută în cazul în care dorești să pierzi în greutate, deoarece oferă rapid senzația de sațietate. Atenție: trebuie să achiziționezi peștele oceanic din surse de calitate, pentru a te bucura din plin de efectele sale benefice.

Iată o rețetă simplă de somon la grătar preparat în stil grecesc.

Ai nevoie de 4 fileuri de mărime medie de somon pe care le prăjești, cu partea cu piele în jos, într-o tigaie pe pat de felii de ceapă și lămâie (1 ceapă mică roșie și o lămâie) timp de maximum 20 de minute. Înainte de a prăji peștele ai grijă să tapotezi bine de apă fiecare felie și să presari sare de mare și piper negru măcinat.

 

După ce ai pregătit peștele, asezonează-l cu un sos marinat preparat din:

  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță ardei roșu uscat
  • zeama de la 2 lămâi
  • 50 ml ulei măsline 
  • sare, piper negru măcinat mare.

 

Amestecă energic toate ingredientele într-un vas, apoi acoperă peștele cu această compoziție și ține la frigider 10 minute.

 

Între timp prepari toppingul în stil grecesc:

  • 150 g brânză feta
  • 100 g roșii cherry
  • 50 g măsline tăiate felii, de preferință mai maturate
  • 50 g castravete tăiat cuburi
  • 1 ceapă mică, roșie
  • mărar proaspăt tăiat mărunt (1/2 legătură) 

După ce ai amestecat ușor toate aceste ingrediente, presară-le peste peștele asezonat, pregătit dinainte și așezat pe un platou. Mai poți adăuga mărar și brânză feta pentru decor.

 

Cheesecake fără coacere

Aceasta este o rețetă ce se prepară rapid și e foarte ușoară. O regăsești explicată în detaliu și pe site-ul cu rețete tradiționale pofta-buna.com.

Pentru blat mărunțești 200 g biscuiți digestivi (în mixer sau manual, sub un prosop) și amesteci cu 60 g unt moale (topit in microunde sau în bain-marie). Pui acest amestec pe hârtie de copt, într-un vas cu pereți detașabili, și ții la rece. Între timp prepari umplutura, pentru care ai nevoie de:

  • 600 g brânza moale (Philadelphia sau Mascarpone)
  • 200 g zahăr
  • 250 g frișcă lichidă
  • 12 g gelatina în foi
  • 1 lămâie

Hidratezi gelatina în 150 ml apă rece, apoi încălzești un sfert din frișca lichidă și adaugi în ea gelatina dizolvată. Zahărul și sucul de lămâie se amestecă separat cu cele două tipuri de brânză, iar odată răcite se amestecă în compoziția de frișcă cu gelatină. Spuma frișcă lichidă rămasă o bați ușor (nu foarte tare, pentru a da elasticitate compoziției) și o încorporezi cu grija, prin mișcări de jos în sus, compoziției de brânză.

Toată compoziția se pune peste blat și se ține cel puțin 4 ore la frigider (sau chiar la congelator dacă nu se prepară imediat). Poți folosi orice fel de fructe de vară, de exemplu 600-700 grame de căpșuni pe care să le tai în jumătăți, pentru a orna tarta.

Îți dorim să te bucuri de aceste rețete ușoare și delicioase în această vară!


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta