Direct la continutul paginii »

3 proiecte de securizare a casei pe care să le faci vara asta

Poza stire '3 proiecte de securizare a casei pe care să le faci vara asta'
08 Iulie 2020 0 comentarii

 

Vara este un sezon prielnic pentru investiţii în propria locuinţă. După ce pui toate lucrurile la punct, este momentul să te gândeşti la o binemeritată vacanţă. Pentru liniştea ta atât timp cât eşti plecat de acasă, ai nevoie de câteva măsuri de siguranţă. Îţi prezentăm 3 dintre proiectele prin care locuinţa ta devine un loc mai sigur.

Asigură perimetrul

Prima barieră între casa ta şi răufăcătorii din afară este gardul de împrejmuire. Cu cât este mai bine realizat, cu atât îţi va oferi mai multă protecţie şi siguranţă. Gardul exterior trebuie să dezvăluie cât mai puţin din cele ce se află în curte, oferindu-ţi în acelaşi timp şi un grad ridicat de intimitate. 

Evoluţia tehnologiilor a dus la adaptarea dispozitivelor inteligente în tot mai multe domenii. Porţile de acces batante sau culisante pot fi automatizate, dublate de bariere auto, supravegheate video în permanenţă şi comandate de la distanţă. Nice.ro este lider în domeniul automatizării locuinţei şi al securităţii casnice şi îţi oferă soluţii optime pentru a ridica accesul în curtea sau garajul casei tale la un nou nivel de siguranţă. Accesul din stradă este mai sigur atunci când ai instalat un interfon video, care îţi permite să vezi cine solicită intrarea.


Investeşte în supraveghere

Dispozitivele inteligente te ajută să fii cu ochii pe casa ta, în orice colţ al lumii te-ai afla. Camerele de supraveghere sunt în zilele noastre mult mai mult decât simple aparate de înregistrare. Aparatura de calitate te ajută să urmăreşti orice unghi al curţii sau interiorului locuinţei, indiferent de oră, luminozitate sau condiţiile meteorologice. În plus, se conectează la internet şi îţi permit supravegherea prin telefonul inteligent, tabletă, laptop sau computer de la distanţă. 

Unele camere au instalate şi difuzoare prin care poţi comunica cu persoanele care apar în cadru. Pentru un nivel superior de securitate, poţi contracta serviciile unei firme specializate, care asigură intervenţia în câteva minute de la semnalarea unor suspiciuni observate pe camerele de supraveghere din dispecerat. Senzorii de mişcare direcţionează automat focalizarea camerei către perimetrul încălcat.


Uşi şi ferestre mai sigure

Principalele căi de acces în casa ta sunt uşile şi ferestrele. Cu cât sunt mai sigure, cu atât scade riscul unei efracţii. Criteriul siguranţei este din ce în ce mai solicitat de către clienţii rezidenţiali, astfel încât companiile de profil investesc masiv în dezvoltarea acestui aspect. Cele mai mari greşeli le fac proprietarii care aleg o uşă sigură la intrarea principală în casă, însă ignoră acest capitol când instalează uşi glisante sau culisante la terasă sau balcon. Din acest motiv, cele mai multe spargeri se produc prin prin intrări secundare sau pe fereastră. 

Pentru siguranţa ta şi a familiei tale, trebuie să alegi materiale de calitate, feronerii, yale şi încuietori rezistente la asalt. Tradiţionala cheie nu mai este singura cale de intrare în casă. Accesul se poate face prin card, cod sau aplicaţie smart. În ceea ce priveşte uşile şi ferestrele cu tâmplărie din lemn, aluminiu sau PVC, acestea pot fi prevăzute cu sisteme antiefracţie încă din fabrică. Din păcate, cei mai mulţi le ignoră sau renunţă la ele, din raţiuni economice. Dacă iei în calcul pagubele la care te expui, vei vedea că diferenţa de preţ este deplin justificată. În cazul forţării cu o şurubelniţă sau un cleşte, o uşă sau fereastră simplă din termopan rezistă mai puţin de 3 minute.

Un ultim sfat: vara, în perioada concediilor, mulţi dintre noi suntem tentaţi să ne anunţăm plecarea de acasă pe reţelele de socializare sau să postăm imagini împreună cu familia departe de casă. Acestea pot deveni o adevărată invitaţie pentru spărgători, care astfel sunt siguri că nu îi poţi surprinde atât timp cât eşti la o distanţă considerabilă. Încearcă să rezişti acestei tentaţii şi să postezi imaginile numai când te întorci acasă şi găseşti totul în siguranţă.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta