Direct la continutul paginii »

3 lucruri și echipamente de care ai nevoie într-o tipografie

Poza stire '3 lucruri și echipamente de care ai nevoie într-o tipografie'
05 Aprilie 2022 0 comentarii

 

Dacă ești un antreprenor care și-a propus o investiție în domeniul tipografic, vei avea nevoie de mai multe soluții și echipamente care să fie incluse în planul financiar de dezvoltare a afacerii. Gama de servicii și publicul țintă al produselor finale este principalul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere, deoarece de asta depinde și dimensiunea viitoare a producției și alegerea utilajelor tipografice. La ora aceasta, o tipografie de mici dimensiuni, axată pe imprimarea de pliante, broșuri și produse publicitare poate fi în avantaj competitiv în comparație cu o companie mai extinsă de acest fel de pe piață.


Iată care sunt echipamentele și utilajele de care vei avea nevoie într-o astfel de   tipografie de mici dimensiuni.

  1. Imprimantă digitală de mare viteză

Oferirea de servicii tipografice este o afacere care îți poate aduce succes în special dacă stabilești de la început gama de servicii. La ora aceasta, o tipografie mică își poate asuma disponibilitatea de a îndeplini comenzi de tipărire de materiale promoționale, broșuri, reclame, cupoane, buletine de vot, documentații de afaceri, manuale de utilizare și instrucțiuni pentru echipamente sau aparate casnice etc. într-un timp relativ scurt, cu efort minim. Totul depinde de achiziționarea de utilaje potrivite.


Pornind o afacere de tipar, principalul lucru este să identifici nișa în care urmează să operezi. Este important să achiziționezi utilaje care să fie folosite cât mai eficient, dacă ai deja în vedere potențialii clienți.


O variantă utilă care te poate ajuta în acest sens este să optezi pentru soluții complete pentru printuri de mare viteză, care pot fi folosite pentru sarcini de lucru diverse, la capacități de producție ridicate. O mașină de tipar digital poate imprima materiale în condiții de eficientizare a costurilor de producție, dar și de calitate maximă. Alege în acest sens un sistem de servicii de imprimare de înaltă performanță, ce asigură procesarea optimă a tipăriturilor, pentru un flux de producție constant. Totodată, un astfel de echipament este cu mult mai eficient dacă se folosesc utilaje de alimentare continuă a imprimantei cu hârtie (echipamente preimprimare). În același mod, partea de finisare poate fi mai rapidă dacă se utilizează echipamente de finisare continuă post-imprimare, asigurând un proces continuu, fără a pierde timpi importanți. 


Echipamentele de finisare Tecnau sunt sisteme profesionale care permit customizarea în funcție de necesități, și care oferă posibilitatea de a efectua operațiuni multiple de acest fel, fiind potrivite pentru o mare varietate de materiale media. Aceste utilaje pentru tăierea, perforarea, plerea și transportul hârtiei sunt compatibile cu cele mai avansate imprimante digitale de azi, și pot fi adaptate pentru a răspunde celor mai noi cerințe de imprimare.

  1. Echipamente de finisaj

În afara de echipamentele de imprimare, într-o tipografie vei avea nevoie de diferite opțiuni pentru finisaj: laminare, capsare, tăiere, legare, broșare, pliere, ambalare etc. Astfel de utilaje pot fi achiziționate individual ulterior, în funcție de cerințele specifice fiecărui client.

  1. Personal calificat

Pentru succesul unei tipografii este important și felul în care îți selectezi personalul. Grafica trebuie să fie asigurată de către un designer, pregătirea pentru tipar de către un DTP-ist, iar supravegherea utilajelor de imprimare de un tehnician operator. 


În concluzie, într-o tipografie mică și modernă vei avea nevoie de soluții speciale pentru printing digital, ce pot fi folosite pentru diverse sarcini de natura comercială, pentru tipărirea de materiale de marketing, pliante, reviste, manuale tehnice, prospecte etc. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta