Direct la continutul paginii »

2 utilaje pentru gradina de care ai nevoie - Recomandari practice de selectie si utilizare

 

Stai la casa si te afli mereu in cautarea echipamentelor eficiente, care te pot ajuta sa ingrijesti corespunzator gradina, astfel incat aceasta sa arate impecabil? Atunci ai nevoie de cel putin doua utilaje, care vor transforma aceasta sarcina dificila intr-una usor de realizat, in scurt timp si cu efort minim depus. 

Cele mai performante masini de tuns iarba si drujbele electrice te vor ajuta sa obtii o gradina pe care toti vecinii tai o vor admira. Iata ce trebuie sa stii despre acestea, cum le poti alege in functie de nevoi sau preferinte si aplicatiilor lor.

Cum sa alegi o masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba este principalul utilaj pentru gradina, care te va ajuta sa o ingrijesti corespunzator, in fiecare saptamana. Iata principalele criterii de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere, pentru a alege dispozitivul potrivit:


-Sistemul de alimentare - In functie de acest criteriu, ai la dispozitie masini manuale de tuns iarba, electrice sau care functioneaza pe baza de combustibil. 


Cele manuale sunt utile atunci cand suprafata gazonului pe care il ingrijesti este de dimensiuni reduse, de pana la 100 mp.

Cele electrice, in schimb, pot acoperi suprafete de 600-800 mp,  sunt usor de manevrat si asigura performanta sporita. In cazul acestora, trebuie sa asiguri alimentarea la reteaua de energie si utilizarea accesoriilor necesare. Vei avea nevoie, in primul rand, de un prelungitor suficient de lung, pentru a folosi dispozitivul la distanta de sursa de alimentare.

Masinile de tuns iarba, care opereaza pe baza de benzina, pot asigura ingrijirea corespunzatoare a suprafetelor acoperite cu gazon, de dimensiuni care depasesc 800 m. Echipate cu recipiente speciale de colectare, de dimensiuni considerabile, aceste dispozitive asigura usurinta de manipulare, pe suprafete extinse. Trebuie sa asiguri alimentarea cu combustibil, atunci cand este necesar si sa ai in vederea intretinerea lor corespunzatoare. Astfel, investitia pe care o faci va fi una avantajoasa pe termen lung. 

-Autonomia de functionare - Atunci cand alegi masina de tuns iarba potrivita nevoilor tale, trebuie sa ai in vedere si autonomia acesteia.  Cele electrice sau pe baza de combustibil castiga puncte in acest caz, intrucat beneficiaza de autonomie de functionare sporita. 

-Puterea motorului - In ceea ce priveste puterea utilajului ales, este indicat sa te orientezi catre unul cu putere de minimum 1000 wati, in cazul celor electrice. Atunci cand vaorbin de cele pe baza de benzina, este indicat sa te orientezi catre o putere a motorului de 2-3 cai putere.

 

Criterii de selectie a unei drujbe performante

Un alt utilaj de care orice gospodar are nevoie, pentru a ingriji corespunzator gradina, este drujba. Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie si criteriile de selectie care te vor ajuta sa iei decizia corecta:


-Sistemul de alimentare - In functie de acest criteriu, poti alege un dispozitiv performant din categoria drujbelor electrice sau a celor care opereaza pe baza de combustibil.

Drujbele electrice pot fi cu fir sau fara, acestea din urma alimentandu-se cu ajutorul acumulatorilor. Daca optezi pentru acestea, trebuie sa acorzi atentie reincarcarii acumulatorilor in prealabil, pentru ca drujba sa poata fi utilizata cat timp ai nevoie. Cele cu fir prezinta avantajul de a putea fi utilizate timp indelungat, prin alimentarea nelimitata de la sursa de energie disponibila.

-Lantul drujbelor - Acesta este un element important, pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand achizitionezi o drujba. 

Cele destinate utilizarii in gospodarie sunt de dimensiuni standard, cuprinse intre 30-60 cm lungime si 1-1.3 cm latime.

In schimb, daca te intereseaza o drujba din categoria celor profesionale, pe care sa o utilizezi pe suprafete extinse, este indicat sa optezi pentru un utilaj cu lant de dimensiuni mai mari. 

-Sistemul anti-vibratii - Dat fiind specificul aplicatiilor in care aceste dispozitive se utilizeaza, este indicat sa iti indrepti atentia catre o drujba cu sistem anti-vibratii. Cu cat efectul resimtit in timpul utilizarii drujbei este mai mic, cu atat efortul depus si disconfortul creat in timpul operarii vor fi mai reduse. 


Prin urmare, un gospodar care are grija de casa si gradina sa, are nevoie de o masina de tuns iarba electrica sau pe baza de combustibil si de o drujba performanta. Aceste dispozitive te ajuta sa obtii rezultate eficiente, rapid si cu efort minim depus. 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta